Αναζήτηση
Κοτοπουλο γιουβέτσι
Σελίδα 1 από 1
Κοτοπουλο γιουβέτσι
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 κουτί κονκασέ ή χυμό ντομάτας
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μερίδες των μερών που επιθυμούμε (στήθος, μπουτια, κλπ)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, μία κουταλιά βούτυρο και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μιάμιση ώρα. Συνήθως χρειάζεται τόση ώρα όση και το βάρος του κοτόπουλου. Όση ώρα ψήνεται προσέχουμε τα υγρά μην εξατμιστούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Όταν κοντεύει να ψηθεί η κότα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και προσθέτουμε, αφού μπει σε βρασμό, το κριθαράκι. Δεν το βράζουμε κανονικά, ίσα ίσα να πάρει μια δυο βράσεις για να μείνει σπυρωτό. Εν συνεχεία σουρώνουμε και προσθετουμε το κριθαράκι στο ταψί με το κοτόπουλο και βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να αποτελειώσουμε το ψήσιμο.
Ο τρόπος που γράφω είναι σίγουρος τρόπος για να βγει το κριθαράκι σπυρωτό, να μη σας κολλήσει και να μην υπάρχει πρόβλημα την επόμενη μέρα πως θα το ξαναζεστάνετε μην τυχόν και λασπώσει.
Αν είστε έμπειροι και θέλετε να ακολουθήσετε παραδοσιακά τον τρόπο μαγειρέματος, απλά προσθέστε στο ταψί με τη σάλτσα και το κοτόπουλο, το κριθαράκι και λίγο νερό και αφήστε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο να ψηθεί. Στη δεύτερη περίπτωση για να ανακατέψετε και να μην κομματιαστεί το ζυμαρικό, είτε το κάνετε με πολύ απαλές κινήσεις με μια πηρούνα (όχι κουτάλα) είτε αναταράσσετε το ταψί κουνώντας το δεξια κι αριστερά.
Σερβίρουμε ως έχει ή πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Αυγ 29, 2014 12:21 am, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κοτοπουλο γιουβέτσι
Πολύ μου αρέσει το κοτόπουλο με τη μανέστρα αλλά το φοβάμαι. Θα δοκιμάσω έτσι που το φτιάχνεις γιατί δείχνει εύκολο ακόμα και για αρχάριους σαν την αφεντιά μου. Σε φιλώ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Κοτοπουλο γιουβέτσι
Τι λαχταριστό φαγάκι έφτιαξες Ρένα!
Το κολπάκι πολύ χρήσιμο, δεν το είχα ξανακούσει, πάντα την επόμενη μέρα γίνεται "σώμα" και θέλει στον αέρα να συνέλθει...
Ευχαριστούμε!
Το κολπάκι πολύ χρήσιμο, δεν το είχα ξανακούσει, πάντα την επόμενη μέρα γίνεται "σώμα" και θέλει στον αέρα να συνέλθει...
Ευχαριστούμε!
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ
» Κοτόπουλο κατσιατόρε
» Κοτόπουλο με ζυμαρικά
» Κοτοπουλο μιλανεζα
» Κοτόπουλο με χυλοπίτες
» Κοτόπουλο κατσιατόρε
» Κοτόπουλο με ζυμαρικά
» Κοτοπουλο μιλανεζα
» Κοτόπουλο με χυλοπίτες
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης