Αναζήτηση
Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
Σελίδα 1 από 1
Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
Υλικά:
1/2 ποτηριού φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
3 αυγά
1.5 ποτήρι σιμιγδάλι
1 κουταλιά σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
1/2 ποτήρι καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
1 φλ. σταφίδες ξανθές
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, το σιμιγδάλι, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, τα καρύδια ή αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσευ και περιχύνουμε το χαλβά όταν είναι ακόμα ζεστός
1/2 ποτηριού φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
3 αυγά
1.5 ποτήρι σιμιγδάλι
1 κουταλιά σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
1/2 ποτήρι καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
1 φλ. σταφίδες ξανθές
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, το σιμιγδάλι, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, τα καρύδια ή αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσευ και περιχύνουμε το χαλβά όταν είναι ακόμα ζεστός
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοιο χαλβά. Μοιάζει καθόλου με τον κλασσικό το σιμιγδαλένιο?
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
Κανονισε οταν θα ανεβεις να τον φτιαξεις και να μου φερεις ενα κομματι να φαω!!!Μα τι λεω μονο ενα;Φερε καλυτερα το μισο ταψι μην με πεις και γουρουνα!!!!!αχαχχαχααχχαχαχαχχχαχα!!!!!!!Τελειος!!!!
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
σιμιγδαλι ψιλο η χοντρο?????
τα αμυγδαλα καβουρτισμενα η οχι???
απαντησε μου σε παρακαλω θαθελα να τον φτιαξω.......
τα αμυγδαλα καβουρτισμενα η οχι???
απαντησε μου σε παρακαλω θαθελα να τον φτιαξω.......
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
miranda έγραψε:σιμιγδαλι ψιλο η χοντρο?????
τα αμυγδαλα καβουρτισμενα η οχι???
απαντησε μου σε παρακαλω θαθελα να τον φτιαξω.......
Σιμιγδάλι χοντρό, αμύγδαλα ακαβούρντιστα
????????- Επισκέπτης
Απ: Σφακιανός Χαλβάς Φούρνου
Sevasti έγραψε:Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοιο χαλβά. Μοιάζει καθόλου με τον κλασσικό το σιμιγδαλένιο?
Όχι ακριβώς
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Κρέπες αλά «Σφακιανός»
» Αυγοφέτες στο Φούρνο, αλα-Σφακιανός
» Ιταλικό Λικέρ Limoncello - Σφακιανός
» ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α' ΜΕΡΟΣ-ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ
» ΧΑΛΒΑΣ...με σιμιγδάλι
» Αυγοφέτες στο Φούρνο, αλα-Σφακιανός
» Ιταλικό Λικέρ Limoncello - Σφακιανός
» ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α' ΜΕΡΟΣ-ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ
» ΧΑΛΒΑΣ...με σιμιγδάλι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης