Αναζήτηση
Μαρμελάδα βύσσινο
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μαρμελάδα βύσσινο
Τώρα που είναι η εποχή τους και τα βρίσκουμε σε αφθονία, τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μια σπιτική μαρμελάδα που θα συνοδεύει τα πρωινά μας?
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. γλυκόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα καθαρίζουμε με το ειδικό εργαλείο. Τα κόβουμε στη μέση ή και στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. (Αν δε θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομματάκια τότε πολτοποιούμε τα βύσσινα στο μπλέντερ).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζουμε σε χαμηλη φωτιά και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Ανακατεύουμε που και που με ξύλινη κουτάλα για να μη μας κολλήσει.
Όταν η μαρμελάδα κοντεύει να δέσει ρίχνουμε τη βανίλια, το λεμόνι και τη γλυκόζη,ανακατευουμε ξανά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν δεν είναι πολύ ρευστή και στέκεται (δεν πέφτει αμέσως από την κουτάλα).
Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαρμελάδα βύσσινο
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ -ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΤΣΗΣ ΚΕΙΚ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Βύσσινο δεν έχω φτιάξει, μοιάζει όμως με την κεράσι και όπως λέει η Ντίνα ένα κι ένα για παγωτά και γλυκά.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Τι ωραία να φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα για τα παιδάκια μας (και για μας βέβαια). Θα τη δοκιμάσω μου φάνηκε εύκολη. Μέχρι τώρα μόνο βερύκοκο έχω φτιάξει.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Βύσσινο λικέρ
» ΒΥΣΣΙΝΟ-ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2
» Μαρμελάδα μπανάνα
» Μαρμελάδα Φράουλα
» ΒΥΣΣΙΝΟ-ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2