Αναζήτηση
Ψαρόσουπα αυγολέμονο
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ψαρόσουπα αυγολέμονο
Ένα απο τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τρώγεται χειμώνα -καλοκαίρι,
αρκεί να έχουμε τα κατάληλα ψάρια. Τα πιο νόστιμα ψάρια για την
ψαρόσουπα είναι οι σκορπίνες αλλά
θέλουν προσοχή στο καθάρισμα ( το πιο βασικό ειναι να κόψουμε τα
πτερύγια με τα κόκαλλα με ενα ψαλίδι κουζίνας). Φυσικά
ο βασιλιάς της ψαρόσουπας ειναι ο ροφός. Εξίσου όμως καλή ψαρόσουπα γίνεται και με τα κατεψυγμένα κοκκινόψαρα εισαγωγής, ενώι οι φρέσκοι
μπακαλιάροι δεν υστερούν σε νοστιμιά. Αν τύχει και χρησιμοποιήσετε κοκκινόψαρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν πιο απαλή γεύση από τα υπόλοιπα ψάρια.
Υλικά
3-4 πατάτες
5 μέτρια κρεμμύδια
5 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
800 γρ.ψάρι μπακαλιάρο
1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι (αν θέλετε προσθέτετε παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα σας)
λάδι
2 αυγά
3 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1/4 κ.γλ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα βράζουμε.
Αφαιρούμε τα λαχανικά από το νερό και προσθέτουμε στο ζουμί το ψάρι, το οποίο έχουμε τυλίξει σε τούλι. (Αυτό βοηθάει να μη μείνουν λέπια και κόκκαλα στη σούπα μας και μας γλιτώνει από τη διαδικασία του σουρώματος της σούπας μετά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το ψάρι σε καλαθάκι να βράσει και να σουρώσετε το ζωμό πριν ρίξετε μέσα το ρύζι).
Βράζουμε 15 λεπτά το ψάρι σε σιγανή φωτιά. Δε χρειάζεται παραπάνω γίνεται πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε. Στο μεταξύ λειώνουμε με ένα πηρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά μας και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αυτό βοηθάει να χυλώσει η σούπα μας και βέβαια είναι μία καλή λύση να φάνε τα παιδιά τα λαχανικά και το ψάρι μια και ενσωματώνονται στο ζωμό.
Χτυπάμε σ' ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί με τον κρόκο Κοζάνης, προσθέτουμε λίγη από τη σούπα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η σούπα μας μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψουμε όπως παραπάνω.
Το ψάρι με τα λαχανικά μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιατέλα
και να το ανακατέψουμε με τη σούπα μας
ή εναλλακτικά να το σερβίρουμε με λαδολέμονο
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Αυγ 20, 2014 12:57 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ψαρόσουπα αυγολέμονο
Σχετικά με τα ψάρια να σας πω οτι εκτός από το μεγάλο ψάρι που θα βάλετε στη σούπα σε όλα τα ψαράδικα έχουν μικρά ψαράκια ειδικά για σούπα που τα πουλούν πολύ φθηνά. Πάρτε και ένα κιλό από αυτά και ρίξτε τα μέσα και θα με θυμηθείτε. Πολύ ωραία σούπα κάνει και ο λούτσος που είναι και στην εποχή του αυτή την περίοδο. Για μένα όμως η καλύτερη σούπα γίνεται με σφυρίδα ανάμεικτη με μπακαλιάρο.
Απ: Ψαρόσουπα αυγολέμονο
Κόβω φλέβα για ψαρόσουπα ανεξάρτητα από τον καιρό!!
Συνήθως με κοκκινόψαρα την κάνω και πάντα σούρωνα, τελευταία έκανα το τιπ με το τούλι και με γλίτωσε.
Εχετε δοκιμάσει ποτέ αντί για ρύζι να βάλετε κριθαράκι??? Ονειρο!!
Επίσης αν το ψάρι δεν μου το φάνε το κάνω ψαροσαλάτα ή τα κάνω πουρέ όλα από την αρχή και τα ανακατεύω με το ζωμό με την προυπόθεση να υπάρχει ποσότητα ζωμού. Χυλώνει η σουπίτσα πάρα πολύ ωραία έτσι. Αυτό γιατί είμαστε λίγο μυστήρια τρένα στο σπίτι μας....αλλιώς εγώ την τρώω και όπως μας την προτείνεις.
Συνήθως με κοκκινόψαρα την κάνω και πάντα σούρωνα, τελευταία έκανα το τιπ με το τούλι και με γλίτωσε.
Εχετε δοκιμάσει ποτέ αντί για ρύζι να βάλετε κριθαράκι??? Ονειρο!!
Επίσης αν το ψάρι δεν μου το φάνε το κάνω ψαροσαλάτα ή τα κάνω πουρέ όλα από την αρχή και τα ανακατεύω με το ζωμό με την προυπόθεση να υπάρχει ποσότητα ζωμού. Χυλώνει η σουπίτσα πάρα πολύ ωραία έτσι. Αυτό γιατί είμαστε λίγο μυστήρια τρένα στο σπίτι μας....αλλιώς εγώ την τρώω και όπως μας την προτείνεις.
Απ: Ψαρόσουπα αυγολέμονο
Εγώ πάλι, όπου δω ή μυρίσω ψαρόσουπα όπου φύγει φύγει.....
Όμως, ήθελα να πω ότι η πρώτη φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά και μέχρι κι εγώ θα τη δοκίμαζα !!!
Όμως, ήθελα να πω ότι η πρώτη φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά και μέχρι κι εγώ θα τη δοκίμαζα !!!
Απ: Ψαρόσουπα αυγολέμονο
Apo mikri den mou arese kai ixa fai mono 1-2 fores sti zoi mou. Omos kapote se ena trapezi meta apo ena oxi efxaristo gegonos, metaxi ton allon, prosferan kai psarosoupa opos sinithizetai. Otan tin ida xerokatapia, alla drapika ki etsi anagastika tin efaga:pale: . Afto pou den perimena itan na mou aresi toso poli!! Pragmatika itan apithani, poli aromatiki kai nostimi me ola ta sxetika mesa. Rotisan ean thelame ki alli ki ego pali epidi drapika den pira defteri merida eno mou arese toso... Vlepis ti patheni kanis:lol!: !. Afto sinevi prin 10 xronia kai apo tote den xanafaga psarosoupa...
Παρόμοια θέματα
» Ψαρόσουπα
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
» Κοτόσουπα αυγολέμονο
» Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
» Κοτόσουπα αυγολέμονο
» Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης