Αναζήτηση
Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Εορταστική (και όχι μόνο) και θεϊκή η συγκεκριμένη πίτα, που τη λατρεύουμε οικογενειακώς και συνήθως μας περιμένει αχνιστή-αχνιστή όταν αριβάρουμε όλοι μαζί στην αγαπημένη μας Κεφαλονιά!
Εκεί βέβαια μας περιμένει με το συγκεκριμένο φύλλο που δίνω παρακάτω, εγώ αυτή τη φορά την έφτιαξα με το παραδοσιακό χοντρό φύλλο της Pillsbury (τι κι αν πέφτει διαφήμιση? Εμένα αυτό το φύλλο από όλα του εμπορίου με κάλυψε και για αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα για τη συγκεκριμένη πίτα που θέλει τόσο χοντρό φύλλο).
Υλικά
Για το φύλλο
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
1 kg μοσχάρι ψιλ/νο
1 kg χοιρινό ψιλ/νο
1 kg τράγιο ψιλ/νο (το έχω από πριν βράσει με γαρύφαλλο, μπαχάρι και κρεμμύδι και έχω σουρώσει το κρέας)
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο
λίγη ματζουράνα (ξερή έβαλα εγώ)
1 μάτσο μαϊντανός
2 μεγάλες πατάτες ωμές σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο τριμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμένα
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι (νυχάκι και γλασέ)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
λίγο ελαιόλαδο
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρέατα που τα έχουμε ψιλοκόψει και τις πατάτες.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ, λίγο νερό και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και το ρύζι και το προσέχουμε να μην κολλήσει. Το αφήνουμε να πιει το νεράκι του και το κατεβάζουμε από τη φωτιά να ηρεμήσει.
Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση που την έχουμε αφήσει να σταθεί προηγουμένως για λίγο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και για 1/2 ώρα ακόμα στους 150 βαθμούς, για το χειροποίητο φύλλο. Εγώ σε 1 ώρα την είχα στους 190 βαθμούς πάνω-κάτω και ήταν έτοιμη, αυτά βέβαια εξαρτούνται από το φούρνο μας.
Καλή μας όρεξη!
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Δύσκολη μου φάνηκε αλλά η γεύση της σίγουρα αποζημιώνει.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Αμάν Έφη, τι μου κάνεις τώρα....
Δε μου λες το κρέας ίσα που το τσιγαρίζεις και αφήνεις να πάρει μια βράση? Ψήνεται δηλαδή στο φούρνο μετά?
Δε μου λες το κρέας ίσα που το τσιγαρίζεις και αφήνεις να πάρει μια βράση? Ψήνεται δηλαδή στο φούρνο μετά?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Ρένα, το ψιλοκόβουμε οπότε δεν θέλει πολύ μετά. Με ένα γύρισμα είναι οκ!
Το κόβουμε όσο μπορούμε!
Το κόβουμε όσο μπορούμε!
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
λιποθυμάω,τι πίτα ειναι αυτή!!!!!!!!!!!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Η γνήσια, η αυθεντική παίρνει μόνο τράγιο αλλά τα δικά μου τα παιδιά είναι λιγάκι ...μυγιάγγιχτα οπότε τη "νοθεύσαμε" λιγάκι τη συνταγή, κατά τα άλλα όμως είναι ακριβώς αυτή!
Απ: Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Εμένα μου αρέσει η παραλλαγή με τα διάφορα κρέατα γιατί τράγιο απο μόνο του ούτε εγώ τρώω. Η συγκεκριμένη πίτα είναι απίστευτα νόστιμη. Μπράβο Εφούλα που κρατάς μυρωδιές και αρώματα από το υπέροχο αυτό νησί.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Μπακαλιαρόπιτα κεφαλονίτικη
» ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
» Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
» ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
» Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης