delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γιουβέτσι

+2
Λίλα
Rena
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Γιουβέτσι

Δημοσίευση από Rena Κυρ Μαρ 11, 2012 11:21 am

Γιουβέτσι  5203

Γιουβέτσι σημαίνει πήλινο τσουκάλι και παραδοσιακά φτιάχνεται σε τέτοιο σκεύος. Όμως γίνεται εξίσου υπέροχο και νόστιμο σε γάστρα μεταλλική ή και ταψί.

Υλικά


1.200 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο έξτρα
1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1 κομμάτι πράσο
1/2 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα τριμμένη

Γιουβέτσι  5223t

Εκτέλεση


Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο και αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε γάστρα ή ταψί Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά
(αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε το γιουβέτσι για 10 λεπτά στο φούρνο
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Απ: Γιουβέτσι

Δημοσίευση από Λίλα Κυρ Μαρ 11, 2012 10:47 pm

Kαι μόνο που το βλέπεις σου έρχεται να κάνεις βουτιά!!! :pigging
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Απ: Γιουβέτσι

Δημοσίευση από sofia Κυρ Μαρ 11, 2012 11:22 pm

Αμάν κι είναι και πρωί ακόμα...
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Απ: Γιουβέτσι

Δημοσίευση από Ειρήνη Δευ Μαρ 12, 2012 5:12 am

Αμάν θα πω και εγώ. Δείχνει τόσο λαχταριστό!
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Απ: Γιουβέτσι

Δημοσίευση από VIVIAN Τρι Μαρ 13, 2012 7:20 pm

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ. ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΕΛΕΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ. ΕΒΑΖΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕ.

VIVIAN
Beautiful Member
Beautiful Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιουβέτσι  Empty Απ: Γιουβέτσι

Δημοσίευση από EfiK Τρι Μαρ 13, 2012 11:37 pm

Από τα ελάχιστα φαγάκια που υπάρχει σύμπνοια...στο σπίτι μας...χαχαχααχ!!!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης