Αναζήτηση
Γαλοπούλα-Η Kυρία του γιορτινού τραπεζιού
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γαλοπούλα-Η Kυρία του γιορτινού τραπεζιού
Πόσο φρέσκια είναι
Η εξωτερική εικόνα της γαλοπούλας (ή οποιουδήποτε άλλου πουλερικού) είναι ο καθρέπτης της φρεσκάδας της.
Το στήθος πρέπει να είναι φαρδύ και μακρύ, η πέτσα που το σκεπάζει γυαλιστερή και καλά τεντωμένη. Τα μπουτάκια πρέπει να είναι χοντρά και γεμάτα κρέας. Πιέζοντας με τα δάκτυλα το κρέας πρέπει να είναι μαλακό και τα «λέπια» των ποδιών γυαλιστερά.
Μην εμπιστεύεστε γαλοπούλες που έχουν νοτισμένη πέτσα ή γλοιώδη με σκούρους λεκέδες.
Χωριστή γέμιση
Η γαλοπούλα χωρίς γέμιση ψήνεται γρηγορότερα και αποφεύγετε έτσι τη δυσκολία του ραψίματος. Η γέμιση θα γίνει εξίσου νόστιμη αν τη μαγειρέψετε στην κατσαρολα. Ακολουθήστε την εκτέλεση της γέμισης και το μόνο που θα κάνετε είναι εάν βάλετε ρύζι να το προσθέσετε μισοβρασμένο.
Το ζωμό θα τον πάρετε από εκείνον που είναι στο ταψί με τη γαλοπούλα.
Από τη στιγμή που φτιάχνετε τη γέμιση στην κατσαρόλα μπορείτε να φτιάξετε και διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα και να ενισχύσετε την περιορισμένη ποσότητα εντοσθίων της γαλοπούλα, με συκωτάκια πουλιών ή κοτόπουλου.
Το κόψιμο της γαλοπούλας
Η γαλοπούλα σερβίρεται με τον εξής τρόπο:
Κόβουμε τα πόδια, τις φτερούγες και το λαιμό στη βάση του. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ψαχνό κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και το ξεκολλάμε με τα χέρια από το κόκαλο, φροντίζοντας να μη τη θρυμματίσουμε. Χωρίζουμε το λευκό από το σκούρο κρέας και κόβουμε το λευκό σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γαλοπούλα-Η Kυρία του γιορτινού τραπεζιού
...ολα τα σφάζω...'ολα τα μαχαιρώνωωωω....γαλοπούλααα...με το μαχαίριιιι...έλα..έλα...πάρε....
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: Γαλοπούλα-Η Kυρία του γιορτινού τραπεζιού
Ωραίο και χρήσιμο άρθρο για όσους τρώνε πουλερικά. Με το κοτόπουλο κάτι γίνεται, αλλά η γαλοπούλα χάρισμά σας. Είναι απαγορευμένη στο σπιτικό μας.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Παρόμοια θέματα
» Η αξία του οικογενειακού τραπεζιού
» Γαλοπούλα με πορτοκάλι
» Γαλοπούλα γεμιστή
» ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
» γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
» Γαλοπούλα με πορτοκάλι
» Γαλοπούλα γεμιστή
» ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
» γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης