Αναζήτηση
ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
Σελίδα 1 από 1
ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
Υλικά
1 κιλό κρέας ζυγούρι
1 κοτόπουλο
1,1 /2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι στακοβούτυρο
Ρύζι «Νυχάκι»
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ζυγούρι και το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά και συγχρόνως το ξαφρίζουμε το ζωμό, μέχρι να ψηθούνε
Τραβάμε τα κρέατα από το ζωμό και τα σουρώνουμε.
Αναλόγως με το πόσο πιλάφι θέλουμε να φτιάξουμε, μετράμε και το ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή για 1 φλιτζάνι ρύζι 3 φλιτζάνια ζωμό.
Βάζουμε το ζωμό (που μετρήσαμε) στο τσικάλι, να ξαναβράσει.
Ρίχνομαι μέσα το ρύζι που έχουμε μετρήσει, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε το βράσιμο και δεν το ξανα- ανακατεύουμε. μέχρι να δούμε στην επιφάνεια ν σχηματίζονται τρύπες.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο 1/3 και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένο το τσικάλι
Όταν είναι περίπου έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε το ρύζι ελαφρά, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά στο 1 /4 μέχρι να γίνει το πιλάφι. (το παρακολουθούμε συνέχεια μην κολλήσει).
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά, καίμε το βούτυρο, το ρίχνομε μέσα, ανακατεύομε και το σερβίρουμε καυτό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
1 κιλό κρέας ζυγούρι
1 κοτόπουλο
1,1 /2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι στακοβούτυρο
Ρύζι «Νυχάκι»
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ζυγούρι και το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά και συγχρόνως το ξαφρίζουμε το ζωμό, μέχρι να ψηθούνε
Τραβάμε τα κρέατα από το ζωμό και τα σουρώνουμε.
Αναλόγως με το πόσο πιλάφι θέλουμε να φτιάξουμε, μετράμε και το ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή για 1 φλιτζάνι ρύζι 3 φλιτζάνια ζωμό.
Βάζουμε το ζωμό (που μετρήσαμε) στο τσικάλι, να ξαναβράσει.
Ρίχνομαι μέσα το ρύζι που έχουμε μετρήσει, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε το βράσιμο και δεν το ξανα- ανακατεύουμε. μέχρι να δούμε στην επιφάνεια ν σχηματίζονται τρύπες.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο 1/3 και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένο το τσικάλι
Όταν είναι περίπου έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε το ρύζι ελαφρά, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά στο 1 /4 μέχρι να γίνει το πιλάφι. (το παρακολουθούμε συνέχεια μην κολλήσει).
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά, καίμε το βούτυρο, το ρίχνομε μέσα, ανακατεύομε και το σερβίρουμε καυτό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
Αυτό αν είμαι σωστά ενημερωμένη είναι παραδοσιακό φαγητό για γάμους ε? Συνηθίζεται και σε άλλες περιπτώσεις?
????????- Επισκέπτης
Απ: ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
anneta43 έγραψε:Αυτό αν είμαι σωστά ενημερωμένη είναι παραδοσιακό φαγητό για γάμους ε? Συνηθίζεται και σε άλλες περιπτώσεις?
ναι συνηθίζεται και σε άλλες γιορτές ή χαρές της οικογένειας
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» κρητικο πιλαφι
» Καβουρόψιχα με πιλάφι
» Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
» Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
» Πιλάφι με Μύδια & Γαρίδες
» Καβουρόψιχα με πιλάφι
» Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
» Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
» Πιλάφι με Μύδια & Γαρίδες
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης