Αναζήτηση
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Το μείγμα μπαχαρικών και το τζίντζερ κάνει αυτό το γρήγορο ψωμί/κέικ πολύ νόστιμο. Επίσης, είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τα ξεχασμένα στο ψυγείο καρότα..... Έχοντας μια ωραία τραγανή κόρα γύρω γύρω το κάνει θαυμάσιο βάζοντας επάνω λίγο βούτυρο για το πρωϊνό μας. Το μυστικό του είναι, όπως θα δείτε παρακάτω, να προσθέσετε το λάδι στο μείγμα πολύ αργά. Επίσης, διεπίστωσα ότι γίνεται νοστιμότερο και πιο αφράτο την επομένη από την ημέρα που θα το φτιάξετε
Υλικά (για δυο φρατζόλες):
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. σκόνη κάρδαμο (χτυπάτε τα σποράκια στο γουδί)
1/2 κ.γ. αλάτι
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα ανοιχτόχρωμη καφέ ζάχαρη
1/2 κούπα άσπρη ζάχαρη
1 κούπα πολύ ελαφρύ λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 κ.γ. ξερό τζίντζερ
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
2 1/2 κούπες τριμμένο καρότο (περίπου 400γρ.)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C. Βουτυρώστε δυο μακρόστενες φόρμες ψωμιού διαστάσεων περίπου 20εκ. Χ 10εκ. και αλευρώστε τις ελαφρά.
Σε ένα μπωλ βάλτε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το μπαίκιν, τη σόδα, το κάρδαμο και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν.
Σε άλλο μεγαλύτερο μπωλ χτυπήστε με μίξερ χειρός τα αυγά μαζί με τις δυο ζάχαρες μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Αρχίζετε σιγά σιγά να προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο, χτυπώντας στην υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι ο χυλός να διπλασιασθεί σε όγκο.
Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ και ανακατεύετε ελαφρά. Τέλος προσθέστε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε πάλι.
Τότε αρχίζετε να προσθέτετε τα ξηρά υλικά (αλεύρι κλπ) σταδιακά. Δηλαδή, σε τρεις δόσεις χτυπώντας τα υλικά καλά σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά που προσθέτετε και μέρος από το αλεύρι.
Χωρίζετε το μείγμα στις δυο φόρμες γεμίζοντάς μέχρι τα 2/3. Τις βάζετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 λεπτά με 1 ώρα, ή μέχρι να δείτε ότι τρυπώντας το ψωμί στο κέντρο με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα θα βγουν στεγνά και καθαρά
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τα ψωμιά να σταθούν στις φόρμες για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EfiK στις Κυρ Μαρ 20, 2011 8:12 am, 4 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : To submit the photo)
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Καλώς σε βρήκα Efik!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, με έχει μπερδέψει λίγο η διαδικασία σχετικά με τις φωτογραφίες. Έκανα δυο τρεις προσπάθειες και δεν ήμουν σίγουρη εάν τα κατάφερα. Τη μια ως attachment ενώ προτιμώ να μπει μαζί με τη συνταγή. Τελικά, που ακριβώς πρέπει να πατήσω για να προσθέσω τη φωτό; Ευχαριστώ και πάλι
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, με έχει μπερδέψει λίγο η διαδικασία σχετικά με τις φωτογραφίες. Έκανα δυο τρεις προσπάθειες και δεν ήμουν σίγουρη εάν τα κατάφερα. Τη μια ως attachment ενώ προτιμώ να μπει μαζί με τη συνταγή. Τελικά, που ακριβώς πρέπει να πατήσω για να προσθέσω τη φωτό; Ευχαριστώ και πάλι
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Πας στο εισαγωγή εικόνας, πατάς αναζήτηση και διαλέγεις την φωτό σου, πατάς host it, σου ανοίγει το image shack, επιλέγεις forum code kai kaneis copy paste τον κωδικα που σου δίνει και τον τοποθετείς εκεί που θέλεις στο κείμενό σου.
Ποιό είναι το μπλογκ σου?
Ποιό είναι το μπλογκ σου?
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Ααχ, δεν σε πρόλαβα.... Ψάχνοντας το site βρήκα τη λύση για τις φωτογραφίες και μόλις ετοιμαζόμουν να σου πω πως δεν χρειαζόταν να μπεις στον κόπο... To image shack με μπέρδευε τελικά... Σε ευχαριστώ πολύ πάντως και συγνώμη για τον μπελά.. Το μπλόγκ μου είναι το http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/ Είναι γραμμένο στα Ελληνικά, αλλά αποκλειστικά με συνταγές από το εξωτερικό (στο προφίλ του μπλογκ εξηγώ).
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Μόλις σου ήρθα επίσκεψη!
Οτι σε δυσκολεύει ρώτα μας (Ρενα-Εφη), οκ???
Οτι σε δυσκολεύει ρώτα μας (Ρενα-Εφη), οκ???
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Καλώς ήρθες τότε και ελπίζω να σου αρέσει και να το επισκέπτεσαι συχνά. Ευχαριστώ και πάλι για την καλή σας διάθεση σας να βοηθήσετε
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Έφη, ευχαριστώ που έγινες follower του μπλογκ, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Όπως ίσως θα είδες παρ' όλο που το μπλογκ έχει 1 χρόνο ζωής δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό. Μόνο μεταξύ συναδέλφων, συγγενών και λίγων φίλων που όμως δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με μπλογκς κλπ οπότε δεν έκαναν κάποια επίσημη εγγραφή. Πρέπει να σου πω ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη όταν διεπίστωσα ότι είσαι ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου μπλογκ όπου στο παρελθόν έχω επισκεφθεί αρκετές φορές... Τελικά ο κυβερνοχώρος είναι όντως πολύ μικρός...
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Τι μυρωδάτο ψωμί που θα είναι αυτό. Πολύ μου άρεσε και σε ευχαριστούμε πολύ. Το blog σου πολύ ενδιαφέρον και "πλούσιο"!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Έλπίζω να σου έκανα καλό "ποδαρικό"! Είδες, μια γειτονιά είμαστε!!!
Αστεράκια οι συνταγές σου!
Αστεράκια οι συνταγές σου!
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Ωραίο ψωμάκι, ότι πρέπει για τα πρωινά μας. Μπράβο T.A.G.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Γεια σου T.A.G. Καλωσόρισες στο παρεάκι μας.
Ένα τόσο αρωματικό καροτοψωμάκι δεν μπορεί παρά να γίνεται υπέροχο. Ιδιαίτερα μου αρέσει η προσθήκη κάρδαμου. Για πρωινό θα είναι ότι πρέπει. Το φαντάζομαι αλειμμένο με λίγο κρήμ τζηζ και μαρμελάδα. Ουάου.
Ένα τόσο αρωματικό καροτοψωμάκι δεν μπορεί παρά να γίνεται υπέροχο. Ιδιαίτερα μου αρέσει η προσθήκη κάρδαμου. Για πρωινό θα είναι ότι πρέπει. Το φαντάζομαι αλειμμένο με λίγο κρήμ τζηζ και μαρμελάδα. Ουάου.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Καλημέρα σε όλους και Καλή Εβδομάδα να έχετε! Επιτέλους, ΚΑΙ στο Βέλγιο ο καιρός άρχισσε να φτιάχνει και να μυρίζει Άνοιξη. Πως σου αλλάζει τη διάθεση ο ήλιος.... είναι άλλο πράγμα!
Ρένα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την εγγραφή σου στο μπλογκ!
Ευχαριστώ και όλα τα υπόλοιπα μέλη που μπήκαν στον κόπο να γράψουν δυο λόγια για τη συνταγή και να με καλωσορίσουν. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να κάνουμε καλή παρέα!
Ρένα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την εγγραφή σου στο μπλογκ!
Ευχαριστώ και όλα τα υπόλοιπα μέλη που μπήκαν στον κόπο να γράψουν δυο λόγια για τη συνταγή και να με καλωσορίσουν. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να κάνουμε καλή παρέα!
Παρόμοια θέματα
» ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
» Μπαχαρικά με καλύτερο άρωμα
» ψωμι στο μπαρμπεκιου
» Κουλουράκια αλμυρά καρότου
» ΨΩΜΙ...δια χειρός
» Μπαχαρικά με καλύτερο άρωμα
» ψωμι στο μπαρμπεκιου
» Κουλουράκια αλμυρά καρότου
» ΨΩΜΙ...δια χειρός
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης