Αναζήτηση
Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
Σελίδα 1 από 1
Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
Yλικά:
1 αυγό2 κουταλιές σισαμέλαιο
2 κουταλιές σογέλαιο
3 κούπεςβρασμένο ρύζι
100 γρ.αρακά κατεψυγμένο και αποψυγμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
250 γρ., ψιλοκομμένα
80 γρ. βλαστούς φασολιού. (bean sprouts)
2 to 3 κουταλιές soy sauce
άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. χτυπάμε τα αυγά με το σισαμέλειο σε ένα μπόλ
2. ζεσταίνουμε το σογέλαιο στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
όταν το λάδι έχει κάψει καλά και σχεδόν καπνίζει ελαφρά προσθέτουμε το
ρύζι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να
ζεσταθεί καλά και όλο μαζί.
4. προσθέτουμε την soy sauce και το πιπέρι, το τραβάμε όλο στη μια μεριά το
τηγανιού ή του γουόκ και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα αφήνουμε
για 10-15 δευτερόλεπτα περίπου να σταθούν.
6. χρησιμοποιώντας τα μακριά τσόπ στίκς ή μια ξύλινη κουτάλα για γουόκ
τεμαχίζουμε τα αυγά σε κομματάκια ή στενές λουριδίτσες και τα άσπρο
πιπέρι αναμιγνύουμε με το ρύζι.
Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και το
σερβίρουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και βρασμένες γαρίδες ή καπνιστό χοιρινό (χάμ), όχι ζαμπόν.
1 αυγό2 κουταλιές σισαμέλαιο
2 κουταλιές σογέλαιο
3 κούπεςβρασμένο ρύζι
100 γρ.αρακά κατεψυγμένο και αποψυγμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
250 γρ., ψιλοκομμένα
80 γρ. βλαστούς φασολιού. (bean sprouts)
2 to 3 κουταλιές soy sauce
άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. χτυπάμε τα αυγά με το σισαμέλειο σε ένα μπόλ
2. ζεσταίνουμε το σογέλαιο στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
όταν το λάδι έχει κάψει καλά και σχεδόν καπνίζει ελαφρά προσθέτουμε το
ρύζι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να
ζεσταθεί καλά και όλο μαζί.
4. προσθέτουμε την soy sauce και το πιπέρι, το τραβάμε όλο στη μια μεριά το
τηγανιού ή του γουόκ και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα αφήνουμε
για 10-15 δευτερόλεπτα περίπου να σταθούν.
6. χρησιμοποιώντας τα μακριά τσόπ στίκς ή μια ξύλινη κουτάλα για γουόκ
τεμαχίζουμε τα αυγά σε κομματάκια ή στενές λουριδίτσες και τα άσπρο
πιπέρι αναμιγνύουμε με το ρύζι.
Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και το
σερβίρουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και βρασμένες γαρίδες ή καπνιστό χοιρινό (χάμ), όχι ζαμπόν.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
Σφακιανέ θέλω να σε ρωτήσω τα εξής
Όταν λες βρασμένο ρύζι, εννοείς να κρατάει?
Όταν προσθέτεις το ρύζι στο λάδι που έχει "καπνίσει" και το αφήνεις 3-4 λεπτά δεν γίνεται σα λαπάς? ή έτσι πρέπει να είναι χυλωμένο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Όταν λες βρασμένο ρύζι, εννοείς να κρατάει?
Όταν προσθέτεις το ρύζι στο λάδι που έχει "καπνίσει" και το αφήνεις 3-4 λεπτά δεν γίνεται σα λαπάς? ή έτσι πρέπει να είναι χυλωμένο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
Simerouda έγραψε:Σφακιανέ θέλω να σε ρωτήσω τα εξής
Όταν λες βρασμένο ρύζι, εννοείς να κρατάει?
Όταν προσθέτεις το ρύζι στο λάδι που έχει "καπνίσει" και το αφήνεις 3-4 λεπτά δεν γίνεται σα λαπάς? ή έτσι πρέπει να είναι χυλωμένο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χάρη Καλημέρα, Το ρύζι είναι εκ των πρωτέρων βρασμένο. Όλα τα υπόλοιπα υλικά έναι έτοιμα ένα ένα χωριστά, το λάδι στην τελευταία φάση είναι ελάχιστο και σ' αυτήν την τελευταία φάση ανακατεύονται όλα τα άλλα "έτοιμα" υλικά μόνο και μόνο για να δέσουν μεταξύ των. Όχι το ρύζει δέν κρατάει όπως λές, δεν είναι όμως και λαπάς. και μήν χρησιμοποιήσεις ρύζι αμερικάνικου τύπου "Barboild"
????????- Επισκέπτης
Απ: Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά
Λοιπόν το έφτιαξα, αλλά έκανα και τα δικά μου. Τώρα στη συγκεκριμένη συνταγή δεν ξέρω αν είναι "ιεροσυλία" αλλά συνήθως δε μπορώ να κρατηθώ και να μην τροποποιήσω συνταγή όταν αφορά τη μαγειρική (στη ζαχαροπλαστική συμβιβάζομαι κατ' ανάγκη)
Λοιπόν έβαλα χοιρινό και πρόσθεσα καλαμπόκι, καρότο και ρίζες μπαμπού. Για χρώμα έβαλα ίχνη σαφράν το οποίο έδεσε πολύ καλά με το σύνολο. Στην προσθήκη των αυγών απέτυχα-μόνο σε λωριδίτσες δε μου βγήκαν (βλ. 2η φωτο-αυτό στην κουτάλα είναι το αυγό).
Πάντως γευστικά με ικανοποίησε και με το παραπάνω. Κυριάκο ευχαριστώ για τη συνταγή κι επιφυλλάσσομαι κάποια στιγμή να την ακολουθήσω πιστά.
Λοιπόν έβαλα χοιρινό και πρόσθεσα καλαμπόκι, καρότο και ρίζες μπαμπού. Για χρώμα έβαλα ίχνη σαφράν το οποίο έδεσε πολύ καλά με το σύνολο. Στην προσθήκη των αυγών απέτυχα-μόνο σε λωριδίτσες δε μου βγήκαν (βλ. 2η φωτο-αυτό στην κουτάλα είναι το αυγό).
Πάντως γευστικά με ικανοποίησε και με το παραπάνω. Κυριάκο ευχαριστώ για τη συνταγή κι επιφυλλάσσομαι κάποια στιγμή να την ακολουθήσω πιστά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική συνταγή No.2)
» Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή, Αυθεντική
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
» Το βάψιμο των αυγών
» γαλακτομπουρεκο χωρις αυγα
» Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή, Αυθεντική
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
» Το βάψιμο των αυγών
» γαλακτομπουρεκο χωρις αυγα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης