Αναζήτηση
Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Σελίδα 1 από 1
Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Τσουρέκια δεν κάνω, με τροφοδοτεί η καλή μου η μαμά. Όμως επειδή θέλω το σπίτι να μυρίσει Πασχαλιά φτιάχνω κουλουράκια. Σας δίνω εδώ μια εύκολη συνταγή για όσους δεν συμπαθούν την αμμωνία (όπως εγώ!)
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι ΜΑΛΑΚΟ
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας γάλα
1 συσκευασία βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και την βανίλια. Αφήνουμε να χτυπηθούν 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν αρχίζει να σφίγγει η ζύμη αντικαθιστούμε τους αναδευτήρες με τους γάντζους και συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Κάθε τόσο δοκιμάζουμε το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μη κολλάει στα δάχτυλα. Προσοχή στο αλεύρι, ίσως να μην το πάρει όλο.
Φυσικά όλη η διαδικασία ζυμώματος μπορεί να γίνει με το χέρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια με τα δύο χεράκια (στο πλάσιμο βοηθούν και τα χεράκια της κόρης μου, όσο ήταν πιο μικρή με πολύ κέφι, τώρα όσο μεγαλώνει ολίγον βαριεστημένη) σε διάφορα σχήματα (βάλτε και λίγη φαντασία) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Με αυτή τη δόση γίνονται περίπου 35-40 κουλουράκια, αφράτα και φουσκωτά, παρ'όλο που δεν έχουν ούτε baking, ούτε σόδα.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι ΜΑΛΑΚΟ
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας γάλα
1 συσκευασία βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και την βανίλια. Αφήνουμε να χτυπηθούν 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν αρχίζει να σφίγγει η ζύμη αντικαθιστούμε τους αναδευτήρες με τους γάντζους και συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Κάθε τόσο δοκιμάζουμε το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μη κολλάει στα δάχτυλα. Προσοχή στο αλεύρι, ίσως να μην το πάρει όλο.
Φυσικά όλη η διαδικασία ζυμώματος μπορεί να γίνει με το χέρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια με τα δύο χεράκια (στο πλάσιμο βοηθούν και τα χεράκια της κόρης μου, όσο ήταν πιο μικρή με πολύ κέφι, τώρα όσο μεγαλώνει ολίγον βαριεστημένη) σε διάφορα σχήματα (βάλτε και λίγη φαντασία) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Με αυτή τη δόση γίνονται περίπου 35-40 κουλουράκια, αφράτα και φουσκωτά, παρ'όλο που δεν έχουν ούτε baking, ούτε σόδα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Συνήθως φτιάχνω αμμωνίας αλλά κι αυτά φαίνονται καλά. Λέω να τα δοκιμάσω. Όταν λες βούτυρο φρέσκο εννοείς τύπου βιτάμ ή γάλακτος?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Ρένα μου εννοώ το φρέσκο βούτυρο αγελάδος, τύπου lurpak ή president. Γίνονται και με βιτάμ αλλά με το φρέσκο βούτυρο έχουν πολύ ωραία γεύση και άρωμα.
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις, είναι εύκολα και γρήγορα.
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις, είναι εύκολα και γρήγορα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Αυτό το lurpak είναι το τέλειο!!!!!!!! Το δοκίμασα μια φορά κι από τότε όλα με αυτό τα φτιάχνω. (ούτε διαφήμιση να έκανα χαχχαχαχ). Έχω αδυναμία στα κουλουράκια μεγάλη. Να φτιάξω δύο δόσεις λέτε?
Ειρήνη η μία συσκευασία βανίλια είναι το κουτακι αυτό το μικρό με το ροζ καπάκι?
Ειρήνη η μία συσκευασία βανίλια είναι το κουτακι αυτό το μικρό με το ροζ καπάκι?
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Σοφία μια παρόμοια συνταγή κάνω κι εγώ χωρίς αμμωνία, αν κι εμένα μου αρέσουν τα κλασσικά πασχαλινά κουλουράκια με την αμμωνία.
Πράγματι όμως αυτά μοσχομυρίζουν βανίλια και βούτυρο!!
Πράγματι όμως αυτά μοσχομυρίζουν βανίλια και βούτυρο!!
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Σοφία, αυτή ακριβώς την συσκευασία βανίλιας εννοώ. Το μικρό κυλινδρικό κουτάκι με το ροζ ή κόκκινο καπάκι.
Να προσθέσω επίσης, για όσες τα επιχειρήσετε, το βούτυρο να το έχετε αφήσει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου για να είναι μαλακωμένο και να δουλευτεί πιο εύκολα.
Να προσθέσω επίσης, για όσες τα επιχειρήσετε, το βούτυρο να το έχετε αφήσει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου για να είναι μαλακωμένο και να δουλευτεί πιο εύκολα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Kαι η Αννέτα κάπως έτσι τα φτιάχνει. Αλλά αν θυμάμαι καλά βάζει και χυμό πορτοκαλιού. Και του χρόνου!
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Και του χρόνου!
Φαντάζομαι και το μαλακό αλεύρι παίζει το ρόλο του έτσι?
Ωραία και εύκολη συνταγή!
Λέω κι εγώ να τη φτιάξω, φαίνεται και μυρωδάτη!
Ευχαριστώ κοριτσάκι!
Φαντάζομαι και το μαλακό αλεύρι παίζει το ρόλο του έτσι?
Ωραία και εύκολη συνταγή!
Λέω κι εγώ να τη φτιάξω, φαίνεται και μυρωδάτη!
Ευχαριστώ κοριτσάκι!
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Σήμερα έφτιαξα αυτά τα κουλουράκια και έγιναν πολύ ωραία παιδιά.Σίγουρα θα πάμε και για δεύτερη φορά!!!
????????- Επισκέπτης
Απ: Πασχαλινά κουλουράκια άνευ αμμωνίας
Μπράβο Χαρουλίτα μου. Και του χρόνου, Καλό Πάσχα να έχετε!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Πασχαλινά Κουλουράκια
» Κουλουράκια πασχαλινά
» Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία
» Πασχαλινά Κουλούρια ΙΙ
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
» Κουλουράκια πασχαλινά
» Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία
» Πασχαλινά Κουλούρια ΙΙ
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης