Μπιφτέκια

Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 8:11 am

Μπορείτε να μου λύσετε μία απορία; Γιατί όταν τρώμε μπιφτέκια σε εστιατόρια είναι ωραία κι εμείς δε μπορούμε στο σπίτι να τα πετύχουμε ; ξέρει κανείς το μυστικό;

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 10:08 am

Πέπινα, όταν λες ωραία, εννοείς αφράτα ή γευστικά?

Όσον αφορά τη γεύση να σου πω ότι πολλές φορές στα μπιφτέκια ή και άλλα είδη κρέατος, που τρώμε στα διάφορα εστιατόρια, χρησιμοποιούν διάφορα ενισχυτικά γεύσης, όπως το γλουταμινικό μονονάτριο ή αλλιώς msg, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το πόσο υγιεινό είναι. Αλλιώς μπορεί να το συναντήσεις σαν "γεύση" ή "γευστικό" και νομίζω μια και η Eleni ειδικεύεται σε ανάλογα θέματα θα μπορέσει να μας δώσει μια πιο έγκυρη απάντηση.

Αν τώρα εννοείς αφράτα εγώ κάνω το εξής: Προσθέτω 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική και 1 κ.γλ. ξύδι στον κιμά και ζυμώνω ως συνήθως. Στο δε ψήσιμο προσέχω να μην παραψήνω τα μπιφτέκια και στεγνώσουν. Αρκούν δέκα λεπτά από κάθε πλευρά αν πρόκειται για φούρνο. Δοκίμασε το χρονο όμως στο δικο σου φούρνο γιατί όπως έχουμε ξαναπεί οι χρόνοι ψησίματος διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Ιουν 27, 2011 11:23 am, 1 φορά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 10:28 am

πάνω κάτω έχω καταλάβει ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να συμβαίνει στα εστιατόρια και στη γεύση και στην εμφάνιση που έχουν τα μπιφτέκια. Ομολογώ ότι για την μαγειρική σόδα δεν το ήξερα. Οταν λες δέκα λεπτά τι εννοείς; αέρα, γκριλ, αντιστάσεις ; προφανώς γκριλ γιατί στον αέρα και τις αντιστάσεις θέλει λίγο περισσότερο. Περισσότερο μ΄ενδιαφέρει το μπιφτέκι να μην είναι μέσα στεγνό.

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 10:37 am

Και σε φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω να τα ψήσεις ο χρονος είναι δέκα λεπτά, με την προϋπόθεση ότι τον έχεις προθερμάνει (με τη σχάρα μέσα να έχει κάψει). Βέβαια εμένα είναι λίγο δυνατός ο φούρνος και πάντα θέλω λιγότερο χρόνο, οπότε τα αφήνεις στο δεκάλεπτο και τσεκάρεις αν χρειάζονται παραπάνω (ανοίγεις ελαφρά με ένα πηρουνάκι το μπιφτέκι και βλέπεις-να μην κρατάει αίμα που λέμε)
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 11:12 am

Rena ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Μου εμπνέεις εμπιστοσύνη όπως τα περιγράφεις και έχω ελπίδες . Δε σου κρύβω ότι με τα μπιφτέκια έχω κάνει αμέτρητες παραλλαγές . Κάποια στιγμή αν με δεί η Eleni ας πει την γνώμη της εφόσον την προτείνεις κι εσύ. Μ εχετε ενθουσιάσει .Σας καληνυχτώ . :bye1

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 10:40 pm

Να προσθέσω και εγώ ότι η μουσκεμένη τριμένη φρυγανιά (γαλέτα) τα κάνει περισσσότερο αφράτα από ότι το ψωμί. 3-4 κουταλιές φρυγανιά για μισό κιλό κιμά είναι ότι πρέπει.

Ρένα για τη σόδα το έχω ξανακούσει αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Κάνει καλή δουλέιά ε?
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Απρ 25, 2010 11:17 pm

Πολύ καλή δουλειά Ειρήνη μου αλλά σε συνδιασμό με το ξύδι το οποίο το ρίχνεις πάνω στη σόδα και αφρίζει. Εγώ έχω ακούσει και για σόδα ανθρακούχα αλλά δε το έχω δοκιμάσει έτσι.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Απρ 26, 2010 12:41 am

Και εγώ σόδα βάζω, και ξύδι αλλά βάζω και μια ιδέα γάλα μέσα και φροντίζω να ζυμώνω τον κιμά με βρεγμένα χέρια (τα βρέχω συνεχώς δηλαδή).
Επίσης πιστεύω ότι η φρυγανιά τα στουμπώνει λίγο και είναι καλύτερα με ψωμάκι μουλιασμένο. Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Δευ Απρ 26, 2010 10:56 am

Κορίτσια αν στα βασικά υλικά προσθέσω τη σόδα, το γάλα και το ξύδι τότε μήπως μπερδευτούν πολλα μαζί. Εχετε ποτέ σκεφτεί να βάλουμε μόνο κρεμμύδι,αλατι και πιπέρι; Η μητέρα μου λέει ότι όσο πιο απλό ένα φαγητό τόσο πιο πετυχημένο. Επίσης να προσθέσω και κάτι διαφορετικό που έχω ακούσει στη θέση της φρυγανιάς ή του ψωμιού να μπεί μία χούφτα σιμιγδάλι. Μήπως αρχίζουμε και το χάνουμε; Embarassed

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Δευ Απρ 26, 2010 12:10 pm

Πέπινα μου, η σόδα και το ξύδι δε φαίνονται στη γεύση και σίγουρα αφού το έχει δοκιμάσει και η Έφη και το προτείνει δε θα φαίνεται και το γάλα.

Δε διαφωνώ με αυτό που λέει η μητέρα σου, αλλά σίγουρα η γεύση του καθενός διαφέρει. Οπότε αν σου αρέσουν σκέτα με το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο τα φτιάχνεις έτσι. Εξάλλου το ξύδι και το γάλα δεν αλλάζουν την γεύση αλλά τα αφρατεύουν, για να φτιάξεις τη γεύση μπορείς να βάλεις μέσα ρίγανη ή δυόσμο ή και άλλα μυρωδικά-μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Για το σιμιγδάλι δε το έχω ξανακούσει, έχω ακούσει όμως και μερικές φορές βάζω τριμμένη ντομάτα μέσα στον κιμά κι αφρατεύει.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Δευ Απρ 26, 2010 11:17 pm

Rena μου θα εφαρμόσω τις συμβουλές σας σήμερα και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Οι πιο αυστηροί κριτές μου είναι τα δύο παιδιά μου . Πιστεύω να βρώ σήμερα το σωστό τρόπο παρασκευής μπιφτεκιών και να τα ευχαριστήσω.

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Eleni Την / Το Τρι Απρ 27, 2010 3:31 am

Οι γνώμες σχετικά με το χημικό αυτό, διίστανται... άλλοι επιστήμονες κρίνουν, ότι αν προστεθεί στο φαγητό με την συνιστώμενη δοσολογία, δεν βλάπτει τον οργανισμό μας, άλλοι ότι βλάπτει.
Χρησιμοποιείται ανελλιπώς στην κινέζικη κουζίνα (στα εστιατόρια τους) και δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί ότι η συχνή κατανάλωση της ουσίας αυτής, δημιουργεί σε κάποιους οργανισμούς το γνωστό στο εξωτερικό, σύνδρομο του "κινέζικου εστιατορίου", με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οι ημικρανίες, οι καυσαλγίες, το θωρακικό άλγος κ.α.
Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ και ούτε πρόκειται, όπως και δεν πηγαίνω καθόλου συχνά σε κινέζικα εστιατόρια, αν και τρελαίνομαι για την κουζίνα τους... είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που έντονα πιστεύει, ότι η χρήση ενός χημικού ενδέχεται μελλοντικά να επιβαρύνει αρνητικά τον οργανισμό!! Προσέχουμε για να έχουμε!!


kiss

Eleni
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 28
Registration date : 23/04/2010

http://www.food4life.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από nikolas Την / Το Τρι Απρ 27, 2010 11:19 am

Ευχαριστούμε Ελένη για την πληροφόρηση!
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από πέπινα Την / Το Τετ Απρ 28, 2010 3:20 am

Eλένη μου πολύ ενδιαφέροντα όσα είπες και σ΄ευχαριστούμε πολύ.Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα υλικά που βάζουμε στο φαγητό. Επειδή όμως σας χρωστάω μία απάντηση για τα χθεσινά μου μπιφτέκια πρέπει να πω ότι ήταν υπέροχα και σε γεύση και σε εμφάνιση ( βέβαια χρησιμοποίησα και λίγο σόδα ). Στα βασικά υλικά πρόσθεσα το ξύδι και το γάλα. Δε μπορώ να πω όμως ότι ήταν ζουμερά. Αλλά είπαμε είναι θέμα φούρνου. Σ αυτό πρέπει να φταίω εγώ .
Μπράβο σας κορίτσια.

πέπινα
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 19
Registration date : 24/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Τετ Απρ 28, 2010 4:28 am

Χαίρομαι που σου πέτυχαν Πέπινα. Αν δεν ήταν ζουμερά ίσως τα έψησες λίγο παραπάνω. Θα έλεγα να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις σε γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας τα με λίγο λάδι, ίσα ίσα να γυαλίσουν. Ίσως έτσι μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το ψήσιμο. Κάτι άλλο που κάνει πιο σκληρά τα μπιφτέκια είναι αν βάζουμε πολύ λίγο ψωμί, τότε σφίγγουν περισσότερο λόγω του κιμά.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από katerina Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 8:03 am

γεια σας κ απο μενα...εγω βαζω ολα τα παραπανω:ξυδι,σοδα,ντοματα,πιπεριες... κ το ψωμι το μουσκευω σε γαλα,το οποιο δεν στραγγιζω εντελως....αναλογα τι εχω τα φτιαχνω.εχουν παντα ωραια γευση,αλλα δεν ειναι παντα τοσο αφρατα,οσο εξω.βεβαια παιζει μεγαλο ρολο κ το οτι ειναι ψημενα στο καρβουνο.θα κοιταξω αυτο,με την αρκετη ποσοτητα ψωμιου.....
τα κεφτεδακια πολλες φορες μου "ανοιγουν",χανεται το κυκλικο σχημα,που εχουν οταν τα πλαθω κ μετα απο λιγο μαυριζει το λαδι κ κατα συνεπεια κ αυτα.τι να κανω ή να μην κανω?????

katerina
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 40
Registration date : 28/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 9:53 am

Κατερίνα δοκίμασε να τα πλάθεις με ελαφρά βρεγμένα χέρια για να μη σου ανοίγουν και το λάδι σου να είναι πολύ καυτό όταν τα ρίξεις μέσα. Για να μη μαυρίζει το λάδι αφού τα αλευρώσεις τίναζέ τα για να φεύγει το περιττό αλεύρι γιατί αυτό κάνει το λάδι να μαυρίζει.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπιφτέκια Empty Απ: Μπιφτέκια

Δημοσίευση από katerina Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 2:56 pm

ρενα μου τα κανω ολα αυτα , αλλα κ παλι μαυριζει....

katerina
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 40
Registration date : 28/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης