Αναζήτηση
Κρέμα καραμελέ
+2
Λίλα
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κρέμα καραμελέ
Για την καραμέλα
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 λεμόνι
ή βανίλια (υπολογίστε 1 βανίλια για κάθε αυγό)
Εκτέλεση
Καραμέλα
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα. Προσοχή, όμως, να μη μαυρίσει. Μοιράζουμε την καραμέλα σε 6 - 8 φορμάκια για κρεμ καραμελέ ή σε μια μικρή φόρμα.
Κρέμα
Βάζουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Δεν το αφήνουμε να βράσει. Αν βάλουμε βανίλιες τις βάζουμε στο τέλος μαζί με τα αυγά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε ένα καθαρό μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε στο ταψάκι νερό τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Βυθίζουμε ένα πολύ λεπτό μαχαίρι στην κρέμα και, αν βγάζοντάς το «τραβήξουμε» καραμέλα, τότε είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο, να κρυώσει πολύ καλά η κρεμ καραμελέ. Είναι προτιμότερο να ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα, γιατί έτσι θα έχει προλάβει να ρευστοποιηθεί η καραμέλα.
Η συνταγή είναι από του Στ.Παρλιάρου παλιότερα έφτιαχνα μία που μου είχε στείλει η Κική αλλά δυστυχώς την έχω χάσει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρέμα καραμελέ
Tρέλα η καραμελέ σου Ρένα μου.
Αν θέλει η Κική θα μας στείλει και τη δική της!!!!!!!!
Αν θέλει η Κική θα μας στείλει και τη δική της!!!!!!!!
Κάποια στιγμή είχα φτιάξει αλλά μύριζε πολύ έντονα αυγό, από τότε δε το επιχείρησα και αγόραζα εκ του ασφαλούς έτοιμη. Θα τη δοκιμάσω.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Τέλεια Ρενάκι μου!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
πωπωωωω κι αυτη η καραμέλα όπως έχει γλυστρίσει.... σλουρπ!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης