Αναζήτηση
Ρεβύθια
Σελίδα 1 από 1
Ρεβύθια
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια (ένα σακουλάκι)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για μένα του πάει και χοντροκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
2 κύβοι ζωμός βοδινού
1 δαφνόφυλλο
λεμόνι (κατά βούληση)
2 κ.γλ. Cornflour (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια στο νερό για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ αν τα μαγειρέψουμε πρωί. Αφού μουλιάσουν πετάμε το νερό τους και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νέο νερό να τα σκεπάζει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζουν αφρό στην επιφάνεια τον αφαιρούμε και συνεχίζουμε το βράσιμο αφαιρώντας κάθε φορά τον αφρό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους (μη φωνάξετε βάλτε ΒΙΟ εσείς) το πιπέρι λίγο λεμόνι και το δαφνόφυλλο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου χυλώσουν.
Ποσότητα στο λεμόνι δε μπορώ να καθορίσω, ανάλογα τα γούστα σας, άλλοι δε βάζουν καθόλου.
Επειδή μερικά ρεβύθια τα βράζεις τα βράζεις και τον άβραστο έχουν δοκιμάστε να προσθέσετε 1/2 κ.γλ. σόδα στο μαγείρεμα (όχι στο μούλιασμα). Μετά δε θα θέλουν παρά μόνο ένα δεκάλεπτο το πολύ βράσιμο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Νοε 07, 2014 12:52 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ρεβύθια
Καλά σου έχουν χυλώσει τέλεια. Ούτε γάστρας να ήταν. Πολύ ωραία Ρενάκι. Και το κολπάκι με τη σόδα χρήσιμο.
????????- Επισκέπτης
Απ: Ρεβύθια
Φωτογραφία τέλεια.
Προσωπικά δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα και δεν τα πολυτρώω αλλά τον χειμώνα τα μαγειρεύω σχετικά συχνά γιατί είναι το μόνο όσπριο που τρώει (πολύ ευχαρίστως μάλιστα) ο γιος μου. Και επειδή του αρέσουν πολύ πηχτά και παραμαλακωμένα παίρνω τα αποφλοιωμένα.
:bball:
Προσωπικά δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα και δεν τα πολυτρώω αλλά τον χειμώνα τα μαγειρεύω σχετικά συχνά γιατί είναι το μόνο όσπριο που τρώει (πολύ ευχαρίστως μάλιστα) ο γιος μου. Και επειδή του αρέσουν πολύ πηχτά και παραμαλακωμένα παίρνω τα αποφλοιωμένα.
:bball:
????????- Επισκέπτης
Απ: Ρεβύθια
Τέλεια σου έγιναν και είναι και πολύ θρεπτικά ε?
Εγώ κάνω αυτό που κάνει και η μάνα μου, αλλά είναι λίγο χρονοβόρο: το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω σε καθαρή πετσέτα, διπλώνω και τα τρίβω μεταξύ τους να φύγει η φλούδα τους.
Ή τώρα τελευταία τα βάζω στο γουδί και τα κοπανάω και φεύγει ευκολότερα η φλούδα.
Σπάνε στη μέση τα περισσότερα αλλά το χύλωμα είναι εγγυημένο.
Α! βάζω και 2 καροτάκια σε ροδέλες.
Εγώ κάνω αυτό που κάνει και η μάνα μου, αλλά είναι λίγο χρονοβόρο: το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω σε καθαρή πετσέτα, διπλώνω και τα τρίβω μεταξύ τους να φύγει η φλούδα τους.
Ή τώρα τελευταία τα βάζω στο γουδί και τα κοπανάω και φεύγει ευκολότερα η φλούδα.
Σπάνε στη μέση τα περισσότερα αλλά το χύλωμα είναι εγγυημένο.
Α! βάζω και 2 καροτάκια σε ροδέλες.
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Ρεβύθια με σπανάκι
» ρεβύθια πικάντικα
» ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ
» ρεβύθια σαλάτα
» ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» ρεβύθια πικάντικα
» ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ
» ρεβύθια σαλάτα
» ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης