Αναζήτηση
Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
+2
nikolas
T.A.G
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Υλικά (για 24 κομμάτια):
1/3 κούπας αμύγδαλα, σε λεπτά φετάκια (αλλά όχι φιλέ)
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
230γρ. καλής ποιότητας ψηφίδες (chips) άσπρης σοκολάτας (π.χ. εάν βρείτε Ghirardelli)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κ.σ. επιπλέον
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (Αmaretto)
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή 1 βανιλίνη)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι (ή πυρέξ) διαστάσεων περίπου 20 x 20 x 5εκ.
Απλώστε τις φλούδες αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και πασπαλίστε τις με την επιπλέον ζάχαρη. Ψήστε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε.
Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τραβήξτε από το μάτι και προσθέστε μέσα τη μισή περίπου ποσότητα από τη σοκολάτα, αφήνοντάς την να μαλακώσει ~ δε χρειάζεται να λιώσει πλήρως μέσα στο βούτυρο.
Σε ένα μικρό μπωλ βάλτε το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν και το αλάτι και ανακατεύετε.
Σε άλλο, μεγαλύτερο, μπωλ χτυπήστε τα αυγά με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Καθώς τα χτυπάτε, σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Περιχύστε με το αμαρέτο και το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή τη βανιλίνη) και ανακατέψτε.
Στο μείγμα αυτό προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε στο χυλό τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, ισιώστε με τη σπάτουλα και ψήστε για 18-22 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν τρυπήσετε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγει καθαρή και στενή.
Βγάζετε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήνετε να σταθούν 10 λεπτά μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια περνάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού-παλέτα γύρω γύρω τα πλαϊνά και αναποδογυρίζετε προσεχτικά πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.
Αργότερα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε
1/3 κούπας αμύγδαλα, σε λεπτά φετάκια (αλλά όχι φιλέ)
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
230γρ. καλής ποιότητας ψηφίδες (chips) άσπρης σοκολάτας (π.χ. εάν βρείτε Ghirardelli)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κ.σ. επιπλέον
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (Αmaretto)
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή 1 βανιλίνη)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι (ή πυρέξ) διαστάσεων περίπου 20 x 20 x 5εκ.
Απλώστε τις φλούδες αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και πασπαλίστε τις με την επιπλέον ζάχαρη. Ψήστε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε.
Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τραβήξτε από το μάτι και προσθέστε μέσα τη μισή περίπου ποσότητα από τη σοκολάτα, αφήνοντάς την να μαλακώσει ~ δε χρειάζεται να λιώσει πλήρως μέσα στο βούτυρο.
Σε ένα μικρό μπωλ βάλτε το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν και το αλάτι και ανακατεύετε.
Σε άλλο, μεγαλύτερο, μπωλ χτυπήστε τα αυγά με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Καθώς τα χτυπάτε, σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Περιχύστε με το αμαρέτο και το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή τη βανιλίνη) και ανακατέψτε.
Στο μείγμα αυτό προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε στο χυλό τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, ισιώστε με τη σπάτουλα και ψήστε για 18-22 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν τρυπήσετε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγει καθαρή και στενή.
Βγάζετε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήνετε να σταθούν 10 λεπτά μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια περνάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού-παλέτα γύρω γύρω τα πλαϊνά και αναποδογυρίζετε προσεχτικά πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.
Αργότερα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Και άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο. Θεϊκά. Η μάρκα όμως αυτή ( Ghirardelli) νομίζω δεν κυκλοφορεί Ελλάδα, δεν την έχω πετύχει προσωπικά πουθενά.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Προσωπικά, όπως έγραφα και στο μπλογκ όταν δημοσίευσα τη συνταγή αυτή, δεν μου αρέσει η άσπρη σοκολάτα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν τη θεωρώ καν σοκολάτα... Μου αρέσει όμως το αμαρέτο... και τα αμύγδαλα κι έτσι, αφού πρώτα την είχα δοκιμάσει σε κάτι φίλους, την έφτιαξα και στο σπίτι κυρίως για τον άντρα μου που σοκολάτα να'ναι κι ότι να'ναι Όσο για τη συγκεκριμένη μάρκα, να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω εάν υπάρχει στην Ελλάδα, γι' αυτό και αναφέρω το "εάν βρείτε". Ίσως σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο ντελικατέσσεν. Είναι μια Αμερικάνικη εταιρία που δημιουργήθηκε στα 1852 από Ιταλούς μετανάστες... Θεωρείται μια από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο. Εγώ μόλις πρόσφατα την ανακάλυψα στην Αγγλία
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Υποκλίνομαι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Ε, ας μην τα παραλέμε τώρα...
Απλώς, με αφορμή το μπλογκ, μου αρέσει να ψάχνω όσο είναι δυνατόν την τυχόν ιστορία που υπάρχει πίσω από μια κυρίως παραδοσιακή συνταγή ή κάποιο υλικό. Το πρόβλημα με τις ξένες συνταγές είναι ότι υπάρχουν υλικά που δεν είναι εύκολο να τα βρούμε στην Ελλάδα ή και καθόλου. Ένα μεγάλο βάσανο είναι τα τόσα πολλά είδη κρέμας που υπάρχουν, εννοώ γάλακτος. Εμείς με ένα τίτλο ξεμπερδέψαμε. Έξω, ειδικά Αμερική και Αγγλία που είμαι πιο εξοικειωμένη με τα προϊόντα τους, έχουν ένα σωρό κρέμες!! Κι όπως λέει ο άντρας μου όταν παραπονιέμαι "το κάνουμε για να μπερδεύουμε τους ξένους"
Απλώς, με αφορμή το μπλογκ, μου αρέσει να ψάχνω όσο είναι δυνατόν την τυχόν ιστορία που υπάρχει πίσω από μια κυρίως παραδοσιακή συνταγή ή κάποιο υλικό. Το πρόβλημα με τις ξένες συνταγές είναι ότι υπάρχουν υλικά που δεν είναι εύκολο να τα βρούμε στην Ελλάδα ή και καθόλου. Ένα μεγάλο βάσανο είναι τα τόσα πολλά είδη κρέμας που υπάρχουν, εννοώ γάλακτος. Εμείς με ένα τίτλο ξεμπερδέψαμε. Έξω, ειδικά Αμερική και Αγγλία που είμαι πιο εξοικειωμένη με τα προϊόντα τους, έχουν ένα σωρό κρέμες!! Κι όπως λέει ο άντρας μου όταν παραπονιέμαι "το κάνουμε για να μπερδεύουμε τους ξένους"
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Εμένα μου αρέσει η λευκή και ας μην είναι σοκολάτα!!!!!!!
Λαχταριστό μου φαίνεται!!!
Λαχταριστό μου φαίνεται!!!
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Και εμένα δεν μου πολυαρέσει η λευκή σοκολάτα (που δεν είναι σοκολάτα) κυρίως γιατί είναι πάρα πολύ γλυκειά. Μέσα στα γλυκίσματα όμως την τρώω ευχάριστα. Και αυτά τα μπράουνις δείχνουν αριστούργημα.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί η valhrona που θεωρείται καλή μάρκα σοκολάτας (μπίτερ, γάλακτος, λευκή). Τη βρίσκουμε στον Α-Β.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί η valhrona που θεωρείται καλή μάρκα σοκολάτας (μπίτερ, γάλακτος, λευκή). Τη βρίσκουμε στον Α-Β.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Μπίτερ λευκή? Δεν ήξερα καν οτι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Τέλεια τα μπράουνις!
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο
Σεβαστή μου δεν είπα ότι υπάρχει μπίτερ λευκή. Εννοούσα ότι τη valhrona τη βρίσκουμε σε γεύσεις είτε γάλακτος, είτε μπίτερ, είτε λευκή.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
» ΡΟΛΟ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
» ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ NUTELLA
» Σοκολατένια μπράουνις σε εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας
» Άσπρη σάλτσα μανιταριών με μπέικον
» ΡΟΛΟ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
» ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ NUTELLA
» Σοκολατένια μπράουνις σε εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας
» Άσπρη σάλτσα μανιταριών με μπέικον
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης