Αναζήτηση
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Σελίδα 1 από 1
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Εγώ πολλές φορές το γιουβέτσι δεν το βάζω καθόλου στο φούρνο. Το κάνω στην κατσαρόλα (χύτρα στην προκειμένη περίπτωση) και για αυτό τον τρόπο ψησίματος θα σας δώσω τη συγκεκριμένη συνταγή.
Υλικά
1 κιλ. μοσχαράκι (μέρος ελιά)
1 πακέτο κριθαράκι
1 μέτριο κρεμμύδι
3/4 του κουτού χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
Λίγο κρασί λευκό
Τυρί σε κύβους (κασέρι ή γραβιέρα ή ό,τι άλλο προτιμάτε)
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κυβάκια. Εγώ το κάνω έτσι για να ψηθεί πιο εύκολα και για να το φάει και η μικρή μου πιο άνετα.΄
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, περίπου ένα ποτηράκι του κρασιού, και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις χάσει το κόκκινο χρώμα του, ρίχνουμε και το κρεμμύδι που το έχουμε τρίψει πριν.
Αφού τα τσιγαρίσουμε ακόμα λίγο τα σβήνουμε με λίγο κρασί λευκό, περίπου ένα κρασοπότηρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό αρκετό (περίπου 3 ποτήρια νερού) και τα αφήνουμε να βράσουν. Δεν ρίχνω ακόμα κανένα μπαχαρικό και καθόλου ντομάτα για να μην σκληρύνει το κρέας.
Αφου μισοβράσει τότε ρίχνω αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη και τη ντομάτα και το αφήνω να βράσει ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Οταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζω από την κατσαρόλα, ρίχνω το κριθαράκι και χαμηλώνω τη φωτιά. Το ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Οταν είναι έτοιμο και το κριθαράκι, βγάζω το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνω πάλι μέσα το κομμάτια κρέας, και τους κύβους τυριού και ανακατεύω.
Καλή σας όρεξη...
????????- Επισκέπτης
Απ: Μοσχαράκι γιουβέτσι
Ειρήνη μου αρεσει πολύ το μοσχαράκι της κατσαρόλας και το προτιμώ από αυτό του φούρνου. Συνήθως προσθέτω και μερικά καρότα, σέλινο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπράβο ωραία συνταγή.
????????- Επισκέπτης
Απ: Μοσχαράκι γιουβέτσι
Ειρήνη περίσσεψε γιουβετσάκι? Να έρθω να συμφάγωμεν? Ωραίο που είναι Επίσης μπορούμε να το φτιάξουμε και σε νηστίσιμη μορφή χωρίς το κρεατάκι, αν προσθέσουμε πατατούλα και καροτο-σέλινο όπως λεει η Αναστασία. Σούπερ!! Ευχαριστώ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μοσχαράκι γιουβέτσι
Σωστό Ρένα... Με τα λαχανικά δεν το είχα σκεφτεί ή όπως το λέει η anastazie...
Εγώ το κριθαράκι το φτιάχνω και σκέτο κοκκινιστό για κανα βράδυ... αλλά και με τα λαχανικά καλή ιδέα!
Εγώ το κριθαράκι το φτιάχνω και σκέτο κοκκινιστό για κανα βράδυ... αλλά και με τα λαχανικά καλή ιδέα!
????????- Επισκέπτης
Απ: Μοσχαράκι γιουβέτσι
Kαι εγώ στη χύτρα το φτιάχνω λόγω του μικρου επειδή γίνεται πιο μαλακό.Με κρασί δεν το έχω φτιάξει θα το δοκιμάσω.
????????- Επισκέπτης
Απ: Μοσχαράκι γιουβέτσι
Κι εγώ στην κατσαρόλα το φτιάχνω συνήθως λόγω των πιτσιρικιών και προορίζεται κυρίως γι' αυτά...
Βάζεις και κανελλίτσα ε? Χμ... Θα το δοκιμάσω κι εγώ την επόμενη φορά!
Βάζεις και κανελλίτσα ε? Χμ... Θα το δοκιμάσω κι εγώ την επόμενη φορά!
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης