Αναζήτηση
Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
Σελίδα 1 από 1
Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
Υλικά:
300 γρ. λευκό ρύζι, (long grain)
1 αυγό,
50 γρ. γαρίδες, μικρές
50 γρ. καρώτο σε μικρούς κύβους
50 γρ. χάμ, (όχι ζαμπόν), σε μικρά κομματάκια
1/2 φλιτζανιού, φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλλες
1 κουταλιά ΚΝΟΡ σκόνη από Κοτόπουλο σούπα
2 κουταλιές Όϋστερ σως
1 κουταλιά Soy σώς
ηλιέλαιο
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και βράζετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε
Σοτάρετε το καρώτο μέχρι να μαλακώσει, το βγάζετε από το γουόκ (ή το τηγάνι) και το κρατάτε στο πλάΪ.
Βάζετε λίγο λάδι στο γουόκ (ή το τηγάνι), μέχρι να ζεσταθεί και ψήνετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα και τις αποσύρετε από το σκεύος.
Χτυπήστε το αυγό, βάλτε λίγο λάδι πάλι στο σκεύος, ρίξτε μέσα το χτυπημένο αυγό μέχρι να ψηθεί και με μια ξύλινη κουτάλα τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τις γαρίδες, το ρύζι, το καρώτο, το χάμ, λίγο αλάτι, το πιπέρι και αρχίστε να τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, σβήστε το φαγητό με την Όϋστερ σώς, ανακατέψτε δυο τρείς φορές και προσθέστε την Soy σώς, ανακατέψτε μια δυό φορές και….καλή όρεξη
300 γρ. λευκό ρύζι, (long grain)
1 αυγό,
50 γρ. γαρίδες, μικρές
50 γρ. καρώτο σε μικρούς κύβους
50 γρ. χάμ, (όχι ζαμπόν), σε μικρά κομματάκια
1/2 φλιτζανιού, φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλλες
1 κουταλιά ΚΝΟΡ σκόνη από Κοτόπουλο σούπα
2 κουταλιές Όϋστερ σως
1 κουταλιά Soy σώς
ηλιέλαιο
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και βράζετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε
Σοτάρετε το καρώτο μέχρι να μαλακώσει, το βγάζετε από το γουόκ (ή το τηγάνι) και το κρατάτε στο πλάΪ.
Βάζετε λίγο λάδι στο γουόκ (ή το τηγάνι), μέχρι να ζεσταθεί και ψήνετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα και τις αποσύρετε από το σκεύος.
Χτυπήστε το αυγό, βάλτε λίγο λάδι πάλι στο σκεύος, ρίξτε μέσα το χτυπημένο αυγό μέχρι να ψηθεί και με μια ξύλινη κουτάλα τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τις γαρίδες, το ρύζι, το καρώτο, το χάμ, λίγο αλάτι, το πιπέρι και αρχίστε να τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, σβήστε το φαγητό με την Όϋστερ σώς, ανακατέψτε δυο τρείς φορές και προσθέστε την Soy σώς, ανακατέψτε μια δυό φορές και….καλή όρεξη
????????- Επισκέπτης
Απ: Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
Φίλε μου Κυριάκο, να ρωτήσω ο άσχετος τι διαφορά έχει το χαμ από το ζαμπόν
????????- Επισκέπτης
Απ: Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
Raymonda έγραψε:Φίλε μου Κυριάκο, να ρωτήσω ο άσχετος τι διαφορά έχει το χαμ από το ζαμπόν
Φίλε Χάρη, το "Ζαμπόν" είναι βραστό χοιρινό Γαλλικού τύπου, το "Χάμ" είναι καπνιστό χοιρομέρι, Γερμανικού τύπου, θα έλεγα. (Έχουνε και οι Γάλλοι τέτοιο)
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή, Αυθεντική
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική συνταγή No.2)
» Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
» Κέηκ βασική συνταγή κ.α.
» ΚΟΥΡΚΟΎΤΙ ΚΙΝΈΖΙΚΟ
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική συνταγή No.2)
» Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
» Κέηκ βασική συνταγή κ.α.
» ΚΟΥΡΚΟΎΤΙ ΚΙΝΈΖΙΚΟ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης