Αναζήτηση
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
+6
EfiK
nostos
Rena
Sevasti
Λίλα
SpIrToKoYto
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
By SpIrToKoYto
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ή δύο μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 150 γρ.μανιτάρια
- 60 γρ.αλεύρι
- 700 γρ.μπύρα
- 400 γρ.ζωμό κρέατος
- λάδι
- αρωματικά διάφορα (..δάφνη,μπαχάρι,γαρύφαλλα,ξύλο κανέλας)
- αλατοπίπερο
- 1,5 κουταλιά μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς...
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο,για 3 λεπτά περίπου...
Προσθέτουμε το κρέας και το τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές..
(..το ελαφρύ τηγάνισμα και η κρούστα που σχηματίζεται στο κρέας εμποδίζει τους χυμούς να φύγουν κατά το μαγείρεμα και έτσι το κρέας μας διατηρείται τρυφερό και ζουμερό...)
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 1 λεπτό..
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα και το ζωμό εναλλάξ,ανακατεύοντας έως ότου γίνει απαλό και διαλυθούν οι σβώλοι από το αλεύρι...
Αρχίζουμε το βράσιμο,προσθέτοντας τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά....
Μεταφέρουμε το μείγμα του κρέατος σε σκεύος για φούρνο (..αν έχουμε στάμνα πήλινη ακόμη
καλύτερα...)και ψήνουμε για 2 ώρες ή εως ότου ψηθεί το κρέας...
Προσθέτουμε τη μουστάρδα 15 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
Αν δεν το έχουμε βάλει σε στάμνί,μόλις τελειώσει το ψήσιμο,βάζουμε σε δίσκο σερβιρίσματος και ψήνουμε στο φούρνο άλλα 10 λεπτά,'εως ότου ροδίσει...
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες και γαρνίρουμε με φέτες ψωμιού ψημένες και φρέσκο μαιντανό.
Καλή επιτυχία...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Να είσαι καλά Λιλάκι...ευχαριστώ..
Μπουκιά δεν άφησαν χθες οι συνδαιτημόνες..
Μπουκιά δεν άφησαν χθες οι συνδαιτημόνες..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Ξελιγώθηκα η γυναίκα. Λουκούμι το σταμνάτο σου!
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Αυτό θα είναι το δικό μου Κυριακάτικο Βιβ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Ε...ρε γλεντια γαστρονομικα που εχω να κανω με αυτη νοστιμια..
nostos- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3156
Τόπος : Αθηνα
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Καλώς τη ..καλώς τη..άργησες ...πού γύριζες μεσα στη βροχή.??
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Βιβή πολύ ωραίο φαίνεται και το κρέας θα μένει ζουμερό ζουμερό μεσά στο σταμνί. Πες μου όμως αν δεν έχουμε τη στάμνα και το φτιάξουμε στο ταψί το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο?Είναι καλό μετά ή στεγνώνει?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Πολύ αρωματικό φαίνεται. Υποθέτω ότι αντί για στάμνα, καλό θα γίνεται και στη γάστρα. Θα το δοκιμάσω, ίσως αύριο κιόλας.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Σοφάκι.επειδή εγώ έχω το σταμνί και το φτιάχνω πάντα εκεί,δεν ξέρω να σου πω...
Φαντάζομαι όμως,πως και στο ταψί να το βάλεις και να το σκεπάσεις,θα κρατήσεις τα αρώματα μέσα και θα γίνει το ίδιο νόστιμο..
Αν έχεις γάστρα,όπως λέει και η Ειρήνη,καλύτερα θα είναι...
Φαντάζομαι όμως,πως και στο ταψί να το βάλεις και να το σκεπάσεις,θα κρατήσεις τα αρώματα μέσα και θα γίνει το ίδιο νόστιμο..
Αν έχεις γάστρα,όπως λέει και η Ειρήνη,καλύτερα θα είναι...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω. Δεν έχω βάλει ποτέ μπύρα στο φαγητό...
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Βιβή, τι φαγητάρα είναι αυτή; Τελικά άμα ψάχνεις κάτι θα βρεις στο τέλος. Και εγώ βρήκα θησαυρό.
Ερώτηση πρώτη: Ποιο κομμάτι του μοσχαριού να προτιμήσω; Το ποντίκι είναι καλό;
Ερώτηση δεύτερη; 150 βαθμοί φτάνουν; Εγώ την πήλινη γάστρα μου (εκεί θα το ψήσω) τη βάζω στους 200.
Ερώτηση τρίτη: Υπάρχει κάποια μάρκα μπίρας που ταιριάζει καλύτερα;
Ερώτηση πρώτη: Ποιο κομμάτι του μοσχαριού να προτιμήσω; Το ποντίκι είναι καλό;
Ερώτηση δεύτερη; 150 βαθμοί φτάνουν; Εγώ την πήλινη γάστρα μου (εκεί θα το ψήσω) τη βάζω στους 200.
Ερώτηση τρίτη: Υπάρχει κάποια μάρκα μπίρας που ταιριάζει καλύτερα;
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Δεσποινάκι,κι εγώ ποντίκι βάζω ή σπάλα για πιό μαλακό κρέας....
Πιστεύω πως οι 200 βαθμοί είναι καλά ..οι φούρνοι όπως ξέρεις διαφέρουν...
Οσο για μπύρα,εγώ βάζω ότι εχω στο ψυγειο,συνήθως Στέλλα Αρτουά,γιατί αυτή πέρνουμε για τους φίλους....(...εμείς δεν είμαστε τόσο φίλοι στη μπύρα..)
Πιστεύω πως οι 200 βαθμοί είναι καλά ..οι φούρνοι όπως ξέρεις διαφέρουν...
Οσο για μπύρα,εγώ βάζω ότι εχω στο ψυγειο,συνήθως Στέλλα Αρτουά,γιατί αυτή πέρνουμε για τους φίλους....(...εμείς δεν είμαστε τόσο φίλοι στη μπύρα..)
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Ευχαριστώ. Θα το φτιάξω την Κυριακή και θα σου πω εντυπώσεις.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
οκ...μη ξεχάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις με ταπεράκι...κι μια που θα το στείλεις ...βάλε και λίγο μοσχαράκι μέσα...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ...στο σταμνί
Βεβαίως. Εύκολα πράγματα ζητάς.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Παρόμοια θέματα
» Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα
» χοιρινό με μπύρα και λαχανικά
» Πιάσε μια μπύρα
» ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
» ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
» χοιρινό με μπύρα και λαχανικά
» Πιάσε μια μπύρα
» ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
» ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης