Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από Eleni Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 7:19 am

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Xortokft

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Υλικά για 4 άτομα
Συνολικό βάρος λαχανικών 650γρ.

σέσκουλα
πράσο
σπανάκι
καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
φρέσκο κρεμμυδάκι
μπρόκολο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
κουνουπίδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένο με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά
σκόρδο, ψιλοκομμένο
ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια και στυμμένη με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά της
άνηθο
μάραθο
δυόσμο
μαϊντανό
Χυλός:
75 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό, μη λευκασμένο
75 γρ. καλαμποκάλευρο
180 ml νερό

Dressing Γιαουρτιού:
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκόρδα, λιωμένα σε μικρό γουδί με λίγο αλάτι
2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μη ραφιναρισμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Πλένετε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο και το κρεμμυδάκι φρέσκο. Ρίχνετε 1-2 πρέζες αλάτι και τα τρίβετε, όπως σας ανέφερα πιο πάνω. Τα στύβετε καλά με τα χέρια σας.

Κόβετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, στύβετε με τα χέρια σας τα λαχανικά εκείνα που περιέχουνε υγρά -ντομάτα, κρεμμύδι και μαζί με το μίγμα από τα σέσκουλα, το σκόρδο και τα βότανα τα βάζετε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε έναν ρευστό χυλό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Μην περιμένετε τα λαχανικά σας να είναι "πνιγμένα" στον χυλό, απεναντίας, μπορεί και να αισθανόσαστε ότι ο χυλός δεν αρκεί για την ποσότητα των λαχανικών σας. Μην φοβηθείτε, προχωρείστε άφοβα για το τηγάνισμα...

Ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ένα ανοξείδωτο με χοντρό πάτο ή αντικολλητικό τηγάνι και προσεκτικά ρίχνετε με την βοήθεια του άλλου σας χεριού τους κεφτέδες. Τους πατάτε προσεκτικά για να απλώσουνε και τους αφήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω τους μεριά. Τους γυρνάτε και αφού ροδίσουν και από την πλευρά αυτή, τους βγάζετε βαζοντάς τους σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ή σε σουρωτήρι...

Εντωμεταξύ, ετοιμάζεται το dressing από γιαούρτι με όλα τα υλικά που σας αναφέρω. Το βάζετε στο ψυγείο και αφού ετοιμαστούν οι χορτοκεφτέδες, τους απολαμβάνετε μαζί...

Καλή σας Όρεξη...

πηγή: www.food4life.gr kiss

Eleni
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 28
Registration date : 23/04/2010

http://www.food4life.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 7:49 am

Πολύ ωραίο ορεκτικούλι...με το σχετικό γιαουρτοσκόρδιον τέλειο φαίνεται! Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 9:50 am

Πολύ του γούστου μου η συνταγή σου Ελένη, το μόνο που θα άλλαζα είναι το τηγάνισμα σε ελαιόλαδο, συνήθως προτιμώ καλαμποκέλαιο.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από Λίλα Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 12:23 pm

Πολύ μου αρέσουν οι χορτοκεφτέδες σου!!!
Κι εγώ μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζω.
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από boxeraki Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 10:46 pm

Ωραίοι οι χορτοκεφτέδες. Το τι μου αρέσει ο μάραθος δε λέγεται. Ευχαριστώ για τη συνταγή. Παιδιά εγώ το αποφεύγω το ελαιολαδο στο τηγάνι γιατι μου φαίνεται πιο βαρύ και καίγεται ευκολότερα.

boxeraki
Beautiful Member
Beautiful Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από sofia Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 10:54 pm

Πολύ μας αρέσουν αυτά τα ψευτοκεφτεδάκια" χωρίς κρέας. Ειδικά οι γιοι μου τα λατρεύουν όπως και κάθε τι που πιάνεται με το χέρι. Θα τα δοκιμάσω γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία λαχανικών και όπου μπορούμε να τα βάζουμε καλό είναι, ειδικά για τα μικρά που δύσκολα θα φάνε χορταρικά με άλλο τρόπο. Τι λες θα τους πήγαινε τυράκι μέσα αντί της σως?
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Πεμ Απρ 29, 2010 10:58 pm

Τρελλαίνομαι για τέτοιου είδους μεζεδάκια. Και η γιαουρτοσως από δίπλα σούπερ.

Και εγώ fan του καλαμποκέλαιου τις σπάνιες φορές που τηγανίζω.

Σοφία εγώ πιστεύω ότι θα τους πήγαινε τριμμένο τυρί μέσα. Γιατί όχι?
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι Empty Απ: Χορτοκεφτέδες, με dressing από Γιαούρτι

Δημοσίευση από Eleni Την / Το Κυρ Μάης 02, 2010 1:56 am

Μα φυσικά και μπορείτε να βάλετε τυράκι (θα έβαζα λίγη φέτα)... επίσης, προσωπικά σας παροτρύνω να τηγανίζετε με ελαιόλαδο και όχι με οποιοδήποτε άλλο λάδι που είναι επεξεργασμένο... στην ελληνική κουζίνα, η μέθοδος που τηγανίζουμε τα φαγητά μας ονομάζεται "ρηχού τηγανίσματος", εν αντιθέση, με το βαθύ τηγάνισμα, όπως γίνετε στην φριτέζα... για το ρηχό τηγάνισμα (δηλαδή το τηγάνισμα που κάνουμε στο σπίτι), καινούργιες μελέτες έχουνε δείξει ότι το ελαιόλαδο, δημιουργεί προϊόντα εμπλουτισμένα σε πολύτιμα υλικά, όπως αντιοξειδωτικά που αυτά με την σειρά τους εισέρχονται στο τελικό προϊόν που θα καταναλώσουμε... μην ξεχνάτε ότι το τηγάνι με ελαιόλαδο (φυσικά δεν πρέπει και κάθε μέρα να μαγειρεύουμε τηγανητά!!), ήταν από ανέκαθεν στην χρήση της Ελληνίδας νοικοκυράς -βλέπε Κρητική κουζίνα, μεσογειακή κουζίνα... και πάντα με ελαιόλαδο...

kiss

Eleni
Simple Member
Simple Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 28
Registration date : 23/04/2010

http://www.food4life.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης