Αναζήτηση
Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
Υλικά
4 μεγάλες πιπεριές (2 κόκκινες και 2 πράσινες) γλυκές
μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (ελιάς εκλεκτό)
2/4 φλιτζανιού του τσαγιού κόκκινο κρασί Κισσάμου
1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι δυνατό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε, πλένουμε καλά, κόβουμε σε λουρίδες και στραγγίζουμε τις πιπεριές.
Καίμε στο τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε, ώσπου να μαραθούν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το τηγάνι μ’ ένα πιάτο κι αφήνουμε τις πιπεριές να βράζουν σε δυνατή φωτιά. Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους, αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρονται ζεστές και κρύες.
Από τον « Αυθεντικο Τσελεμεντέ» του Νίκου Τσελεμεντέ
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
τελειο συνοδευτικο χοιρινου κρεατος
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
Ωραίο και σαν συνοδευτικο αλλά και σαν ορεκτικό. Εγώ φτιάχνω πιπεριές τηγανιτές αλλά τις πράσινες το κέρατο, τηγανίζω και σβήνω με ξύδι. Ωραίες θα είναι κι έτσι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
Θα το δοκιμάσω σήμερα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
» Καυλικάνοι στο τηγάνι
» Κριθαράκι στο τηγάνι με λουκάνικα
» Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι
» "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
» Καυλικάνοι στο τηγάνι
» Κριθαράκι στο τηγάνι με λουκάνικα
» Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι
» "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης