Αναζήτηση
Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Ένα πιάτο, πολλοί τρόποι για να το γευτείς. Ότι κι αν δοκιμάσεις το σίγουρο είναι ότι θα σε κερδίσει με τη γεύση του.
Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι
1 φέτα φρέσκια χοιρινή πανσέτα ή μπέικον
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλαδί φρέσκο θυμάρι ή λίγο αποξηραμένο
3/4 φλιτζανιού μαυροδάφνη
½ φλιτζάνι ζωμός κρέατος ή νερό
500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
150 γρ. γραβιέρα γλυκιά ή κασέρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το δέσιμο της σάλτσας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες. Ψιλοκόβουμε τη φέτα πανσέτας σε κομματάκια. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά την πανσέτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσει. Ρίχνουμε το θυμάρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια και τα μανιτάρια και το τυρί και περιμένουμε μέχρι να έρθει ξανά το φαγητό σε σημείο βρασμού. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε το αλεύρι και
ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με σύρμα να ξανθύνει το μείγμα και να ψηθεί το
αλεύρι.
Παίρνουμε ζωμό απ' το φαγητό και αραιώνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να μη σβωλιάσει. Ρίχνουμε τόσο ζωμό απ' το φαγητό ωσότου έχουμε μια αραιή
σάλτσα. Όλο μαζί το αδειάζουμε στο φαγητό (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο,
κουνάμε την κατσαρόλα απ' τα χερούλια κι αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να
σταθεί για 10΄ πάνω στο ζεστό μάτι της κατσαρόλας το οποίο έχουμε σβήσει).
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
Εναλλακτικά μπορούμε το ίδιο φαγητό να το φτιάξουμε με κρέμα
γάλακτος και ξηρό κρασί. Στην περίπτωση αυτή παραλείπουμε τη διαδικασία με το δέσιμο
της σάλτσας και όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε τη μισή κρέμα στην κατσαρόλα
αφήνοντας να πάρει μια βράση ενώ την άλλη
μισή τη χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα.
γάλακτος και ξηρό κρασί. Στην περίπτωση αυτή παραλείπουμε τη διαδικασία με το δέσιμο
της σάλτσας και όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε τη μισή κρέμα στην κατσαρόλα
αφήνοντας να πάρει μια βράση ενώ την άλλη
μισή τη χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα.
Η συνταγή για το κόκκινο κρασάτο ρύζι εδώ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Δεκ 23, 2015 10:23 am, 6 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Φοβερό και οι φωτογραφίες τέλειες σε προκαλούν να το δοκιμάσεις.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Σάλτσα του ονείρου! Τη γραβιέρα πότε τη βάζουμε? Στη τελευταία φάση με τον ζωμό?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Ειρήνη μου το τυρί μπαίνει από την αρχή μαζί με τα μανιτάρια. Μη το φοβηθείτε δε λειώνει καθόλου παραπάνω από όσο πρέπει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Και να φανταστείς ότι είχα διαβάσει πολύ προσεκτικά τη συνταγή αλλά παρ'όλα αυτά το τυρί μου ξέφυγε. Αχ, γεράματα...
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
» Μοσχαράκι με μανιτάρια
» ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
» Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι
» Μοσχαράκι γιουβέτσι
» Μοσχαράκι με μανιτάρια
» ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
» Χοιρινό με μαυροδάφνη & μαρμελάδα κεράσι
» Μοσχαράκι γιουβέτσι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης