delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Η πίτα του βοσκού

+3
seranaki
Rena
nikolas
7 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από nikolas Πεμ Μαρ 11, 2010 3:51 am

Η πίτα του βοσκού Shepherdspie


Αγγλική παραδοσιακή συνταγή, η οποία στην αυθεντική της μορφή γίνεται με κιμά αρνιού.
Πολύ νόστιμο φαγητό, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό αντί κυρίως πιάτο και επιπλέον να γίνει και νηστίσιμο αν βάλουμε κιμά σόγιας και φυτικό βούτυρο και αντικαταστήσουμε τα αυγά με ζωμό λαχανικών.


Υλικά

1/2 κιλό κιμάς

8 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. Worcestershire sauce

2 αυγά

8 πατάτες μέτριες βρασμένες και λειωμένες πουρέ

1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι αρακά

2 καρότα σε κυβάκια

1 κ.σ. κέτσαπ

2 κύβοι βοδινού

πιπέρι

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 σκόρδο λειωμένο(σκελίδα)

Παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα



Εκτέλεση

Σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια με 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε την κέτσαπ, την Worcestershire sauce, το πιπέρι και τους κύβους που τους έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό (να μη μας στεγνώσει).

Ετοιμάζουμε τις πατάτες μας πουρέ και χτυπάμε τους κρόκους των αυγών να αφρατέψουν και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους και 6 κ.σ. βούτυρο στον πουρέ μαζί με το σόρδο, ανακατεύουμε και προσεκτικά ενσωματώνουμε στο μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Στη συνέχεια βάζουμε τον πουρέ από πάνω, απλώνουμε λίγη ακόμη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα να πάρει χρώμα ο πουρές.
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από Rena Πεμ Μαρ 11, 2010 4:07 am

Δυναμικό come back Smile Φαίνεται υπέροχη κι έτσι όπως έχει λειώσει το τυρί...βάσανο είναι.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από seranaki Πεμ Μαρ 11, 2010 4:25 am

Υπέροχη δείχνει Νικόλα!

seranaki
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από Λίλα Πεμ Μαρ 11, 2010 4:56 am

Φανταστική είναι Νικόλα!
Παραδοσιακά έχει και νεφρά αρνίσια μέσα!!!!!!!!!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από Nena Πεμ Μαρ 11, 2010 5:25 am

Ουαου! Η αλήθεια είναι πως ο αρνίσιος κιμάς είναι πολύ πιο νόστιμος, όπως επίσης πως οι ΄Αγγλοι αν έχουν κάτι δικό τους είναι οι πίτες. Ευχαριστώ Νικόλα.

Nena
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από EfiK Πεμ Μαρ 11, 2010 7:23 am

Ολη μέρα πάω να μπω και με πετάει πριν προλάβω να γράψω και μπαίνω τώρα και πέφτω πάνω στην sheperd pie...?????? Ελεος!
Τέλεια είναι!!! lol!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η πίτα του βοσκού Empty Απ: Η πίτα του βοσκού

Δημοσίευση από anneta43 Πεμ Μαρ 11, 2010 11:26 pm

Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη αλλά για μια ακόμη φορά θα σταθώ στις μαγειρικές σου ικανότητες Νικόλα. Μπράβο και πάλι μπράβο.
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης