Αναζήτηση
Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
Σελίδα 1 από 1
Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
Φαγητό Κατσαρόλας, (για 6 άτομα)
Υλικά:
1,5 αρνί ή κατσίκι,
1/2 με 3/4 του νεροπότηρου λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι,
το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά,
2. Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε
κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι.
και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου
ασπρίσει.
3. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το
αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει
χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου
Σημείωση:
ΠΡΟΣΟΧΗ, Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό.
Δέν βάζουμε ρίγανη, σκληραίνει το αρνί, αν θέλετε βάλτε μετά.
Υλικά:
1,5 αρνί ή κατσίκι,
1/2 με 3/4 του νεροπότηρου λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι,
το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά,
2. Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε
κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι.
και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου
ασπρίσει.
3. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το
αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει
χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου
Σημείωση:
ΠΡΟΣΟΧΗ, Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό.
Δέν βάζουμε ρίγανη, σκληραίνει το αρνί, αν θέλετε βάλτε μετά.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
Διαβάζοντας τον τίτλο περίμενα να δω κάτι με ντοματούλα και με ξάφνιασε ευχάριστα το λεμόνι. Ρίγανη όχι στην αρχή ε? ήξερε μονο ότι πικρίζει και την έβαζα στο τέλος. Χρήσιμη πληροφορία Σφακιανέ. Μερσί.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
anastazie έγραψε:Διαβάζοντας τον τίτλο περίμενα να δω κάτι με ντοματούλα και με ξάφνιασε ευχάριστα το λεμόνι. Ρίγανη όχι στην αρχή ε? ήξερε μονο ότι πικρίζει και την έβαζα στο τέλος. Χρήσιμη πληροφορία Σφακιανέ. Μερσί.
Δαλημέρα anastazie, ποτέ ρίγανη, σε κατσίκι ή αρνί, να ψήνονται μαζί, στο τέλος να την βάζεις "ζωντανή". Μόνο στο χοιρινό "επιτρέπεται".
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
» Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
» SPAGHETTI con BOΤTARGA (Γνήσια) / Σπαγγέττι με Αυγοτάραχο από το Σφακιανό
» Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
» SPAGHETTI con BOΤTARGA (Γνήσια) / Σπαγγέττι με Αυγοτάραχο από το Σφακιανό
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης