delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ρεβύθια

Πήγαινε κάτω

Ρεβύθια Empty Ρεβύθια

Δημοσίευση από Rena Πεμ Μάης 21, 2009 11:44 am

Ρεβύθια Wkra8p

Υλικά

500 γρ. ρεβύθια (ένα σακουλάκι)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για μένα του πάει και χοντροκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
2 κύβοι ζωμός βοδινού
1 δαφνόφυλλο
λεμόνι (κατά βούληση)
2 κ.γλ. Cornflour (προαιρετικά)

Ρεβύθια 3355k

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια στο νερό για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ αν τα μαγειρέψουμε πρωί. Αφού μουλιάσουν πετάμε το νερό τους και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νέο νερό να τα σκεπάζει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και  το λάδι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζουν αφρό στην επιφάνεια τον αφαιρούμε και συνεχίζουμε το βράσιμο αφαιρώντας κάθε φορά τον αφρό.  
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους (μη φωνάξετε βάλτε ΒΙΟ εσείς) το πιπέρι λίγο λεμόνι και το δαφνόφυλλο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου χυλώσουν.

Ποσότητα στο λεμόνι δε μπορώ να καθορίσω, ανάλογα τα γούστα σας, άλλοι δε βάζουν καθόλου.

Επειδή μερικά ρεβύθια τα βράζεις τα βράζεις και τον άβραστο έχουν δοκιμάστε να προσθέσετε 1/2 κ.γλ. σόδα στο μαγείρεμα (όχι στο μούλιασμα). Μετά δε θα θέλουν παρά μόνο ένα δεκάλεπτο το πολύ βράσιμο.

Ρεβύθια 3348


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Νοε 07, 2014 12:52 am, 2 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ρεβύθια Empty Απ: Ρεβύθια

Δημοσίευση από ???????? Πεμ Μάης 21, 2009 10:52 pm

Καλά σου έχουν χυλώσει τέλεια. Ούτε γάστρας να ήταν. Πολύ ωραία Ρενάκι. Και το κολπάκι με τη σόδα χρήσιμο.

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ρεβύθια Empty Απ: Ρεβύθια

Δημοσίευση από ???????? Παρ Μάης 22, 2009 12:26 am

Φωτογραφία τέλεια.
Προσωπικά δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα και δεν τα πολυτρώω αλλά τον χειμώνα τα μαγειρεύω σχετικά συχνά γιατί είναι το μόνο όσπριο που τρώει (πολύ ευχαρίστως μάλιστα) ο γιος μου. Και επειδή του αρέσουν πολύ πηχτά και παραμαλακωμένα παίρνω τα αποφλοιωμένα.
:bball:

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ρεβύθια Empty Απ: Ρεβύθια

Δημοσίευση από ???????? Παρ Μάης 22, 2009 12:31 am

Τέλεια σου έγιναν και είναι και πολύ θρεπτικά ε?

Εγώ κάνω αυτό που κάνει και η μάνα μου, αλλά είναι λίγο χρονοβόρο: το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω σε καθαρή πετσέτα, διπλώνω και τα τρίβω μεταξύ τους να φύγει η φλούδα τους.

Ή τώρα τελευταία τα βάζω στο γουδί και τα κοπανάω και φεύγει ευκολότερα η φλούδα.

Σπάνε στη μέση τα περισσότερα αλλά το χύλωμα είναι εγγυημένο.

Α! βάζω και 2 καροτάκια σε ροδέλες. Very Happy

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης