Αναζήτηση
Κρέμα λεμονιού
+3
EfiK
Λίλα
simerouda
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κρέμα λεμονιού
Με την κρέμα αυτή μπορούμε για να γεμισουμε κρουασάν, τάρτες, τούρτες, να φτιάξουμε υπέροχα ρολά με γέμιση λεμονιού και να πασπαλίσουμε με άχνη, ακόμα και να τη χρησειμοποιήσουμε σαν άλλειμα σε ψωμί
Για δύο βάζα των 250 ml
2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη:
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.
Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.
H συνταγή από την Αργυρώ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την simerouda στις Δευ Φεβ 28, 2011 1:14 am, 1 φορά
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρέμα λεμονιού
Χθες κοίταζα τις συνταγές της στο γνωστό tv περιοδικάκι και πήγα να το πετάξω καταλάθος..κάτι τέτοιες συνταγές μου γυρίζουν το μάτι και αν είναι της Αργυρούς είναι σιγουράκι πάντα.....
Το πρόλαβα λοιπόν και έκοψα το δισέλιδο προς άμεση χρήση αλλά εσύ με πρόλαβες!!!χαχαχα!!! Του λεμονιού και εσύ, ε???? Σε νοιώθω!
Η κρεμούλα πάει κατευθείαν για εφαρμογή!
Μπράβο simerouda!!!
Το πρόλαβα λοιπόν και έκοψα το δισέλιδο προς άμεση χρήση αλλά εσύ με πρόλαβες!!!χαχαχα!!! Του λεμονιού και εσύ, ε???? Σε νοιώθω!
Η κρεμούλα πάει κατευθείαν για εφαρμογή!
Μπράβο simerouda!!!
Απ: Κρέμα λεμονιού
Του λεμονιού κι εγώ και σίγουρα θα τη δοκιμάσω και αφού διατηρείται και τόσο καιρό δεν έχω καλύτερο.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Κρέμα λεμονιού
κάπου έγραψα ένα σχόλιο αλλά δεν το βλέπω μπροστά μου, που είναι όεο το σχολιο μου ?? αμα φανερωθεί θα σας έχω στείλει απλά δύο σχολια !!!! χιχιχι
λοιπον ξανα-λέω ότι είναι υπέροχη η προταση και ευχαριστούμε πολύ
καλημέρα και καληβδομάδα παιδιά
λοιπον ξανα-λέω ότι είναι υπέροχη η προταση και ευχαριστούμε πολύ
καλημέρα και καληβδομάδα παιδιά
Απ: Κρέμα λεμονιού
Και εγώ λάτρης των λεμονογεύσεων, οπότε υιοθετώ τη συνταγή και φεύγω!!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρέμα λεμονιού
φαντάζεστε αυτή την κρέμα πάνω απο κέικ λεμονιού και γαρνιρισμένο με σαντιγύ αρωματισμένη με εσάνς λεμονιού και πασπαλισμένη με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης;λέω
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Κρέμα λεμονιού
Ναι, Ντινούλα θα είναι υπέροχο έτσι, καλά το σκέφτηκες.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης