Αναζήτηση
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ CURRY
+5
helen
ntina
anastazie
Ειρήνη
Λίλα
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ CURRY
Ναι στη νηστεία αλλά με γεύση!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ κατά προτίμηση φρέσκο και όχι σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού turmeric ή αν δεν έχετε curry σε σκόνη
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια
1 - 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ρηχό σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και το τσίλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ζεσταθούν και να μοσχοβολήσει η κουζίνα.
Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα αλάτι και λίγη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση και αρχίζει να δένει η σάλτσα τότε προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε το πολύ 10 λεπτά, τα θαλασσινά αν παραβράσουν γίνονται σαν λάστιχο.
Σερβίρεται ιδανικά με λευκό μακρύκοκκο ρύζι!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Απ: ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ CURRY
Γαρίδες με κάρρυ το καλύτερό μου. Το τουμερικ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αν και το ακούω συχνά. Πρός τα πού φέρνει η γεύση του?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Ειρήνη το τουρμερίκ είναι το βασικό συστατικο του κάρυ σε σκόνη, νομίζω είναι ο δικός μας κουρκουμάς. Η συνταγή ότι πρέπει για νηστεύοντες και μη.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Eιρήνη μου το curry είναι μείγμα διαφόρων μπαχαρικών! Ένα από τα συστατικά του curry είναι και το turmeric! Η γεύση του είναι πικάντικη, θυμίζει λίγο από κύμινο, λίγο από μπαχάρι, λίγο απ'όλα θα έλεγα!!!
πολύ ωραίο σαν γεύση και ωραία παρουσίαση μπραβο λιλούκο μου το τουρμερίκ που το βρίσκομε;
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Ντίνα έχει στα μπαχαρτζίδικα. Πράγματι ωραία παρουσίαση και από γεύση φαντάζομαι και το ονειρεύομαι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Ntina μου στα μπαχαρτζίδικα και στα μεγάλα Σούπερ μάρκετ θα το βρεις! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κορίτσια!!
Πολύ το ζήλεψα Λιλάκι! Μπαίνει στα υπόψιν
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Super φαγητό κι όχι μόνο για νηστεία. Μπράβο κοριτσάρα!!!
Κι εδώ σας έχω μια φωτο να δείτε το turmerik
Κι εδώ σας έχω μια φωτο να δείτε το turmerik
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Μπράβο Λίλα
Εγώ δεν είμαι οπαδός των πολύ καυτερών, αλλά συμφωνώ απολύτως πως και η νηστεία θέλει τη νοστιμάδα της
Εγώ δεν είμαι οπαδός των πολύ καυτερών, αλλά συμφωνώ απολύτως πως και η νηστεία θέλει τη νοστιμάδα της
Ευχαριστώ που σπεύσατε όλοι να με διαφωτίσετε. Το ήξερα ότι το κάρρυ είναι μίγμα μπαχαρικών, αλλά δεν ήξερα το τουμερικ (κουρκουμάς) μόνο του τι γεύση έχει. Δηλ. κυρίως αν είναι πολύ καυτερό. Από ότι κατάλαβα είναι πικαντικό αλλά όχι ιδιαίτερα καυτερό. Σωστά?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Σωστά, δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πικάντικο, χρώμα δίνει πιο πολύ, μην το φοβάσαι. Κάποιοι το λένε και ινδικό σαφράν γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό από το σαφράν.
Όπως τα λέει η Έφη master chef!!!
Δεν είναι πολύ πικάντικο ούτε καυτερό! Το καυτερό το ρυθμίζουν οι πιπεριές τσίλι γι αυτό λέω 1 ή 2!!!!
Δεν είναι πολύ πικάντικο ούτε καυτερό! Το καυτερό το ρυθμίζουν οι πιπεριές τσίλι γι αυτό λέω 1 ή 2!!!!
Merci Λιλού μου για τον τίτλο, υψηλοτάτη μου με τιμάτε!!! Πάνε οι καλαμιές εδώ τριγύρω...τα έκοψα όλα...τα καλάμια λέμε!! χαχχαχα!!!
EfiK έγραψε:Merci Λιλού μου για τον τίτλο, υψηλοτάτη μου με τιμάτε!!! Πάνε οι καλαμιές εδώ τριγύρω...τα έκοψα όλα...τα καλάμια λέμε!! χαχχαχα!!!
Nα σου στείλω εγώ ζαχαροκάλαμα που έχω μπόλικα στον κήπο?
Θα το καβαλάς και θα το πιπιλάς.....2 σε 1!!!!!!!!
Παρόμοια θέματα
» Γαρίδες κεφάτες
» Κριθαρωτό με γαρίδες και λαχανικά
» Γαρίδες σαγανάκι
» ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
» ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
» Κριθαρωτό με γαρίδες και λαχανικά
» Γαρίδες σαγανάκι
» ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
» ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή