delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

+2
sofia
Rena
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από Rena Τρι Μαρ 30, 2010 12:41 pm

Από το "τετράδιο" της γιαγιάς.
Θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα Μικρασιάτικα πιάτα.

Για ένα μικρό αρνάκι γάλακτος
Υλικά

1 κιλό ρύζι
1 συκωταριά αρνιού μαζί με το πνευμόνι και τη σπλήνα
250 γρ. κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
4 ποτήρια ζωμός κρέατος
λάδι
μαϊντανός
λίγη μέντα (ή φλισκούνι ή θυμάρι)
αλατοπίπερο
λίγο βούτυρο
(μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά της αρεσκείας σας π.χ μπαχάρι)


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα ζωμό από κρέας βοδινό με κόκκαλο ή από συμπυκνωμένο ζωμό (κύβους) περίπου 4 ποτήρια του νερού.

Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε εναλλάξ με δροσερό και ζεστό νερό.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα τσιγαρίζουμε με λάδι αρκετό μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τη συκωταριά με την καρδιά και τη σπλήνα κομμένα σε κομματάκια μικρά (σαν ζάρια) και συνεχίσουμε το τσιγάρισμα. Όταν κρυώσουν λίγο, τα αναμιγνύουμε με το ρύζικαι προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το αρνί, το οποίο έχουμε πριν αλατοπιπερώσει εσωτερικά και το έχουμε αλλείψει με βούτυρο.

Ράβουμε προσεχτικά και πριν τελειώσει εντελώς το ράψιμο ρίχνουμε μέσα 3 ποτήρια ζωμό κρέατος. Αλείφουμε το αρνί ελαφρά με λάδι και το ψήνουμε στο φούρνο σε σιγανή φωτιά, ποτίζοντας το συχνά με τη σάλτσα του ταψιού όπου θα έχουμε προσθέσει τον υπόλοιπο ζωμό και λίγο λάδι.

Όταν ψηθεί, ανοίγουμε προσεχτικά το αρνί εκεί που το ράψαμε, αδειάζουμε προσεχτικά τη γέμιση σε μια πιατέλα και κόβουμε το αρνί που το σερβίρουμε μαζί με τη γέμιση.

Το ζωμό που έμεινε στο ταψί μας δεν τον πετάμε. Ξύνουμε το ταψί να βγάλει ότι έχει μείνει προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε. Βάζουμε τη σάλτσα μας σε σαλτσιέρα και συνοδεύουμε το αρνάκι.

Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τρι Απρ 19, 2011 3:00 am, 4 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty Απ: ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από sofia Τρι Μαρ 30, 2010 10:14 pm

Αν και θέλει το χρόνο του από ότι βλέπω φαίνεται πολύ νόστιμο.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty Απ: ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από EfiK Τετ Μαρ 31, 2010 10:12 am

Βαβούρικο αλλά πρέπει να είναι πολύ ζουμερό το κρεατάκι έτσι! Και ξεφεύγεις από τα τετριμμένα! Για φέτος το Πάσχα δεν το βλέπω εκεί που θα είμαστε αλλά θα δοκιμαστεί σίγουρα από την επόμενη φορά! Αχ, αυτές οι γιαγιάδες .... Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty Απ: ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από kiki Κυρ Απρ 04, 2010 11:44 pm

Χριστός ανέστη!

kiki
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 129
Τόπος : Ζάκυνθος
Registration date : 12/07/2009

http://mikrikouzina.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty Απ: ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από T.A.G Τετ Μαρ 23, 2011 5:22 am

Μπράβο Ρένα, ανεκτίμητη συνταγή όπως και όσες μας έρχονται από τις χαμένες πατρίδες
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ Empty Απ: ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσίευση από ntina Τετ Μαρ 23, 2011 11:46 am

ρενα με λίγωσες ,Μπραβο καταπληκτική συνταγή ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ 43445
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης