Αναζήτηση
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
+2
Ειρήνη
Λίλα
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Οπως έχουμε ήδη πει στον κήπο μας καλλιεργούμε και σπαράγγια. Το καλό όταν καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά είναι οτι ξέρεις τι τρως, το κακό είναι οτι συνήθως γίνονται όλα μαζί και δεν ξέρεις πόσα και πως να τα φας. Στις δοκιμές λοιπόν έφτιαξα αυτή την συνταγούλα που άρεσε ομολογουμένως πολύ οπότε όποιος αρέσκεται στην κατανάλωση σπαραγγιών να την δοκιμάσει και δεν θα χάσει!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σπαράγγια
250 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια ανθότυρο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα σπαράγγια αφού τα καθαρίσουμε και τους κόψουμε τα σκληρά κοτσάνια.
Τα βράζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται στη βάση τους.
Στο μεταξύ λιώνουμε το σκόρδο και σε μπολάκι το ανακατεύουμε με το ανθότυρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδάκι για να μας βοηθήσει στο να πάρουμε μια κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί.
Σουρώνουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παίρνουμε μια φέτα μπέικον, βάζουμε πάνω της μια καλή ποσότητα ανθότυρου και τοποθετούμε 2-3 σπαράγγια στη μέση.
Τυλίγουμε γύρω γύρω το μπέικον και με την άκρη προς τα κάτω τοποθετούμε τα δεματάκια σε λαδωμένο πυρέξ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον. Εύκολο ορεκτικό και γρήγορο αλλά πάρα πολύ νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υπέροχα και ανοιξιάτικα. Μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υπέροχα δε θα πει τίποτα. Μπράβο Λιλάκι μας. Όσο για την παραγωγή αν δεις ότι περισσεύει εδώ είμαστε
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Ωραία συνταγούλα! Με της κονσέρβας θα χάνουν κατά πολύ, ε?
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
EfiK έγραψε:Ωραία συνταγούλα! Με της κονσέρβας θα χάνουν κατά πολύ, ε?
Eφουλίνι κονσέρβας δεν έχω φάει ποτέ, αυτή την εποχή όμως υπάρχουν παντού φρέσκα σπαράγγια και δεν είναι και τόσο ακριβά!
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Ναι, το γνωρίζω, απλά έχω ένα βαζάκι στο ντουλάπι και έλεγα μήπως.... Ευχαριστώ Λιλού μου!
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Just perfect!!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Ωραίο μεζεδάκι και με λίγο φρυγανισμένο ψωμί από δίπλα όνειρο
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΡΟΛΑΚΙΑ ή ΡΟΛΙΝΙΑ ...με ανθότυρο
» ΡΙΖΌΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
» ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
» ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» Γλυκεια τάρτα με ανθότυρο
» ΡΙΖΌΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
» ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
» ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» Γλυκεια τάρτα με ανθότυρο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης