Αναζήτηση
Γουρουνόπουλο με Λάδι στο Τσικάλι
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γουρουνόπουλο με Λάδι στο Τσικάλι
Υλικά:
1,5 κιλό γουρουνόπουλο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 λεμόνια, το χυμό
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι νερό, (περίπου)
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, το πλένομαι, το στεγνωνουμε και το τρίβουμε με λεμόνι.
Το αλατο-πιπερίζουμε και το τηγανίζουμε ελαφρά. όταν ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε στο τσικάλι βέργες, (κληματόβεργες, ή άλλες), σταυροειδώς για να μην ακουμπά το κρέας στον πάτο του τσικαλιού και πάνω τους βάζουμε το κρέας, το λάδι, νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το τσικάλι, σφραγίζουμε το καπάκι με λίγη ζύμη και το σιγοψήνουμε για μια ώρα.
Αν όταν ανοίξουμε το τσικάλι, υπάρχει πολύ ζουμί, ανασύρουμε το κρέας και βράζουμε τη σάλτσα λίγο ακόμη μέχρι να πήξει.
????????- Επισκέπτης
Απ: Γουρουνόπουλο με Λάδι στο Τσικάλι
Να υποθέσω ότι αυτή είναι η συνταγή που μας έλεγε η Λίλα με τις κληματόβεργες? Λαχταριστή θα είναι και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερη γεύση αυτό το φαγητό. Αλήθεια το τσικάλι είναι κάποιο ειδικό σκεύος ή αναφέρεσαι μια απλή κατσαρόλα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Rena έγραψε:Να υποθέσω ότι αυτή είναι η συνταγή που μας έλεγε η Λίλα με τις κληματόβεργες? Λαχταριστή θα είναι και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερη γεύση αυτό το φαγητό. Αλήθεια το τσικάλι είναι κάποιο ειδικό σκεύος ή αναφέρεσαι μια απλή κατσαρόλα?
Καλημέρα Rena, ναί αυτή είναι η συνταγή που σας έλεγε η Λίλα, χαχαχχαχα.
Δέν χρειάζεται ειδική αλλά μιά κανονική κατσαρόλα, και αν είναι δυνατόν να μαγειρευτεί το φαγητό σε γκαζιέρα ή σε ξύλλα
????????- Επισκέπτης
Απ' ότι ξέρω οι κρητικοί δεν μαγειρεύουν στην κατσαρόλα αλλά ψήνουν στο τσικάλι!
Σωστά?
Σωστά?
????????- Επισκέπτης
Δε με νοιάζει πως το λένε...να το φτιάξω θέλω και να το δοκιμάσω!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Εγώ κορίτσια το έφτιαξα στην ηλεκτρική κουζίνα μέσα σε μια κανονική κατσαρόλα!Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ξύλα αλλά και το δικό μου έγινε καταπληκτικό και μελωμένο το γουρουνόπουλο.Θα το ξαναφτιάξω σύντομα.
????????- Επισκέπτης
Οι φωτογραφίες στις συνταγές όλα τα λεφτά. Με τα μάτια τρώγονται!!
????????- Επισκέπτης
Vana έγραψε:Απ' ότι ξέρω οι κρητικοί δεν μαγειρεύουν στην κατσαρόλα αλλά ψήνουν στο τσικάλι!
Σωστά?
Σωστά
????????- Επισκέπτης
Σκεφτόμουν πως αλλιώς θα μπορούσα να φτιάξω το χοιρινό που έχω στην κατάψυξη Να είσαι καλά Κυριάκο, πάνω στην ώρα έβαλες την συνταγή
????????- Επισκέπτης
Ωραία ιδέα πήρα για την Κυριακή. Θα πάρω και κληματόβεργες από την πεθερά μου και νομίζω θα το ευχαριστηθούμε όλοι. Μερσί Κυριάκο
????????- Επισκέπτης
Κυριάκο οι κληματόβεργες του δίνουν κάποιο ιδιαιτερο άρωμα και γεύση ε?
????????- Επισκέπτης
anastazie έγραψε:Κυριάκο οι κληματόβεργες του δίνουν κάποιο ιδιαιτερο άρωμα και γεύση ε?
Σωστά anastazie, άρωμα ιδιαίτερο, κάτι σάν να το αισθάνεσαι αλλα να μην ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει
????????- Επισκέπτης
Αν και μπερδεύτηκα με το ποιος έβαλε τη συντάγή (Λίλα ή Κυριάκος? ), ομολογώ ότι τη λαχτάρησα. Όποιος και να την έβαλε ζωγράφισε πάντως.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης