delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού

Πήγαινε κάτω

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού Empty ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση από Σφακιανός Τρι Ιουν 23, 2009 1:31 am

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού Images?q=tbn:ANd9GcRgdpEMIkDQmnnoWjgvqnkNoTL15jKdiBqOj_2gKGZl7rvrcFNpdQ

Γλυκό, ...το, (μπορείς να πεις και "δυνατό") χαχαχχααχα, πεντανόστιμο και....δοκιμασμένο.

Υλικά:

2  κιλά καρπούζι
2  κιλά ζάχαρη
2  ποτήρια νερό
κανελλοφαγύφαλλα ακοπάνιστα
1  κουταλιά αβέστη
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε καρπούζι με χονδρή φλούδα.
Τρώμε το εσωτερικό, καθαρίζουμε την φλούδα από το πράσινο και κόβουμε το άσπρο σε τετράγωνα ή παραλληλεπίπεδα κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια σ’ ένα τσικάλι με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Τα ανασύρουμε από το τσικάλι και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ασβέστη.
Τα αφήνουμε 1-2 ώρες και μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Στο τσικάλι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα το καρπούζι με τα κανελλογαρύφαλλα.
Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και το αφήνουμε στο σιρόπι όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Σφακιανός
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού Empty Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση από Rena Τρι Ιουν 23, 2009 2:04 am

Με τελείωσες Κυριάκο χαχα sick1
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού Empty Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση από ???????? Τρι Ιουν 23, 2009 2:56 am

Σφακιανέ φτιάχνω κι εγώ γλυκό καρπούζι και είναι στα αλήθεια πολύ νόστιμο. Απλά εγώ βάζω τα κομμάτια στον ασβέστη πριν τα βράσω. Εσύ τα βάζεις μετά ή είναι λάθος? Επίσης αντι κανελογαρύφαλλα βάζω βανίλια.

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού Empty Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση από ???????? Τρι Ιουν 23, 2009 3:26 am

Simerouda έγραψε:Σφακιανέ φτιάχνω κι εγώ γλυκό καρπούζι και είναι στα αλήθεια πολύ νόστιμο. Απλά εγώ βάζω τα κομμάτια στον ασβέστη πριν τα βράσω. Εσύ τα βάζεις μετά ή είναι λάθος? Επίσης αντι κανελογαρύφαλλα βάζω βανίλια.

χι δεν ειναι λάθος απο την στιμη που το γλυκο ειναι καλο, τωρα για την βανίλια ειναι θεμα γουστου και γευσης

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης