Αναζήτηση
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
Υλικά (για 6-8 άτομα):
2 κούπες ντομάτα κέτσαπ
1 κούπα ανοιχτή καφέ ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα Γούστερ (Worcestershire)
2 κ.σ. μηλόξυδο
χοντροτριμμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
2,7 κιλά κοπανάκια κοτόπουλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο μπωλ χτυπήστε καλά την κέτσαπ μαζί με τη ζάχαρη, τη σάλτσα Γούστερ και το ξύδι. Αλατοπιπερώστε και χτυπήστε ξανά τα υλικά για να ενωθούν. Γεμίστε 1 κούπα με τη σάλτσα και την υπόλοιπη κρατήστε την στο μπωλ για αργότερα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230ºC. Τοποθετήστε τις σχάρες του φούρνου στις δυο μεσαίες θέσεις (να παρεμβάλλονται μια ή δυο κενές θέσεις μεταξύ τους). Στρώστε με αλουμινόχαρτο φούρνου δυο ρηχά ταψιά.
Χωρίστε τα κοπανάκια στα δυο ταψιά και περιχύστε από πάνω με τη μαρινάδα που κρατήσατε στην κούπα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας ώστε να απλωθεί παντού στο κρέας.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μέχρι μέσα. Στα μισά του ψησίματος γυρίστε πλευρά στα ταψιά και γυρίστε και τα κοπανάκια μια φορά. Καθώς θα ψήνονται με ένα πηνελάκι τα περνάτε με λίγη από τη σάλτσα τους.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα καυτά συνοδεύοντας με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάϊ. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και στο BBQ.
2 κούπες ντομάτα κέτσαπ
1 κούπα ανοιχτή καφέ ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα Γούστερ (Worcestershire)
2 κ.σ. μηλόξυδο
χοντροτριμμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
2,7 κιλά κοπανάκια κοτόπουλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο μπωλ χτυπήστε καλά την κέτσαπ μαζί με τη ζάχαρη, τη σάλτσα Γούστερ και το ξύδι. Αλατοπιπερώστε και χτυπήστε ξανά τα υλικά για να ενωθούν. Γεμίστε 1 κούπα με τη σάλτσα και την υπόλοιπη κρατήστε την στο μπωλ για αργότερα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230ºC. Τοποθετήστε τις σχάρες του φούρνου στις δυο μεσαίες θέσεις (να παρεμβάλλονται μια ή δυο κενές θέσεις μεταξύ τους). Στρώστε με αλουμινόχαρτο φούρνου δυο ρηχά ταψιά.
Χωρίστε τα κοπανάκια στα δυο ταψιά και περιχύστε από πάνω με τη μαρινάδα που κρατήσατε στην κούπα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας ώστε να απλωθεί παντού στο κρέας.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μέχρι μέσα. Στα μισά του ψησίματος γυρίστε πλευρά στα ταψιά και γυρίστε και τα κοπανάκια μια φορά. Καθώς θα ψήνονται με ένα πηνελάκι τα περνάτε με λίγη από τη σάλτσα τους.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα καυτά συνοδεύοντας με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάϊ. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και στο BBQ.
Απ: ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
Αυτή η σαλτσούλα όλα τα λεφτά και στο BBQ νομίζω ακόμη καλύτερα!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
Στην επόμενη σύναξή μας θα τα φτιάξω έτσι, συνήθως και επειδή γίνεται ένας κακός χαμός τα περνάω από λαδορίγανη με λεμονάκι..κατά τα γνωστά...αλλά αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι...χιχιχι!!!
Απ: ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΛΕΙΟRena έγραψε:Αυτή η σαλτσούλα όλα τα λεφτά και στο BBQ νομίζω ακόμη καλύτερα!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου
» Σουβλάκια κοτόπουλου με γλυκάνισο
» Φτερούγες κοτόπουλου με bbq sauce
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου
» Σουβλάκια κοτόπουλου με γλυκάνισο
» Φτερούγες κοτόπουλου με bbq sauce
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης