delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι

Πήγαινε κάτω

Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι Empty Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι

Δημοσίευση από ???????? Τετ Ιουν 03, 2009 8:12 pm

Υλικά

1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι
80 γραμ. βούτυρο, πρόβειο φρέσκο, (ή λάδι)
1 λεμόνι
1 μοσχοκάρυδο
Αλάτι
750 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένομε το κρέας, το αλατίζουμε, και το αλείφουμε με το λεμόνι και το βούτυρο (ή το λάδι).
Το τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψήνεται.
Αφού ψηθεί περίπου 1.5 ώρα το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μείγμα στο κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει.

Μυστικά

Άμα θέλουμε, μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, την πρώτη φορά που το βάλαμε στο φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε 4 ντομάτες ψιλοκομμένες όπου μετά τις αναμειγνύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού σιγά-σιγά για τι είναι καυτές από το φούρνο για να μην «κόψει» το γιαούρτι. Αλλά για μένα καλύτερα χωρίς ντομάτες.
Άντε καλοφάγωτο, με καλή παρέα καλό κρασί και παίξτε και κιαμιά μπαλωθιά.

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης