Αναζήτηση
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κουρού
12 φέτες τυρί για toast
700 γραμ. κιμά
1/2 κούπα κρασί
1 κονσέρβα κονκασέ
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό
αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα τοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον βασιλικό και τον βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι τα πιεί τα υγρά του.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού και τοποθετούμε τις 6 φέτες τυρί απλωτά στην επιφάνεια του φύλλου χωρίς να φτάσουμε στις άκρες (για να μη μας δυσκολέψει στο τύλιγμα). Πάνω στο τυρί στρώνουμε την μισή ποσότητα κιμά. Διπλώνουμε λίγο τις δύο στενές πλευρές του φύλλου ώστε να μη σκορπίσει ο κιμάς και μετά το τυλίγουμε ρολό από την μακριά πλευρά. Κλείνουμε καλά την ένωση με τα δάχτυλα μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με την ένωση από κάτω. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο. Το βάζουμε και αυτό στο ταψί και αλείφουμε τα δύο ρολά με αυγό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 50 λεπτά (εγώ ψήνω με αέρα και κάτω αντίσταση).
Όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε φέτες. Μαζί με μια σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Σημείωση Νο. 1: Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς αφήστε τον να κρυώσει πριν τον στρώσετε, γιατί αν είναι ζεστός θα μαλακώσει πολύ το φύλλο και θα σας αλλάξει τον αδόξαστο μέχρι να το τυλίξετε ρολό.
σημείωση Νο. 2:: Η πρωτότυπη συνταγή είχε και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Εγώ δεν τα έχω βάλει ποτέ γιατί ο συνδυασμός κιμάς + μανιτάρια δεν με ενθουσιάζει. Εσείς αν θέλετε προσθέστε τα.
2 φύλλα κουρού
12 φέτες τυρί για toast
700 γραμ. κιμά
1/2 κούπα κρασί
1 κονσέρβα κονκασέ
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό
αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα τοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον βασιλικό και τον βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι τα πιεί τα υγρά του.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού και τοποθετούμε τις 6 φέτες τυρί απλωτά στην επιφάνεια του φύλλου χωρίς να φτάσουμε στις άκρες (για να μη μας δυσκολέψει στο τύλιγμα). Πάνω στο τυρί στρώνουμε την μισή ποσότητα κιμά. Διπλώνουμε λίγο τις δύο στενές πλευρές του φύλλου ώστε να μη σκορπίσει ο κιμάς και μετά το τυλίγουμε ρολό από την μακριά πλευρά. Κλείνουμε καλά την ένωση με τα δάχτυλα μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με την ένωση από κάτω. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο. Το βάζουμε και αυτό στο ταψί και αλείφουμε τα δύο ρολά με αυγό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 50 λεπτά (εγώ ψήνω με αέρα και κάτω αντίσταση).
Όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε φέτες. Μαζί με μια σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Σημείωση Νο. 1: Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς αφήστε τον να κρυώσει πριν τον στρώσετε, γιατί αν είναι ζεστός θα μαλακώσει πολύ το φύλλο και θα σας αλλάξει τον αδόξαστο μέχρι να το τυλίξετε ρολό.
σημείωση Νο. 2:: Η πρωτότυπη συνταγή είχε και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Εγώ δεν τα έχω βάλει ποτέ γιατί ο συνδυασμός κιμάς + μανιτάρια δεν με ενθουσιάζει. Εσείς αν θέλετε προσθέστε τα.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Ειρήνη πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. Μπράβο σου. Το ευχαριστήθηκε ο γιος φαντάζομαι.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Μμμ τρελλαίνομαι για κρεατόπιτα αλλά με σφολιάτα δεν έχω δοκιμάσει. Θα το φτιάξω σίγουρα αυτό το ρολάκι.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Ειρήνη φαίνεται πολύ νόστιμη!
Θέλω τη γνώμη σου: αν αντί για κιμά βάλουμε το κρέας που περίσσεψε από τη σούβλα (σε κομματάκια) θα γίνει καλό?
Σκέφτηκα να τη φτιάξω μια άλλη μέρα της βδομάδας του Πάσχα, αλλά με ό,τι απέμεινε από το αρνάκι...
Θέλω τη γνώμη σου: αν αντί για κιμά βάλουμε το κρέας που περίσσεψε από τη σούβλα (σε κομματάκια) θα γίνει καλό?
Σκέφτηκα να τη φτιάξω μια άλλη μέρα της βδομάδας του Πάσχα, αλλά με ό,τι απέμεινε από το αρνάκι...
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
εμενα μου αρέσει ο συνδιασμος κιμάς + μανιτάρια, θα το δοκιμάσω έτσι!φαινεται πολύ νόστιμη συνταγή!
για να μπορούμε να τυλίξουμε πιο εύκολα την σφολιάτα δεν θα πρέπει να είναι τελείως ξεπαγωμένη,θα πρέπει να κρατάει λιγάκι, αλλιώς μας αλλάζει τα φωτα!!
για να μπορούμε να τυλίξουμε πιο εύκολα την σφολιάτα δεν θα πρέπει να είναι τελείως ξεπαγωμένη,θα πρέπει να κρατάει λιγάκι, αλλιώς μας αλλάζει τα φωτα!!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Πολύ ωραία η συνταγή σου Ειρήνη. Εμένα μου αρέσει και με μανιτάρια. Όπως είπατε για να μη μας παιδέψει η σφολιάτα πρέπει να είναι σχετικά παγωμένη. Γι αυτό όσο φτιάχνουμε τη γέμιση την κρατάμε στο ψυγείο. Σε περίπτωση όμως που μας ζεσταθεί, την τυλίγουμε σε μια πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί για να βγάλει το βούτυρο της και να δουλεύεται καλύτερα.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Κορίτσια, πραγματικά αυτή την κρεατόπιτα γίνεται πολύ νόστιμη. Λίγη προσοχή στο φύλλο χρειάζεται όπως επισημάνατε και εσείς.
Βάνα, δεν την έχω φτιάξει ποτέ έτσι, αλλά υπάρχουν πολλές συνταγές κρεατόπιτας με κομμάτια κρέας, άρα γιατί να μην πετύχει. Για την συγκεκριμένη συνταγή αρκεί φαντάζομαι το κρέας να είναι αρκετά ψιλοκομμένο. Δεν ξέρω μόνο μήπως σκορπάει στο κόψιμο. Αλλά και αυτό βολεύεται αν μέσα στο μίγμα προσθέσεις και ένα χτυπημένο αυγό ώστε να δέσει. Ίσως και αντί για βασιλικός να ταιριάζει καλύτερα η ρίγανη.
Καλή επιτυχία και αν το φτιάξεις τελικά πες μας αποτελέσματα μήπως και δημιουργήσουμε καινούργια συνταγή!
Βάνα, δεν την έχω φτιάξει ποτέ έτσι, αλλά υπάρχουν πολλές συνταγές κρεατόπιτας με κομμάτια κρέας, άρα γιατί να μην πετύχει. Για την συγκεκριμένη συνταγή αρκεί φαντάζομαι το κρέας να είναι αρκετά ψιλοκομμένο. Δεν ξέρω μόνο μήπως σκορπάει στο κόψιμο. Αλλά και αυτό βολεύεται αν μέσα στο μίγμα προσθέσεις και ένα χτυπημένο αυγό ώστε να δέσει. Ίσως και αντί για βασιλικός να ταιριάζει καλύτερα η ρίγανη.
Καλή επιτυχία και αν το φτιάξεις τελικά πες μας αποτελέσματα μήπως και δημιουργήσουμε καινούργια συνταγή!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
ρενα σε ευχαριστω παλαιοτερα την έφτιαχνα αλλα με φυλλο κρουστας το οποιο αβγωνα και πασπαλιζα με σησαμι.αυτό ειναι πολύ ωραίο να γίνουν ατομικα ρολάκια για μπουφέ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
Είναι πολυ καλή Ντίνα δοκίμασέ την κι αν σας αρέσουν τα μανιτάρια μη τα παραλείψεις γιατί της δίνουν ωραία γεύση. Την είχα φτιάξει και δεν έμεινε τίποτα, θυμάμαι είχα βάλει τις μισές φέτες τυρί τοστ και το άλλο τυρί το συμπλήρωσα με πικάντικη γραβιέρα.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
καποια στιγμη θα την φτιάξω όσο για τα μανιτάρια είναι η αδυναμία μου.ακόμα και ωμά τα τρώγω
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
» φανταστικη κρεατόπιτα
» Κρεατόπιτα στο πήλινο
» Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
» Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
» φανταστικη κρεατόπιτα
» Κρεατόπιτα στο πήλινο
» Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
» Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης