Αναζήτηση
ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΟ
+4
anneta43
helen
Sevasti
Λίλα
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΟ
Τα μούρα είναι στην εποχή τους, δίνουν εξαιρετικό χρώμα και γεύση σε αυτό το λικεράκι...τολμήστε!
ΥΛΙΚΑ
1200 γραμμάρια μούρα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μούρα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ζυγίζουμε τον πολτό και κρατάμε 1 κιλό. Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2 μέρες στον ήλιο να λι'ωσει η ζάχαρη κουνώντας περιστασιακά το μπουκάλι. ΄Οταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ρακί. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Το σουρώνουμε και το περνάμε από φίλτρο του καφέ. Το φυλάμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Απ: ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΟ
Δε το ήξερα αυτό το λικεράκι. Πρέπει να είναι τέλειο. Από το χρώμα καταλαβαίνω ότι βάζεις μαύρα μούρα, ξέρεις αν γίνεται και με λευκά ή εκείνα δεν είναι αρωματικά?
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Tι φοβερό λικέρ είναι αυτό! Θα ψάξω για μούρα.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Sevasti έγραψε:Δε το ήξερα αυτό το λικεράκι. Πρέπει να είναι τέλειο. Από το χρώμα καταλαβαίνω ότι βάζεις μαύρα μούρα, ξέρεις αν γίνεται και με λευκά ή εκείνα δεν είναι αρωματικά?
Σεβαστή μου το έφτιαξα με μαύρα μούρα, δεν νομίζω να έχει το ίδιο άρωμα με τα λευκά μούρα!!
Πολύ καλό φαίνεται Λιλα μου! Απορία όμως, γιατί αφού κρατάμε το 1 κιλό πολτό βάζουμε 1.200 γρ ? Τα υπόλοιπα τι τα κάνουμε?
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
anneta43 έγραψε:Πολύ καλό φαίνεται Λιλα μου! Απορία όμως, γιατί αφού κρατάμε το 1 κιλό πολτό βάζουμε 1.200 γρ ? Τα υπόλοιπα τι τα κάνουμε?
Aννέτα μου όταν βγάλουμε τα κοτσανάκια αυτό που μένει είναι περίπου 1 κιλό!
Κι αν σου πω ότι σήμερα είδα στην Αθήνα? Φοβερό πρέπει να είναι ετούτο το λικεράκι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
πολύ μυρωδάτο λικέρ.στην Κρητη με τα μουρα φτιαχνουν την μουρνορακι η μουρνιδιά-τα μουρα τα λέμε μούρνα-η οποία ειναι 2-3 φορές πιο δυνατή απο τη ρακι
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Άπαιχτο το λικεράκι Λίλα. Τσιν-τσιν!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Σελίδα 1 από 1