Αναζήτηση
ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
Γλυκό, ...το, (μπορείς να πεις και "δυνατό") χαχαχχααχα, πεντανόστιμο και....δοκιμασμένο.
Υλικά:
2 κιλά καρπούζι
2 κιλά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
κανελλοφαγύφαλλα ακοπάνιστα
1 κουταλιά αβέστη
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε καρπούζι με χονδρή φλούδα.
Τρώμε το εσωτερικό, καθαρίζουμε την φλούδα από το πράσινο και κόβουμε το άσπρο σε τετράγωνα ή παραλληλεπίπεδα κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια σ’ ένα τσικάλι με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Τα ανασύρουμε από το τσικάλι και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ασβέστη.
Τα αφήνουμε 1-2 ώρες και μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Στο τσικάλι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα το καρπούζι με τα κανελλογαρύφαλλα.
Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και το αφήνουμε στο σιρόπι όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σφακιανός- Επισκέπτης
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
Με τελείωσες Κυριάκο χαχα
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
Σφακιανέ φτιάχνω κι εγώ γλυκό καρπούζι και είναι στα αλήθεια πολύ νόστιμο. Απλά εγώ βάζω τα κομμάτια στον ασβέστη πριν τα βράσω. Εσύ τα βάζεις μετά ή είναι λάθος? Επίσης αντι κανελογαρύφαλλα βάζω βανίλια.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
Simerouda έγραψε:Σφακιανέ φτιάχνω κι εγώ γλυκό καρπούζι και είναι στα αλήθεια πολύ νόστιμο. Απλά εγώ βάζω τα κομμάτια στον ασβέστη πριν τα βράσω. Εσύ τα βάζεις μετά ή είναι λάθος? Επίσης αντι κανελογαρύφαλλα βάζω βανίλια.
χι δεν ειναι λάθος απο την στιμη που το γλυκο ειναι καλο, τωρα για την βανίλια ειναι θεμα γουστου και γευσης
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ)
» καρπουζι γλυκο με φλουδα λεμονιου
» ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Σταφύλι γλυκό του κουταλιού
» καρπουζι γλυκο με φλουδα λεμονιου
» ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Σταφύλι γλυκό του κουταλιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης