Αναζήτηση
Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικη ζύμη
1 1/2 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι (μπούτι)
3 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. φέτα τριμμένη
6 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κατσικάκι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με αλατισμένο νερό. Το ξαφρίζετε και το αφήνετε να βράσει 1 1/2 ώρα περίπου. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί. Τοποθετείτε σε 2 λαμαρίνες 2 φύλλα, αλειμμένα με λίγο λάδι, και τα ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα (προσοχή να μην καούν). Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα τυριά, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκαλίζετε το κρέας και το ξεψαχνίζετε. (Πετάτε τα ξερά κρεμμύδια και κρατάτε λίγο από το ζουμί όπου έβρασε το κρέας). Το ρίχνετε στο μπολ με τη γέμιση της πίτας και ανακατεύετε ώστε να τραβήξει το φύλλο τα υγρά. Αφήνετε κατά μέρος. Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε τρία φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αλείφοντας με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ζουμί από το κρέας. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 1 ώρα περίπου.
Στα χωριά της Ηπείρου φτιάχνουν αυτή την κρεατόπιτα με τα ψημένα φύλλα, τα οποία παίζουν το ρόλο που έχει το ρύζι ή το σιμιγδάλι, δηλαδή τραβάνε τα υγρά και νοστιμίζουν την πίτα.
Πηγή metsovitiko.blogspot.com
1 πακέτο χωριάτικη ζύμη
1 1/2 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι (μπούτι)
3 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. φέτα τριμμένη
6 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κατσικάκι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με αλατισμένο νερό. Το ξαφρίζετε και το αφήνετε να βράσει 1 1/2 ώρα περίπου. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί. Τοποθετείτε σε 2 λαμαρίνες 2 φύλλα, αλειμμένα με λίγο λάδι, και τα ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα (προσοχή να μην καούν). Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα τυριά, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκαλίζετε το κρέας και το ξεψαχνίζετε. (Πετάτε τα ξερά κρεμμύδια και κρατάτε λίγο από το ζουμί όπου έβρασε το κρέας). Το ρίχνετε στο μπολ με τη γέμιση της πίτας και ανακατεύετε ώστε να τραβήξει το φύλλο τα υγρά. Αφήνετε κατά μέρος. Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε τρία φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αλείφοντας με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ζουμί από το κρέας. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 1 ώρα περίπου.
Στα χωριά της Ηπείρου φτιάχνουν αυτή την κρεατόπιτα με τα ψημένα φύλλα, τα οποία παίζουν το ρόλο που έχει το ρύζι ή το σιμιγδάλι, δηλαδή τραβάνε τα υγρά και νοστιμίζουν την πίτα.
Πηγή metsovitiko.blogspot.com
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
Ωραία πίτα. Καλά λένε για τις Ηπειρώτικες!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
σε ευχαριστω πολύ . Ετοιμάζω τραπέζι αυριο για λίγους φίλους αλλα έχω κάνει αρκετό κρέας, Εχουμε φάι και πολύ αυτό το καιρό.Θα τη προγραμματίσω για τα γενεθλια του άντρα μου και της κουμπάρας μου στο τέλος του μήνα.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Παρόμοια θέματα
» Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
» φανταστικη κρεατόπιτα
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
» Κρεατόπιτα στο πήλινο
» φανταστικη κρεατόπιτα
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
» ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ
» Κρεατόπιτα στο πήλινο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης