delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τρι Ιουλ 07, 2009 3:53 pm

Υλικά:

1/2 ποτηριού φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
3 αυγά
1.5 ποτήρι σιμιγδάλι
1 κουταλιά σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
1/2 ποτήρι καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
1 φλ. σταφίδες ξανθές

Σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 πορτοκάλι

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, το σιμιγδάλι, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, τα καρύδια ή αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσευ και περιχύνουμε το χαλβά όταν είναι ακόμα ζεστός

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τρι Ιουλ 07, 2009 11:18 pm

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοιο χαλβά. Μοιάζει καθόλου με τον κλασσικό το σιμιγδαλένιο?

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τρι Ιουλ 07, 2009 11:57 pm

Κανονισε οταν θα ανεβεις να τον φτιαξεις και να μου φερεις ενα κομματι να φαω!!!Μα τι λεω μονο ενα;Φερε καλυτερα το μισο ταψι μην με πεις και γουρουνα!!!!!αχαχχαχααχχαχαχαχχχαχα!!!!!!!Τελειος!!!!

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τετ Ιουλ 08, 2009 12:22 am

σιμιγδαλι ψιλο η χοντρο?????
τα αμυγδαλα καβουρτισμενα η οχι???
απαντησε μου σε παρακαλω θαθελα να τον φτιαξω.......

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τετ Ιουλ 08, 2009 1:50 am

miranda έγραψε:σιμιγδαλι ψιλο η χοντρο?????
τα αμυγδαλα καβουρτισμενα η οχι???
απαντησε μου σε παρακαλω θαθελα να τον φτιαξω.......

Σιμιγδάλι χοντρό, αμύγδαλα ακαβούρντιστα

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τετ Ιουλ 08, 2009 1:51 am

Sevasti έγραψε:Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοιο χαλβά. Μοιάζει καθόλου με τον κλασσικό το σιμιγδαλένιο?

Όχι ακριβώς

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου Empty Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου

Δημοσίευση από ???????? Τετ Ιουλ 08, 2009 2:48 am

ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης