Αναζήτηση
Λικέρ περγαμόντο
+5
Ειρήνη
Λίλα
SpIrToKoYto
EfiK
Rena
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Λικέρ περγαμόντο
Υλικά
1 λίτρο τσικουδιά (ή βότκα ή οινόπνευμα καθαρό)
15 περγαμόντα
800 γρ. ζάχαρη
ένα λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα περγαμόντα και με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες αφαιρούμε τη φλούδα προσεχτικά. Αν χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι προσέχουμε να μην πάρουμε πολύ από το άσπρο μέρος του φρούτου γιατί θα πικρίζει.
Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τις φλούδες από το φρούτο και την τσικουδιά και αφήνουμε μια βδομάδα να βγάλει το φρούτο το άρωμα του.
Όταν είναι έτοιμο το ποτό μας το σουρώνουμε και σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το ποτό. Βάζουμε σε μπουκάλια και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο κι αρωματικό λικεράκι.
Επειδή γίνεται λίγο δυνατό, αν το προτιμάτε ελαφρύτερο αυξήστε την ποσότητα του νερού στο σιρόπι κατά βούληση.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λικέρ περγαμόντο
Ευχαριστώ Εφάκι μου. Έγινε πολύ καλό. Λίγο δυνατούτσικο αλλά για τα δικά μου γούστα ότι πρέπει. Και βγήκε και μπόλικο κοντά στα 3 λίτρα.
Rena- Admin
-
αχ...αχ...αχ...άντε μπρε...στην υγειά μας....
...και γειά στα χεράκια σου...
...και γειά στα χεράκια σου...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
pas de qua madam...υποχρέωση και ευχαρίστησή μας...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Αμέσως Λιλάκι μου. Και επειδή μου είπες να το τσεκάρω μην πικρίσει βγήκε μια χαρά.
Rena- Admin
-
Ίσως στο δικό μου έφταιξε οτι το είχα αφήσει παραπάνω, ή τα περγαμόντα μου μπορεί να ήταν πιο πικρά!!!
Πρέπει να έχει φοβερό άρωμα. Και πολύ ιδιαίτερο. Δεν είχα ξανακούσει λικέρ περγαμόντο. Πότε θα το δοκιμάσουμε Ρένα??
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Registration date : 12/07/2009
Κι εγώ δε το ήξερα. Αν είναι μυρωδάτο σα το γλυκό θα μου αρέσει πολύ.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Πολύ ωραίο... Γεια στα χεράκια σου Ρενουάρ!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
ρενα μου αρεσει πολυ η συνταγη σου και θα ηθελα να το κανω για τη βαπτιση του γιου μου!!!!μπορεις να μου πεις ποσο λικερ βγαινει στη συνταγη αυτη!!!θελω να το βαλω σε μπουκαλακια για μπουμπουνιερα γυναικεια!! ευχαριστω
τονια- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Τόπος : ηρακλειο κρητης
Registration date : 16/02/2012
Καλώς την μας Καταρχήν να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να το καμαρώσεις όπως επιθυμείς. Με τη συνταγή αυτή βγαίνουν περίπου δύο λίτρα ποτό. Σου το λέω κατά προσέγγιση γιατί εξαρτάται από το αν προσθέσεις λίγο περισσότερο νερό για να μειώσεις την ένταση του οινοπνεύματος. Καλή επιτυχία εύχομαι και με το καλό η βάπτιση.
Rena- Admin
-
Σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!!!!εχω αλλο ενα αγορακι 4,5 χρ.και ο μικρος ειναι 2,5!!!θα το κανω και θα σου πω!!!και παλι ευχαριστω!!!
τονια- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Τόπος : ηρακλειο κρητης
Registration date : 16/02/2012
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης