Αναζήτηση
ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
Σελίδα 1 από 1
ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
Αυτή την τάρτα μόλις την είδα μπήκε στην καρδιά μου! Με εντυπωσίασε πάρα πολύ η εμφάνισή της έτσι όπως ήταν στημένη σαν λουλούδι με χρωματιστά πέταλα που είπα μέσα μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσω να τη φτιάξω.
Η συνταγή (την πείραξα λίγο στην κρεμούλα....) είναι από ένα ωραιότατο www.blogspot.gr/2012/06/blog-post_22.html" target="_blank" rel="nofollow">βουλγάρικο μπλογκ και από εδώ. (και δεν ξέρω και από που αλλού...εγώ στο βουλγάρικο την εντόπισα).
Η ταρτούλα αυτή έχει 3 βήματα .... ζύμη-λαχανικά και τέλος κρέμα. Για τις πιο τεμπέλες ...γιατί με αυτή τη ζέστη δεν έχω ιδέα τι κουράγια έχει ο καθένας μας....υπάρχει και η σφολιάτα του ΣΜ αν και νομίζω ότι το φύλλο κουρού της πηγαίνει. Επίσης νομίζω ότι σαν τη δική μας ζύμη δεν υπάρχει, απλά σαν πληροφορία το λέμε και αυτό...χιχιιχι!
Υλικά για ταψάκι 22 εκατοστών
Για τη ζύμη τάρτας
120 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
1 αβγό
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. baking powder
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την κρέμα υπήρχαν δύο επιλογές
250 γρ. cottage cheese + 250 γρ. κρέμα γάλακτος + 2 αβγά + 150 γρ. κατσικίσιο τυρί + 1 κ.σ. ρίγανη
ή
200 γρ. μοτσαρέλα + 200 γρ. sour cream + 1 πρέζα αλάτι + πιπέρι + μοσχοκάρυδο + πάπρικα
Εγώ το έπαιξα αλλιώς....
έβαλα 250 γρ. μασκαρπόνε + 200 γρ. γιαούρτι + 100 γρ. φέτα λιωμένη + 2 αβγά + μοσχοκάρυδο και πιπέρι
Χρειαζόμαστε επίσης
Καρότα στο μαντολίνο περασμένα
2 κολοκύθια επίσης στο μαντολίνο
και 2 μελιτζάνες φλάσκες στο μαντολίνο και αυτές
Εκτέλεση
Ζύμη
Ξεκινάμε με τη ζύμη όπου πάλι έκανα τα δικά μου... Ενώνουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μία μπάλα ζύμης που μπαίνει στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν την βγάζουμε και την απλώνουμε στην ταρτιέρα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει. Δεν την ψήνουμε τελείως γιατί συνεχίζουμε και μετά τη γέμιση. Μου πήρε 15λεπτο σίγουρα. Οταν βγει αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Λαχανικά
Κόβουμε τα λαχανικά και τα ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι το σημείο όπου είναι τόσο μαλακά που να ρολάρουν χωρίς όμως να διαλύονται.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κατευθείαν σε παγωμένο νερό. Στο βουλγάρικο μπλογκ λέει να τα ζεματίσουμε για 1-2 λεπτά αλλά δεν είχα μαντολίνο που να τα βγάζει ψιλόφλουδα, είχα αυτό το κίτρινο της λαϊκής και όσο να'ναι σίγουρα μου βγαίνουν χονδρά, οπότε μου πήρε από 1 δεκάλεπτο το κάθε είδος εμένα. Τα τσεκάρουμε με ένα πηρουνάκι και τα βγάζουμε.
Οταν τελείωσα με τα λαχανικά και αφού τα στράγγιξα από το κρύο νερό, τα αλατοπιπέρωσα και τα άφησα στην άκρη.
Κρέμα
Ενώνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για την κρέμα και την απλώνουμε μέσα στην ψημένη τάρτα.
Μοντάρισμα
Πάμε στη ζωγραφιά τώρα ...
Ξεκινάμε με καροτάκι που το ρολάρουμε καλά και το τοποθετούμε στη μέση της τάρτας (καρδούλα).
Συνεχίζουμε με φέτες κολοκύθι γύρω-γύρω, μετά μελιτζάνα και μετά καρότο ή εναλλάξ με μελιτζάνα και καρότο, πάντα σε κυκλική κατεύθυνση μέχρι να τελειώσουμε. Αν οι φέτες του κολοκυθιού και της μελιτζάνας είναι φαρδιές, τις κόβουμε στη μέση. Μας ενδιαφέρει στην όψη να φαίνεται το χρώμα της φλούδας.
Αν για κάποιο λόγο πάει να μας φύγει η κρέμα (μου συνέβη...) αφαιρούμε καμιά κουταλιά με προσοχή
Περνάμε τα λαχανικά μας από πάνω ελαφρά με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για 40 λεπτά και είμαστε έτοιμοι.
*Τη συγκεκριμένη συνταγούλα τη σκέφτομαι ήδη με πατάτα, πιπεριά ....και κάτι μου λείπει εδώ αλλά θα το βρω...που θα μου πάει...!
Καλή όρεξη!
Παρόμοια θέματα
» Τάρτα Λαχανικών
» ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΙΛΙΤΣΑΣ
» Μπιφτέκια Λαχανικών
» Τάρτα πράσου
» ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ....από τα χεράκια μας
» ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΙΛΙΤΣΑΣ
» Μπιφτέκια Λαχανικών
» Τάρτα πράσου
» ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ....από τα χεράκια μας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης