Αναζήτηση
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Υλικά για 4 άτομα:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.γ. κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
450γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε 2 χοντρές φέτες
χοντροαλεσμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
650γρ. ντομάτες για σαλάτα (της προτίμησής σας), κομμένες στη μέση ή σε φέτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάλτε το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το σκόρδο και το θυμάρι και χτυπήστε τα υλικά με έναν αυγοδάρτη. Ρίξτε μέσα τις φέτες του τυριού και γυρίστε τις μερικές φορές για να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάστε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη κι αφήστε να μαριναρισθεί το τυρί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (ή και σε αντικολλητικό τηγάνι εάν προτιμάτε χωρίς καμμία λιπαρή ουσία).
Στραγγίξτε το τυρί από τη μαρινάδα (μην την πετάξετε) και το ψήνετε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Αφήστε το χαλούμι να κρυώσει ελαφρά και κόψτε το στη συνέχεια ή σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες.
Βάζετε τις ντομάτες σε σαλατιέρα, από πάνω ρίξτε το βασιλικό, τα κομμάτια του τυριού και περιχύστε με το ντρέσσινγκ που μαρινάρατε το τυρί.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.
3/4 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.γ. κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
450γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε 2 χοντρές φέτες
χοντροαλεσμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
650γρ. ντομάτες για σαλάτα (της προτίμησής σας), κομμένες στη μέση ή σε φέτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάλτε το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το σκόρδο και το θυμάρι και χτυπήστε τα υλικά με έναν αυγοδάρτη. Ρίξτε μέσα τις φέτες του τυριού και γυρίστε τις μερικές φορές για να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάστε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη κι αφήστε να μαριναρισθεί το τυρί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (ή και σε αντικολλητικό τηγάνι εάν προτιμάτε χωρίς καμμία λιπαρή ουσία).
Στραγγίξτε το τυρί από τη μαρινάδα (μην την πετάξετε) και το ψήνετε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Αφήστε το χαλούμι να κρυώσει ελαφρά και κόψτε το στη συνέχεια ή σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες.
Βάζετε τις ντομάτες σε σαλατιέρα, από πάνω ρίξτε το βασιλικό, τα κομμάτια του τυριού και περιχύστε με το ντρέσσινγκ που μαρινάρατε το τυρί.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Πολύ ωραία η σαλάτα σου και δροσερή. Θα παραλείψω όμως το σκόρδο γιατί δε μας αρέσει ωμό.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Anastazie, κανένα πρόβλημα διότι περί ορέξεως.....
Παρέθεσα μεν τη συνταγή στην αυθεντικη της μορφή αλλά κι εγώ στην πράξη αντί για το φρέσκο σκόρδο προσθέτω σκόνη στη μύτη του κουταλιού. Ίσα ίσα να πάρει λίγο τη γεύση και το άρωμα η σαλάτα
Παρέθεσα μεν τη συνταγή στην αυθεντικη της μορφή αλλά κι εγώ στην πράξη αντί για το φρέσκο σκόρδο προσθέτω σκόνη στη μύτη του κουταλιού. Ίσα ίσα να πάρει λίγο τη γεύση και το άρωμα η σαλάτα
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
μπραβο!!!!!! φανταστική σαλάτα και αντί για σκόρδο μπορούμε να βάλομε φρέσκο κρεμμυδάκι ,αλλα εαν απο το σκόρδο αφαιρέσετε το φύτρο δηλ το <ματάκι> και μετα φάτε μια καραμέλα μέντα δεν μυρίζετε καθόλου
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Να' σαι καλά Ντίνα, ευχαριστώ
Το είχα κι εγώ υπόψη μου αυτό το κόλπο και το ακολουθώ στις περισσότερες συνταγές. Είναι λίγο περίεργη η σχέση μου με το σκόρδο. Σ' άλλες συνταγές το θέλω και σ' άλλες με ενοχλεί... Το θέλω μεν να υπάρχει στο φαγητό για το άρωμα και τη γεύση αλλά το αφήνω στην άκρη του πιάτου όταν δεν είναι πολτοποιημένο... Όσο για τη συγκεκριμένη σαλάτα όταν την πρωτοδοκίμασα μου φάνηκε ότι κάλυπτε τη γεύση του χαλουμιού και γι' αυτό προσθέτω πολύ λίγο σε σκόνη. Τι να κάνουμε, ο καθένας με τις ιδιοτροπίες του...
Το είχα κι εγώ υπόψη μου αυτό το κόλπο και το ακολουθώ στις περισσότερες συνταγές. Είναι λίγο περίεργη η σχέση μου με το σκόρδο. Σ' άλλες συνταγές το θέλω και σ' άλλες με ενοχλεί... Το θέλω μεν να υπάρχει στο φαγητό για το άρωμα και τη γεύση αλλά το αφήνω στην άκρη του πιάτου όταν δεν είναι πολτοποιημένο... Όσο για τη συγκεκριμένη σαλάτα όταν την πρωτοδοκίμασα μου φάνηκε ότι κάλυπτε τη γεύση του χαλουμιού και γι' αυτό προσθέτω πολύ λίγο σε σκόνη. Τι να κάνουμε, ο καθένας με τις ιδιοτροπίες του...
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Πολύ καλοκαιρινή γεύση και το χαλούμι μας αρέσει πολύ. Κι εγώ μάλλον χωρίς το σκορδάκι την προτιμώ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΠΑΡΗΣ
Ρενάκι, αφού σας αρέσει το χαλούμι πιστεύω πως θα σας αρέσει και η σαλάτα. Είναι πολύ ορεκτική
Παρόμοια θέματα
» ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
» ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
» Μελιτζάνες με χαλούμι
» Πιπεριές γεμιστές με χαλούμι
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
» Μελιτζάνες με χαλούμι
» Πιπεριές γεμιστές με χαλούμι
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης