Αναζήτηση
Λικέρ Μέντα
+2
Λίλα
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Λικέρ Μέντα
Υλικά
1 λίτρο βότκα
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
εσάνς μέντας
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και φτιάχνουμε ένα αραιό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει και προσθέτουμε το χρώμα. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τα μπουκάλια μας και γεμίζουμε το 1/2 του μπουκαλιού με σιρόπι. Με ένα σταγονόμετρο προσθέτουμε 10 σταγόνες εσανς σε κάθε μπουκάλι και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βότκα. Κλείνουμε αμέσως για να μη φύγει το άρωμα. Ανακινούμε για να πάει η εσανς παντού. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε επιπλέον εσανς για πιο έντονο άρωμα. Αν θέλουμε να είναι λιγότερο άγλυκο το ποτό προσθέτουμε επιπλέον βότκα μειώνοντας ανάλογα το σιρόπι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λικέρ Μέντα
ουαουυυ...στην υγειά μας..
...και πού βρίσκουμε την εσανς μέντας μικρή μου φίλη??
...και πού βρίσκουμε την εσανς μέντας μικρή μου φίλη??
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Βιβάκι μου τώρα το είδα...Στα μπαχαρτζίδικα στην Αθήνα ή και σε κάποιο αλλο κοντά σου, εμείς εδώ Πειραιά έχουμε τον Μανδραγόρα.
Rena- Admin
-
Σιγά μη πάω εδώ κοντά μου..θα κατέβω Πειραιά,να πιούμε και καφέ...
-
Αμέεεεεεε, έλα έλα φιλενάδα μου
Rena- Admin
-
Απολαυστικό και χωνευτικό. Μου αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του. Ευχαριστώ για τη συνταγή
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Βρε κοριτσάκια μου καλά, μια και μπορώ να πω πια ότι έχω μεγάλη πείρα στα λικέρ, να χαρείτε...Μη βάζετε συνθετικά χρώματα μεσα. Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν νομίζω ότι είναι φυσικά. Τουλάχιστον διαβάστε οταν τα αγοράζετε για να σιγουρευτείτε για την προέλευσή τους και μετά αποφασίζετε αν θα τα χρησιμοποιήσετε.
Κική δίκιο έχεις κι εγώ τα φοβάμαι λίγο, αν και δε λέω σίγουρα ότι βλάπτουν, μια και το ίδιο χρώμα είναι που βάζουμε και στα γλυκά πολλές φορές. Εσύ δε βάζεις καθόλου ή έχεις δοκιμάσει και εμπιστεύεσαι κάτι συγκεκριμένο?
anneta43- Supreme Member
-
Στα λικέρ δεν βάζω καθόλου. Παίρνουν χρώμα από τα φρούτα ή βοτανα. Όχι. Δεν ξέρω κάποια συγκεκριμένη μάρκα που να θεωρώ καλή. Και ναι. Σπάνια τα χρησιμοποιώ κι εγώ σε ζαχαρόπαστα ή ακόμα πιο σπάνια σε σαντιγύ.
http://www.greenpage.gr/diatrofika.htm Διαβαστε τι λεει και ενας ζαχαροπλαστης εδω...
Ευχαριστώ πολύ Κική. Θα το μελετήσω
anneta43- Supreme Member
-
Ρενάκι,μόλις ξεκίνησα να φτιάχνω το λικεράκι σου...
Θα ακολουθήσω όμως το σκεπτικό της Κικής και δεν θα βάλω εσάνς και χρώμα μια και εγώ αποφεύγω να χρησιμοποιώ χημικά.......(...ο καφές κάτω στον Πειραιά εξακολουθεί να ισχύει..άσχετο..)
Εφτιαξα λοιπόν ένα αφέψημα με φυσική μέντα ,το σούρωσα και χρησιμοποίησα το υγρό αντί για σκέτο νερό...
Η γέυση είναι τέλεια και έντονη,η μόνη διαφορά είναι στο χρώμα...
Θα ακολουθήσω όμως το σκεπτικό της Κικής και δεν θα βάλω εσάνς και χρώμα μια και εγώ αποφεύγω να χρησιμοποιώ χημικά.......(...ο καφές κάτω στον Πειραιά εξακολουθεί να ισχύει..άσχετο..)
Εφτιαξα λοιπόν ένα αφέψημα με φυσική μέντα ,το σούρωσα και χρησιμοποίησα το υγρό αντί για σκέτο νερό...
Η γέυση είναι τέλεια και έντονη,η μόνη διαφορά είναι στο χρώμα...
-
Μπράβο Βιβή ωραία ιδέα. Μη σου πω θα το δοκιμάσω κι εγώ. O καφές εννοείται ισχύει
Rena- Admin
-
ρενα εκτος απο μεντα τι αλλο αρωμα μπορουμε να βαλομε;τριανταφυλλο ;
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Ντίνα δε το έχω δοκιμάσει με κάτι άλλο, αλλά νομίζω ίδιο αποτέλεσμα θα έχει, μόνο στο άρωμα θα διαφέρει.
Rena- Admin
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης