Αναζήτηση
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Μηλοπιτούλα από τη φίλη μου τη Βάσω! Εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη!
Υλικά
Για τη ζύμη
2 1/2 φλ. αλεύρι γ. ο. χ.
1/2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. μαργαρίνη
4-5 κ. σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
6 μεγάλα μήλα σε φέτες (να καλύψουν το ταψι μας)
2 κ. σ. μαργαρίνη (σκορπιστή)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χωρίς μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και κουταλιά-κουταλιά το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι ή μεγάλη ταρτιέρα και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Αν το ταψί μας έχει αποσπώμενη βάση ακόμα καλύτερα.
Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη σκορπιστή σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πως ψήνει ο φούρνος μας πάντα.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν την κόψουμε.
Καλή επιτυχία!
Υλικά
Για τη ζύμη
2 1/2 φλ. αλεύρι γ. ο. χ.
1/2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. μαργαρίνη
4-5 κ. σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
6 μεγάλα μήλα σε φέτες (να καλύψουν το ταψι μας)
2 κ. σ. μαργαρίνη (σκορπιστή)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χωρίς μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και κουταλιά-κουταλιά το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι ή μεγάλη ταρτιέρα και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Αν το ταψί μας έχει αποσπώμενη βάση ακόμα καλύτερα.
Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη σκορπιστή σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πως ψήνει ο φούρνος μας πάντα.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν την κόψουμε.
Καλή επιτυχία!
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Τέλεια και μια και ακολουθεί και περίοδος νηστείας, γιατί εμείς μόνο Μεγάλη Εβδομάδα νηστεύουμε, εξαιρετικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σκαρώνεται για πλάκα, σε μία ώρα έτοιμη και η ζύμη πάει σε όλες τις τάρτες, είναι πολύ ωραία.
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Υπέροχη είναι. Μια εποχή μας είχε πιάσει μανία με την αδελφή μου και τη φτιάχναμε συνέχεια. Θυμάμαι ότι εκτός των υπολοίπων πασπάλιζα τα μήλα με μια κουταλιά κορν φλάουερ, το οποίο σε συνδυασμό με τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο αν δεν νηστεύουμε) και τα υγρά που έβγαζαν τα μήλα δημιουργούσε μια κρεμώδη υφή πολύ μιαμ!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Έτσι όπως λέει η Ειρήνη την κάνει και η πεθερά μου. Μου αρέσει που είναι νηστίσιμη και θα εκτιμηθεί δεόντως τις μέρες που θα ακολουθήσουν.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Ειρήνη τι λες πουλάκι μου??? Μηλόκρεμα σαν να λέμε, ε???μμμμμμμμ.............................μμμμμμμμμμμ.........μμμμμμμμμ!!!!!!!!!!
Απ: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Δεν το λες ακριβώς μηλόκρεμα αλλά δημιουργεί μια κρεμώδη συνοχή σε όλη τη γέμιση.
Αχ, ας είχα τώρα ένα οποιοδήποτε κομμάτι μηλόπιτα είτε με συνοχή, είτε χωρίς........
Αχ, ας είχα τώρα ένα οποιοδήποτε κομμάτι μηλόπιτα είτε με συνοχή, είτε χωρίς........
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Σπανακόπιτα νηστίσιμη
» ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
» Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
» ΜΗΛΟΠΙΤΑ....ΙΣΠΑΝΙΚΗ
» μηλοπιτα ανοικτη
» ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
» Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
» ΜΗΛΟΠΙΤΑ....ΙΣΠΑΝΙΚΗ
» μηλοπιτα ανοικτη
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης