Αναζήτηση
ΚΡΕΜΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΡΕΜΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
Συνήθως στο τελείωμα του κυριακάτικου φαγητού έχουμε κι ένα επιδόρπιο,με ο,τι βρίσκεται προχειρο στα ντουλάπια...
Αυτή είναι μια απλούστατη κρέμα,γι'αυτο δεν κρίνω σκόπιμο να δώσω αναλυτικά τη συνταγή.
Θα χρειαστε'ιτε απλώς
1 φακελακι ανθος αραβοσίτου βανίλια + 1 σοκολάτα
1+1/3 κούπας εβαπορέ (και άλλο τόσο νερό)
ζάχαρη( στη σοκολάτα βάζω 4 κ.σούπας μαύρη και στη βανίλια 3 κ.σ.λευκή)
2 κ.σούπας βούτυρο αγελαδινο(αό 1 σε κάθε κρέμα)
1 σφηνάκι baileys(για τη βανίλια)
4 κ.σ. ρόδονερο(από 2 σε κάθε κρέμα στο τελος)
μπισκότα ή κέικ ή τσουρεκάκι βρεγμένο με σιρόπι και λικέρ
Στρώνουμε σε 4 μπολάκια τα μισά μπισκότα, ετοιμάζουμε τη κρ.σοκολάτα και ριχνουμε από πάνω.
Στη συνέχεια κάνουμε την κρέμα βανίλιας,βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω απο την κρ.σοκολάτας και περιχύνουμε με τη βανίλια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα(ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι-τώρα και το νεραντζάκι του πάει τρελλά)),αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Τις σερβίρουμε δροσερές...
Απ: ΚΡΕΜΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
Μόλις φάγαμε και πολύ θα ήθελα ένα γλυκάκι, αλλά τελευταία τα αποφεύγουμε. Η κρέμα αυτή μου άρεσε πολύ, νομίζω θα είναι πολύ ιδιαίτερη με το ροδόνερο και το baileys.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
ναι...το ροδονερο ειναι που κανει τη διαφορα στη γευση...και για πιο ελαφρυ αποτελεσμα βαζεις γαλα φρεσκο light...
προς το παρον παγωτο συκο εχω στο ψυγείο...κάνει?!
προς το παρον παγωτο συκο εχω στο ψυγείο...κάνει?!
Οι κρεμούλες δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μας! Κρεμούλες και ρυζόγαλο εναλλάξ, προχθές έφτιαξα κρέμα καταλάνα και ήταν υπέροχη! Την επόμενη θα βάλω και ροδόνερο στην δικιά μου μερίδα γιατί μου αρέσει η γεύση του πολύ!
Εγώ έχω παγωτό βανίλια σπιτικό με κομματάκια περγαμόντο και καβουρντισμένο αμύγδαλο......ελάτε!
Εγώ έχω παγωτό βανίλια σπιτικό με κομματάκια περγαμόντο και καβουρντισμένο αμύγδαλο......ελάτε!
καταλανα είναι αυτη με την ψημενη επιφανεια?
θεεε και Κυριε...πειρασμε!...καρπουζακι τρωω γιατι με πηρε η κατηφόρα...
θεεε και Κυριε...πειρασμε!...καρπουζακι τρωω γιατι με πηρε η κατηφόρα...
Ωραία κρεμούλα. Χθες έβλεπα στον Παρλιάρο στις επαναλήψεις κρέμες και έδειχνε την μπρουλέ και την καταλάνα. Η δική σου cook μου αν είχε ζαχαρίτσα καψαλισμένη από πάνω θα μπορούσε να είναι μια μικρή καταλάνα αρωματισμένη με ροδόνερο
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης