Αναζήτηση
Vichyssoise με ρόκα και παρμεζάνα (κρύα σούπα)
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Vichyssoise με ρόκα και παρμεζάνα (κρύα σούπα)
Υλικά
4 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
6 μέτριες πατάτες
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
1 λίτρο ζωμός κότας
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
4 κουτ. της σούπας πολτός πράσινης ελιάς
50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε νιφάδες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
κράκερς ή ψημένες φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πατάτες και τα πράσα. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 30 λεπτά. Αφήνετε την σούπα να κρυώσει μέχρι να την πολτοποιήσετε.
Ξεπλένετε την ρόκα και την βουτάτε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Την κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και την στραγγίζετε.
Όταν κρυώσει η σούπα, την αδειάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε την ρόκα, το γιαούρτι και 1 κουταλιά πολτό ελιάς. Πολτοποιείτε και βάζετε την σούπα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
Μοιράζετε την σούπα στα πιάτα και συνοδεύετε με κράκερς ή ψημένες φέτες ψωμιού με πολτό ελιάς και φλούδες παρμεζάνας.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Vichyssoise με ρόκα και παρμεζάνα (κρύα σούπα)
Ενδιαφέρουσα συνταγή.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Vichyssoise με ρόκα και παρμεζάνα (κρύα σούπα)
Αυτή η σούπα, είτε στην Καλοκαιρινή της εκδοχή εδώ είτε στη Χειμωνιάτικη ζεστή ζεστή, είναι καταπληκτική! Μπράβο Σοφία που την ανέβασες
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης