Αναζήτηση
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Σελίδα 1 από 1
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Όταν αναφερόμαστε σε ένα φαγητό με τον όρο comfort food, μιλάμε για φαγητό που έχει παρασκευαστεί με ένα παραδοσιακό τρόπο και έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει. Επιδρά στο θυμικό και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα.
Εάν αυτό το φαγητό δεν εντάσσεται στην κατηγορία comfort food, τι θα μπορούσε να ενταχθεί;
Υλικά
• 1 κόκορας ή κοτόπουλο σε μερίδες
• 2 λουκάνικα χωριάτικα
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 2 κρεμμύδια
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• 1 κ.σ. ξύδι
• 1 κουτί χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
• 1 ξύλο κανέλας
• 3-4 γαρύφαλα
• Λίγο μπαχάρι
• Λίγο μοσχοκάρυδο
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι-πιπέρι
• ελαιόλαδο
• 500 γρ. κριθαράκι
• μυζήθρα ξερή
Εκτέλεση
Κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα ή την κότα. Αν χρησιμοποιήσουμε κόκορα τον βάζουμε 2-3 ώρες πριν σε νερό με ξύδι και 1 κ.σ. ζάχαρη για να μαριναριστεί και να μαλακώσει.
Βάζουμε τα κομμάτια του πουλερικού σε μια κατσαρόλα και τα ροδίζουμε στο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα και την πιπεριά και μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο. Αν βάλουμε κόκορα ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Στο μισό χρόνο του μαγειρέματος προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε για 3 λεπτά το κριθαράκι. Δεν προσθέτουμε αλάτι στο νερό των ζυμαρικών γιατί το κριθαράκι θα ανακατευτεί με την ήδη αλατισμένη σάλτσα μας και θα τραβήξει από αυτή ότι αλάτι χρειάζεται. Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με την σάλτσα του φαγητού, αφού αφαιρέσουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα από την κατσαρόλα. (Το νερό των ζυμαρικών δε το πετάμε γιατί ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό στη σάλτσα του κοτόπουλου). Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Όταν το ζυμαρικό φουσκώσει και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε αναταράσσοντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τοποθετώντας γύρω γύρω τα κομμάτια του κόκορα και πασπαλίζοντας με μπόλικη ξερή μυζήθρα ενώ συνοδεύουμε με ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» Κουνελάκι κοκκινιστό
» Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά.
» Κοκκινιστό με πουρέ πατάτας
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» Κουνελάκι κοκκινιστό
» Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά.
» Κοκκινιστό με πουρέ πατάτας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης