Αναζήτηση
Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
+3
Rena
EfiK
Eleni
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Υλικά για 4 άτομα
Συνολικό βάρος λαχανικών 650γρ.
σέσκουλα
πράσο
σπανάκι
καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
φρέσκο κρεμμυδάκι
μπρόκολο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
κουνουπίδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένο με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά
σκόρδο, ψιλοκομμένο
ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια και στυμμένη με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά της
άνηθο
μάραθο
δυόσμο
μαϊντανό
Χυλός:
75 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό, μη λευκασμένο
75 γρ. καλαμποκάλευρο
180 ml νερό
Dressing Γιαουρτιού:
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκόρδα, λιωμένα σε μικρό γουδί με λίγο αλάτι
2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μη ραφιναρισμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Πλένετε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο και το κρεμμυδάκι φρέσκο. Ρίχνετε 1-2 πρέζες αλάτι και τα τρίβετε, όπως σας ανέφερα πιο πάνω. Τα στύβετε καλά με τα χέρια σας.
Κόβετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, στύβετε με τα χέρια σας τα λαχανικά εκείνα που περιέχουνε υγρά -ντομάτα, κρεμμύδι και μαζί με το μίγμα από τα σέσκουλα, το σκόρδο και τα βότανα τα βάζετε σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε έναν ρευστό χυλό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Μην περιμένετε τα λαχανικά σας να είναι "πνιγμένα" στον χυλό, απεναντίας, μπορεί και να αισθανόσαστε ότι ο χυλός δεν αρκεί για την ποσότητα των λαχανικών σας. Μην φοβηθείτε, προχωρείστε άφοβα για το τηγάνισμα...
Ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ένα ανοξείδωτο με χοντρό πάτο ή αντικολλητικό τηγάνι και προσεκτικά ρίχνετε με την βοήθεια του άλλου σας χεριού τους κεφτέδες. Τους πατάτε προσεκτικά για να απλώσουνε και τους αφήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω τους μεριά. Τους γυρνάτε και αφού ροδίσουν και από την πλευρά αυτή, τους βγάζετε βαζοντάς τους σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ή σε σουρωτήρι...
Εντωμεταξύ, ετοιμάζεται το dressing από γιαούρτι με όλα τα υλικά που σας αναφέρω. Το βάζετε στο ψυγείο και αφού ετοιμαστούν οι χορτοκεφτέδες, τους απολαμβάνετε μαζί...
Καλή σας Όρεξη...
πηγή: www.food4life.gr
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Πολύ ωραίο ορεκτικούλι...με το σχετικό γιαουρτοσκόρδιον τέλειο φαίνεται!
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Πολύ του γούστου μου η συνταγή σου Ελένη, το μόνο που θα άλλαζα είναι το τηγάνισμα σε ελαιόλαδο, συνήθως προτιμώ καλαμποκέλαιο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Πολύ μου αρέσουν οι χορτοκεφτέδες σου!!!
Κι εγώ μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζω.
Κι εγώ μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζω.
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Ωραίοι οι χορτοκεφτέδες. Το τι μου αρέσει ο μάραθος δε λέγεται. Ευχαριστώ για τη συνταγή. Παιδιά εγώ το αποφεύγω το ελαιολαδο στο τηγάνι γιατι μου φαίνεται πιο βαρύ και καίγεται ευκολότερα.
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Πολύ μας αρέσουν αυτά τα ψευτοκεφτεδάκια" χωρίς κρέας. Ειδικά οι γιοι μου τα λατρεύουν όπως και κάθε τι που πιάνεται με το χέρι. Θα τα δοκιμάσω γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία λαχανικών και όπου μπορούμε να τα βάζουμε καλό είναι, ειδικά για τα μικρά που δύσκολα θα φάνε χορταρικά με άλλο τρόπο. Τι λες θα τους πήγαινε τυράκι μέσα αντί της σως?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Τρελλαίνομαι για τέτοιου είδους μεζεδάκια. Και η γιαουρτοσως από δίπλα σούπερ.
Και εγώ fan του καλαμποκέλαιου τις σπάνιες φορές που τηγανίζω.
Σοφία εγώ πιστεύω ότι θα τους πήγαινε τριμμένο τυρί μέσα. Γιατί όχι?
Και εγώ fan του καλαμποκέλαιου τις σπάνιες φορές που τηγανίζω.
Σοφία εγώ πιστεύω ότι θα τους πήγαινε τριμμένο τυρί μέσα. Γιατί όχι?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι
Μα φυσικά και μπορείτε να βάλετε τυράκι (θα έβαζα λίγη φέτα)... επίσης, προσωπικά σας παροτρύνω να τηγανίζετε με ελαιόλαδο και όχι με οποιοδήποτε άλλο λάδι που είναι επεξεργασμένο... στην ελληνική κουζίνα, η μέθοδος που τηγανίζουμε τα φαγητά μας ονομάζεται "ρηχού τηγανίσματος", εν αντιθέση, με το βαθύ τηγάνισμα, όπως γίνετε στην φριτέζα... για το ρηχό τηγάνισμα (δηλαδή το τηγάνισμα που κάνουμε στο σπίτι), καινούργιες μελέτες έχουνε δείξει ότι το ελαιόλαδο, δημιουργεί προϊόντα εμπλουτισμένα σε πολύτιμα υλικά, όπως αντιοξειδωτικά που αυτά με την σειρά τους εισέρχονται στο τελικό προϊόν που θα καταναλώσουμε... μην ξεχνάτε ότι το τηγάνι με ελαιόλαδο (φυσικά δεν πρέπει και κάθε μέρα να μαγειρεύουμε τηγανητά!!), ήταν από ανέκαθεν στην χρήση της Ελληνίδας νοικοκυράς -βλέπε Κρητική κουζίνα, μεσογειακή κουζίνα... και πάντα με ελαιόλαδο...
Παρόμοια θέματα
» Αγκινάρες με Γιαούρτι
» Τάρτα Caprese, με dressing Βασιλικού
» ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ DRESSING ΑΠΟ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
» Επιδόρπιο με γιαούρτι
» Κοτοσαλάτα με γιαούρτι
» Τάρτα Caprese, με dressing Βασιλικού
» ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ DRESSING ΑΠΟ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
» Επιδόρπιο με γιαούρτι
» Κοτοσαλάτα με γιαούρτι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης