Αναζήτηση
φασολαδα αρωματική
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
φασολαδα αρωματική
μισο κιλό φασόλια ξερα
1 πράσο
2 κρεμμυδια
μισο κουταλάκι τζιντζερ τριμμένο
μισή καυτερη πιπερίτσα
1 πρασινη πιπερια σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο
μισό μάτσο σέλινο
2 καρότα σε φέτες
1 κουτί ντοματάκια
1 κουπα λάδι αλάτι
μουσκεύω τα φασόλια απο το βράδυ .Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βράζω σε άφθονο νερό μεχρι να μαλακώσουν.Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαριζω το πράσο,τα κρεμμύδια το σκόρδο,τη δάφνη ,το τζίντζερ και προσθέτω ολα τα υπόλοιπα υλικά,προσθέτω και 1 ποτήρι νερο ,αλάτι και σιγοβράζω τη σαλτσα για 20 περίπου λεπτά.Σουρώνω τα φασόλια,τα ξεπλένω και τα προσθέτω στη σάλτσα και αν χρειαστεί βάζω και λίγο νερό ακόμα.Σιγοβράζω για άλλα 20 περίπου λεπτά.Σερβίρω πασπαλίζοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ρίγανη
Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: φασολαδα αρωματική
Το πιστεύω Ντινάκο μου. Ειδικά το πορτοκάλι κάνει φοβερή διαφορά όχι μόνο στη φασολάδα αλλά και σε όλα τα φαγητά που έχουν σάλτσα. Για το τζίντζερ εδώ δε μπορώ να πω γιατί δε το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το τσεκάρω σίγουρα (Χωρίς το πράσο όμως γιατί δε το πολυσυμπαθώ χαχα)
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Αύριο τρώμε φασολάδα οπότε θα βάλω πράσα μέσα και τα υπόλοιπα αλλά δεν θα βάλω πιπεριές γιατί ο άντρας μου ούτε να τις βλέπει!!
Πολύ νόστιμη παραλλαγή Ντίνα. Πράσο βάζω και εγώ και τζίντζερ ή μπούκοβο επίσης. Η φλούδα πορτοκαλιού όμως μου έκανε κλικ και θα τη προσθέσω την επόμενη φορά.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι
» ΦΑΣΟΛΑΔΑ
» ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ
» Φασολάδα χυλωμένη
» Φασολάδα με κόκκινη πιπεριά
» ΦΑΣΟΛΑΔΑ