Αναζήτηση
Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
Σελίδα 1 από 1
Κατσικάκι Σφακιανό με Γιαούρτι
Υλικά
1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι
80 γραμ. βούτυρο, πρόβειο φρέσκο, (ή λάδι)
1 λεμόνι
1 μοσχοκάρυδο
Αλάτι
750 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένομε το κρέας, το αλατίζουμε, και το αλείφουμε με το λεμόνι και το βούτυρο (ή το λάδι).
Το τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψήνεται.
Αφού ψηθεί περίπου 1.5 ώρα το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μείγμα στο κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει.
Μυστικά
Άμα θέλουμε, μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, την πρώτη φορά που το βάλαμε στο φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε 4 ντομάτες ψιλοκομμένες όπου μετά τις αναμειγνύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού σιγά-σιγά για τι είναι καυτές από το φούρνο για να μην «κόψει» το γιαούρτι. Αλλά για μένα καλύτερα χωρίς ντομάτες.
Άντε καλοφάγωτο, με καλή παρέα καλό κρασί και παίξτε και κιαμιά μπαλωθιά.
1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι
80 γραμ. βούτυρο, πρόβειο φρέσκο, (ή λάδι)
1 λεμόνι
1 μοσχοκάρυδο
Αλάτι
750 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένομε το κρέας, το αλατίζουμε, και το αλείφουμε με το λεμόνι και το βούτυρο (ή το λάδι).
Το τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψήνεται.
Αφού ψηθεί περίπου 1.5 ώρα το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μείγμα στο κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει.
Μυστικά
Άμα θέλουμε, μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, την πρώτη φορά που το βάλαμε στο φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε 4 ντομάτες ψιλοκομμένες όπου μετά τις αναμειγνύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού σιγά-σιγά για τι είναι καυτές από το φούρνο για να μην «κόψει» το γιαούρτι. Αλλά για μένα καλύτερα χωρίς ντομάτες.
Άντε καλοφάγωτο, με καλή παρέα καλό κρασί και παίξτε και κιαμιά μπαλωθιά.
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
» Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
» ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
» SPAGHETTI con BOΤTARGA (Γνήσια) / Σπαγγέττι με Αυγοτάραχο από το Σφακιανό
» Αγκινάρες με Γιαούρτι
» Σφακιανό Τσιγαριαστό, (ή γιαχνιστό)
» ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ή ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
» SPAGHETTI con BOΤTARGA (Γνήσια) / Σπαγγέττι με Αυγοτάραχο από το Σφακιανό
» Αγκινάρες με Γιαούρτι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης