Αναζήτηση
ΨΩΜΙ...δια χειρός
+2
Rena
SpIrToKoYto
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΨΩΜΙ...δια χειρός
Μη με ρωτήσετε δοσολογία,δεν ξέρω...με το μάτι έβαλα τα υλικά...αυτό που ξέρω είναι οτι η γεύση του και η μυρωδιά του ήταν κάτι το απίστευτο...
Εβαλα σε μια λεκάνη που συνήθως ζυμώνω το ψωμί,περίπου μισό κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί,ένα φακελάκι μαγιά,χλιαρό νερό,λάδι,αλάτι και λίγη ζάχαρη...
Ως εδώ τα συνηθσμενα...
... η συνέχεια..
Χτύπησα στο μούλτι με λάδι, ελιές μαύρες,μαιντανο και φρέσκο κρεμμυδάκι...
Τα έριξα στο μισοζυμωμένο ψωμι ,το ζύμωσα μέχρι να γίνει λεία και κάπως υγρή η ζύμη και προσθεσα κομμάτια φέτας...
Το επλασα σε μικρά ψωμάκια όπως φαίνονται στη φωτο και το έβαλα σκεπασμενο με πετσέτα στο φούρνο(..στους 50 βαθμούς..)μέχρι να φουσκώσει η ζύμη,περίπου μιση ώρα...
Μετά ανέβασα τη θερμοκρασία στους 200 βαθμους και το έψησα κανονικα...
Δεν ήξερα τι θα βγει και έκανα λίγο...Τώρα που ξέρω τι βγήκε ...
...τριπλη δόση...άσε που διατηρείται..(αν προλάβει).
Μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΨΩΜΙ...δια χειρός
Eσύ δεν ήξερες...αλλά εμάς μας βγήκαν τα μάτια να κοιτάμε...Καλά και δεν είμασταν εκεί να μας πάρει και η μυρωδιά. Με ξελίγωσες ρε Βιβίκα. Αει στο καλό σου....βραδυάτικα χαχχαχα.
Σε φιλώ γλυκά και αύριο ξέρω τι θα κάνω το πρωί...ζυμώνουμε λέμεεεεε
Σε φιλώ γλυκά και αύριο ξέρω τι θα κάνω το πρωί...ζυμώνουμε λέμεεεεε
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Έχεις ακουστα ένα τραγουδακι που λεει πέφτει, πέφτει το νερο στ' αυλάκι? Εδώ θα ΄ρθει και θα κολλήσει το πέφτει, πέφτει το παιδί στο χαντάκι.... Έλεος πια εδώ μέσα...τι να κάνω η εγγυμονούσα..όλη μέρα στο κρεβάτι είμαι και μπαίνω να ξεχαρμανιάσω εδώ. Βάζετε που βάζετε συνταγές, στείλτε ντε, και κανά μεζέ. Ουφ, τα 'πα και ξαλάφρωσα. Τη διευθυνση μου θα τη δώσω στους εθελοντές και καλοθελητές
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Μοσχοβόλησε το Deli ωραίο φρεσκοψημένο ψωμάκι. Γεια στα χέρια σου
antigoni- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 161
Registration date : 05/08/2009
Ρένααααααααα...γιατί δεν έχεις φτιάξει ακόμη το ψωμάκι???
Σε βλέπω εγώ...μποτέ κάνεις..
Περιμένεις κι άλλη συνταγή ε.?
Θα στείλω...
Αλλά οχι μαγειρικής...
Εις το επαναπληκτρολογειν..
Σε βλέπω εγώ...μποτέ κάνεις..
Περιμένεις κι άλλη συνταγή ε.?
Θα στείλω...
Αλλά οχι μαγειρικής...
Εις το επαναπληκτρολογειν..
-
Αχ άσε, χίλια δίκια έχεις ..τεμπέλιασα πάλι
Rena- Admin
-
Ασε δεν πειράζει το έφτιαξα εγώ. Τα σέβη μου κυρία μου! Από τα καλύτερα αρτοσκευάσματα που έχω δοκιμάσει. Βέβαια, έβαλα αλευρι γ.ο.χ. δεν είχα κίτρινο και με το νερό τα έκανα λίγο μαντάρα αλλά το ισορρόπησα μετά έριξα λίγο αλεύρι ακόμα. Το αποτέλεσμα ούτε που το φανταζόμουν μοσχομύρισε το σπίτι ψωμί και τι ψωμί! Ευχαριστώ βάζω τη συνταγή στα αγαπημένα
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Άσχετο, αλλά ήθελα να ρωτήσω ..εσείς τα χρησιμοποιείτε τα αγαπημένα? προσθέτετε συνταγές , ποστ κλπ γιατί εμένα με βοηθάνε πολύ το λίγο που είμαι εδώ.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Μπράβο Νίκο! Εγώ η τεμπέλα ακόμα στο μυαλό το έχω ..το φτιάχνω δε το φτιάχνω..μεταξύ μας όταν έχω άδεια μένω ακίνητη σαν μπουφές, με βλέπω να το φτιάχνω τελικά από βδομάδα που θα πάω στη δουλειά.
Όσο για τα αγαπημένα, είναι καλή λύση για να μην φορτώνεις ένα pc με αρχεία word. Από την άλλη πάλι όπως εξυπηρετεί τον καθένα. Εγώ ας πούμε βάζω συνταγές στα αγαπημένα για να τις έχω αργότερα να τις κοπιάρω στο word που λέγαμε. Ξεχνάω η γυναίκα τι να κάνουμε? Εϊναι καλή λύση αυτή
Όσο για τα αγαπημένα, είναι καλή λύση για να μην φορτώνεις ένα pc με αρχεία word. Από την άλλη πάλι όπως εξυπηρετεί τον καθένα. Εγώ ας πούμε βάζω συνταγές στα αγαπημένα για να τις έχω αργότερα να τις κοπιάρω στο word που λέγαμε. Ξεχνάω η γυναίκα τι να κάνουμε? Εϊναι καλή λύση αυτή
Rena- Admin
-
Ευχαριστώ Νικόλα μου για το κοπλιμέντο...
Κι επειδη απ΄οτι έχω καταλάβει έχεις γνώσεις ,το μετράω διπλό..
..(μη σου πω τριπλο ..δικο μου είναι..)
Κι επειδη απ΄οτι έχω καταλάβει έχεις γνώσεις ,το μετράω διπλό..
..(μη σου πω τριπλο ..δικο μου είναι..)
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης