Αναζήτηση
Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
+2
EfiK
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
2 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 λεμόνια ή 1 λεμόνι και λίγο σουμακ*
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλατι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι (1-2 κ.σ.) ή σε γκριλιέρα που έχει κάψει βάζουμε τις μπριζόλες μας να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί που το έχουμε αναμίξει με τη μουστάρδα και τα λεμόνια (ή και το σουμάκ),αφήνουμε για λίγο να απορροφηθούν από το κρέας και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Ο συνολικός χρόνος ψησίματος και από τις δύο πλευρές (γυρίζουμε εναλλάξ) δεν ξεπερνά τα 7-8 λεπτά.
Μη σας φανούν άψητες αν έχουν ροζ χρωματάκι στο εσωτερικό τους, αρκεί να μη στάζουν αίμα. Οι μπριζόλες όπως και τα περισσότερα κρεατικά πρέπει να βγαίνουν από τη φωτιά νωρίς γιατί μετά σκληραίνουν. Κάνετε μια δοκιμή στο κρέας σας κόβοντας μία άκρη του. Ακόμη κι αν έχει αυτό το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα που σας κάνει να το θεωρείτε άψητο, θα εκπλαγείτε όταν το δοκιμάσετε. Το κρέας θα είναι ζουμερό και απίστευτα τρυφερό.
Όταν είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το κρέας μας με ότι επιθυμούμε. Ταιριάζουν πολύ με πατάτες τηγανιτές και λαχανικά ψητά.
* Το σουμάκ έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και ξινή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της ανατολής, όπου πολλές φορές το χρησιμοποιούν αντί για λεμόνι ή ξύδι. Συγκεκριμένα, προστίθεται στο κρέας (αλλά και στο ψάρι ή το κοτόπουλο) πριν από το ψήσιμό του, σε βραστά λαχανικά και πουλερικά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Μαρ 02, 2016 10:44 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Πολύ ωραια η μπριζολίτσα έτσι! Σουμάκ πρέπει να παίζει στο ντουλάπι μου, οπότε θα γινουν έτσι! Καλή Τσικνοπέμπτη!
Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Σουμάκ δεν έχω, αλλά την επόμενη που θα πάω Ευριππίδου θα αποκτήσω! Πόσο ζουμερές σου έγιναν βρε κορίτσι μου?
Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Πράγματι απίστευτα ζουμερές. Στο ψήσιμο είναι το κόλπο δηλαδή? Τέλεια θα προμηθευτώ κι εγώ σουμάκ να δοκιμάσω.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Καλή Τσικνοπέμπτη Ρένα! Μούρλια οι μπριζολίτσες!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
Λαχταριστές λαχταριστές, να απλώσεις το χέρι και να τσακώσεις μία να μην αφήσεις τίποτα.
Καλά ψησίματα και καλά να περάσετε όλοι.
Καλά ψησίματα και καλά να περάσετε όλοι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Παρόμοια θέματα
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
» ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΧΑΣΑΠΑ
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
» ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΧΑΣΑΠΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης