Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι

Πήγαινε κάτω

Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι Empty Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Πεμ Μαρ 26, 2009 12:30 pm

Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι Ren01copy

Yλικά

• 2 κιλά χοιρινό μπούτι
• Μαυροδάφνη
• Χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι, λάδι
• Μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο
• Κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε μαυροδάφνη, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, λάδι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα στο ταψί λίγο βούτυρο ή λάδι και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ½ ώρα ανά κιλό (άρα για 3 ώρες περίπου). Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε από την υπόλοιπη μαρινάδα και το λούζουμε να μην στεγνώσει. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγη από τη μαρινάδα προσεκτικά ώστε να μην γίνει πολύ ρευστή. Γύρω στο μισάωρο πριν ψηθεί το πασαλείβουμε με τη μαρμελάδα και το αφήνουμε να καραμελώσει. Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι σχετικά πηχτή. Στην περίπτωση που δεν έχει πήξει την βγάζουμε από το ταψί και τη δένουμε με κορν φλαουρ. Κατά το ψήσιμο αφήνουμε αρχικά το ταψί ξεσκέπαστο μέχρι να αρπάξει, στη συνέχεια το σκεπάζουμε και τέλος όταν βάλουμε την μαρμελάδα το αφήνουμε ανοιχτό.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης