Αναζήτηση
γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Υλικά
1.5 κιλό γαλοπούλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πορτοκάλι σε φέτες
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
κόκκους απο μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζάνι λάδι
ρυζότο
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
κουκουνάρια 2 κ.σ
1 κ.σ σταφίδες
4 κούπες ζωμό κρέατος
5-6 κάστανα βρασμένα
1κ.σ βούτυρο
λιγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλα τη γαλοπούλα και την αφήνομε να στραγγισει. Την βάζομε σε ενα πυρεξ μαζί με όλα τα υλικά εκτος απο το λάδι,σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και αφήνομε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την αλλη μέρα στραγγιζομε τη γαλοπούλα την αλευρώνομε και την τσιγαρίζομε καλά. Πετάμε το πορτοκάλι απο την μαρινάδα και την ρίχνομε στην κατσαρόλα με τα υλικά της μαρινάδας, σιγοβράζομε μέχρι να ψηστει.
Βράζομε το ζωμο, ρίχνομε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτα. Σε ενα τηγανάκι βαζω το βουτυρο να ζεσταθει και σωτάρω τα κουκουνάρια, ρίχνω τις σταφίδες και τα κάστανα ψιλικομμένα,το μοσχοκάρυδο και αποσύρω απο την φωτιά και τα ρίχνω στο ρύζι το οποίο δεν πρεπει να έχει ζουμιά,σωτάρω για 2-3 λεπτά και γαρνίρω την γαλοπούλα. Εαν θέλομε πάνω στο ρύζι ρίχνομε και ελάχιστη σάλτσα απο την γαλοπούλα
1.5 κιλό γαλοπούλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πορτοκάλι σε φέτες
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
κόκκους απο μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζάνι λάδι
ρυζότο
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
κουκουνάρια 2 κ.σ
1 κ.σ σταφίδες
4 κούπες ζωμό κρέατος
5-6 κάστανα βρασμένα
1κ.σ βούτυρο
λιγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλα τη γαλοπούλα και την αφήνομε να στραγγισει. Την βάζομε σε ενα πυρεξ μαζί με όλα τα υλικά εκτος απο το λάδι,σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και αφήνομε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την αλλη μέρα στραγγιζομε τη γαλοπούλα την αλευρώνομε και την τσιγαρίζομε καλά. Πετάμε το πορτοκάλι απο την μαρινάδα και την ρίχνομε στην κατσαρόλα με τα υλικά της μαρινάδας, σιγοβράζομε μέχρι να ψηστει.
Βράζομε το ζωμο, ρίχνομε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτα. Σε ενα τηγανάκι βαζω το βουτυρο να ζεσταθει και σωτάρω τα κουκουνάρια, ρίχνω τις σταφίδες και τα κάστανα ψιλικομμένα,το μοσχοκάρυδο και αποσύρω απο την φωτιά και τα ρίχνω στο ρύζι το οποίο δεν πρεπει να έχει ζουμιά,σωτάρω για 2-3 λεπτά και γαρνίρω την γαλοπούλα. Εαν θέλομε πάνω στο ρύζι ρίχνομε και ελάχιστη σάλτσα απο την γαλοπούλα
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Ντίνα ακούγεται πολύ καλή. Φέτος θα φτιάξω δοκιμαστικά γαλοπούλα ακόμη δεν έχω καταλήξει σε κάτι γιατί έχω πολλές σκέψεις στο μυαλό μου. Σε αυτή μου αρέσει το μαρινάρισμα σου και το ημίγλυκο που χρησιμοποιείς. Καλές γιορτές
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
ευχαριστω ,επισης,Η γαλοπούλα εχει ουδέτερο κρεας και πρεπει να μαριναριστει για να νοστιμίσει
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Τώρα ξαναδιαβάζω και μπερδεύτηκα από την κατσαρόλα που τη σωτάρουμε μετά συνεχίζουμε στην κατσαρόλα βράσιμο? Δεν βάζουμε φούρνο?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
οχι στην κατσαρόλα ψήνεται και γίνεται λουκούμι
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Μμμμ καλόοο
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
Ωραία συνταγή και νομίζω ότι έτσι δε θα υπάρχουν και περιθώρια αποτυχίας, γιατί κακά τα ψέμματα η γαλοπούλα θέλει τέχνη στο ψήσιμο και για να είναι νόστιμη αλλά και για να είναι ζουμερή και να μη στεγνώσει.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: γαλοπούλα μυρωδάτη με ρυζότο
ntina57 έγραψε:Υλικά
1.5 κιλό γαλοπούλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πορτοκάλι σε φέτες
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
κόκκους απο μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζάνι λάδι
ρυζότο
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
κουκουνάρια 2 κ.σ
1 κ.σ σταφίδες
4 κούπες ζωμό κρέατος
5-6 κάστανα βρασμένα
1κ.σ βούτυρο
λιγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλα τη γαλοπούλα και την αφήνομε να στραγγισει. Την βάζομε σε ενα πυρεξ μαζί με όλα τα υλικά εκτος απο το λάδι,σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και αφήνομε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την αλλη μέρα στραγγιζομε τη γαλοπούλα την αλευρώνομε και την τσιγαρίζομε καλά. Πετάμε το πορτοκάλι απο την μαρινάδα και την ρίχνομε στην κατσαρόλα με τα υλικά της μαρινάδας, σιγοβράζομε μέχρι να ψηστει.
Βράζομε το ζωμο, ρίχνομε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτα. Σε ενα τηγανάκι βαζω το βουτυρο να ζεσταθει και σωτάρω τα κουκουνάρια, ρίχνω τις σταφίδες και τα κάστανα ψιλικομμένα,το μοσχοκάρυδο και αποσύρω απο την φωτιά και τα ρίχνω στο ρύζι το οποίο δεν πρεπει να έχει ζουμιά,σωτάρω για 2-3 λεπτά και γαρνίρω την γαλοπούλα. Εαν θέλομε πάνω στο ρύζι ρίχνομε και ελάχιστη σάλτσα απο την γαλοπούλα
ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΥΒΟΥΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ ΚΑΙ 5 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΨΉΣΤΗΚΕ ΣΕ 1'5 ΩΡΑ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Μυρωδάτη φέτα σε λάδι
» Γαλοπούλα με πορτοκάλι
» Γαλοπούλα γεμιστή
» ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
» Γαλοπούλα με πορτοκάλι
» Γαλοπούλα γεμιστή
» ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης