Αναζήτηση
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Αυτή είναι μάλλον η πιο κλασσική εκδοχή της συγκεκριμένης τάρτας και θα έλεγα πως είναι αντίκα μιας και προέρχεται από Αμερικάνικο γυναικείο περιοδικό από τη δεκαετία του '60! Θα συνιστούσα να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες πριν ξεκινήσετε να την ετοιμάζετε. Έχει δουλίτσα η προετοιμασία αλλά πραγματικά είναι απίθανη σε γεύση και σίγουρα είναι καλύτερη από αυτές του ζαχαροπλαστείου
Υλικά (για μια ταρτιέρα διαμ. 23εκ.)
Για τη βάση:
1 βάση για τάρτες, έτοιμη ή σπιτική 22εκ.-23εκ. (θα την έχετε ψημένη από πριν)
50γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
300γρ. φράουλες (200γρ. για το γαρνίρισμα και οι υπόλοιπες για το γλάσο)
Για την κρέμα:
100γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
480ml γάλα
1 αυγό
125ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη παχύρρευστη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
Για το γλασάρισμα:
120ml νερό
50γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Μέθοδος:
Ετοιμάστε πρώτα την κρέμα για να έχει κρυώσει μέχρι να τη χρειασθείτε.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε το αυγό ελαφρά κι αφήστε το στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε μαζί τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Παίρνετε λίγη από την κρέμα, τη ρίχνετε στο μπωλ με το αυγό και χτυπάτε δυνατά. Μεταφέρετε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι μόλις να αρχίσει να παίρνει βράση.
Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε για λίγο την κρέμα να συνέλθει, στη συνέχεια σκεπάζετε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Μετά από περίπου 30-35 λεπτά τη βγάζετε, χτυπάτε καλά και προσθέτε μέσα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύετε απαλά για να ενωθούν τα υλικά και την κρατάτε στην άκρη.
Η ζύμη της τάρτας, αφού έχει ψηθεί, θα πρέπει να είναι ήδη κρύα πριν τη γεμίσετε με την κρέμα.
Απλώστε πρώτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ομοιόμορφα πάνω στον πάτο της ζύμης. Από πάνω στρώνετε με μια σπάτουλα την κρύα κρέμα. Πλύντε και κόψτε στη μέση 200γρ. από τις φράουλες. Αρχίστε να σκεπάζετε την κρέμα βάζοντας τις φράουλες με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της κρέμας (βλ. φωτό).
Για το γλασάρισμα, θα λιώσετε με ένα πηρούνι όσες φράουλες περίσσεψαν και θα τις βάλετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το νερό και βράστε τις, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά. Περάστε τις από σίτα και κρατήστε μόνο το σιρόπι τους το οποίο ρίχνετε ξανά στο κατσαρολάκι. Προσθέστε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ κι ανακατεύετε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει και να είναι διαυγής.
Τραβήξτε από τη φωτιά κι αφήστε να κρυώσει για λίγο. Περιχύνετε την τάρτα με το σιρόπι πάνω από τις φράουλες κι αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει καλά και μετά σερβίρετε.
Υλικά (για μια ταρτιέρα διαμ. 23εκ.)
Για τη βάση:
1 βάση για τάρτες, έτοιμη ή σπιτική 22εκ.-23εκ. (θα την έχετε ψημένη από πριν)
50γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
300γρ. φράουλες (200γρ. για το γαρνίρισμα και οι υπόλοιπες για το γλάσο)
Για την κρέμα:
100γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
480ml γάλα
1 αυγό
125ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη παχύρρευστη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
Για το γλασάρισμα:
120ml νερό
50γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Μέθοδος:
Ετοιμάστε πρώτα την κρέμα για να έχει κρυώσει μέχρι να τη χρειασθείτε.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε το αυγό ελαφρά κι αφήστε το στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε μαζί τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Παίρνετε λίγη από την κρέμα, τη ρίχνετε στο μπωλ με το αυγό και χτυπάτε δυνατά. Μεταφέρετε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι μόλις να αρχίσει να παίρνει βράση.
Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε για λίγο την κρέμα να συνέλθει, στη συνέχεια σκεπάζετε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Μετά από περίπου 30-35 λεπτά τη βγάζετε, χτυπάτε καλά και προσθέτε μέσα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύετε απαλά για να ενωθούν τα υλικά και την κρατάτε στην άκρη.
Η ζύμη της τάρτας, αφού έχει ψηθεί, θα πρέπει να είναι ήδη κρύα πριν τη γεμίσετε με την κρέμα.
Απλώστε πρώτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ομοιόμορφα πάνω στον πάτο της ζύμης. Από πάνω στρώνετε με μια σπάτουλα την κρύα κρέμα. Πλύντε και κόψτε στη μέση 200γρ. από τις φράουλες. Αρχίστε να σκεπάζετε την κρέμα βάζοντας τις φράουλες με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της κρέμας (βλ. φωτό).
Για το γλασάρισμα, θα λιώσετε με ένα πηρούνι όσες φράουλες περίσσεψαν και θα τις βάλετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το νερό και βράστε τις, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά. Περάστε τις από σίτα και κρατήστε μόνο το σιρόπι τους το οποίο ρίχνετε ξανά στο κατσαρολάκι. Προσθέστε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ κι ανακατεύετε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει και να είναι διαυγής.
Τραβήξτε από τη φωτιά κι αφήστε να κρυώσει για λίγο. Περιχύνετε την τάρτα με το σιρόπι πάνω από τις φράουλες κι αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει καλά και μετά σερβίρετε.
Απ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μου τις φάγανε πριν από λίγο, τώρα το είδα...γκρρρ!!!!Αύριο πρωί-πρωί πάω να πάρω και τσακίζομαι να την φτιάξω!!!Υπέροχη!!!
Απ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Δεν πειράζει βρε Έφη
Άσε, θα πάρεις φρέσκες αύριο και καλή επιτυχία!
Και μένα, που δεν είμαι γενικώς των γλυκών, αυτή η τάρτα νομίζω είναι η αγαπημένη μου. Έχει τη δουλίτσα της όπως λέω και παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο
Άσε, θα πάρεις φρέσκες αύριο και καλή επιτυχία!
Και μένα, που δεν είμαι γενικώς των γλυκών, αυτή η τάρτα νομίζω είναι η αγαπημένη μου. Έχει τη δουλίτσα της όπως λέω και παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο
Απ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Καταπληκτική φαίνεται. Μου έκανε εντύπωση που για την κρέμα μπαίνουν πρώτα τα στερεά στη φωτιά και μετά το γάλα.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Κλασσική ή όχι είναι υπέροχη συνταγή. Αποφεύγω τελευταία να φτιάχνω γλυκά στο σπίτι αλλά αυτό με δελεάζει, η κρεμούλα νομίζω θα είναι όνειρο. Τη βάζω στο πρόγραμμα για το επόμενο Σ/Κ. Ευχαριστώ Άννα!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Κορίτσια να' στε καλά
Χαίρομαι που σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η συνταγή.
Ρενάκι μου, δεν θα απογοητευθείτε από τη γεύση της τάρτας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Καλή επιτυχία!
Χαίρομαι που σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η συνταγή.
Ρενάκι μου, δεν θα απογοητευθείτε από τη γεύση της τάρτας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Καλή επιτυχία!
Παρόμοια θέματα
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
» Σαλάτα με φράουλες και καρύδια
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
» Σαλάτα με φράουλες και καρύδια
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης