Αναζήτηση
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
+2
T.A.G
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Είχαν μείνει μερικά κεράσια στο ψυγείο και δεν τα έτρωγε κανένας...το ρίξανε στα ροδάκινα αυτές τις μέρες....
Σκεφτόμουν τι να τα κάνω και έπεσα σε μία συνταγή από το umami, εύκολη και γρήγορη.
Οπότε φύγαμε για κλαφουτί, το οποίο παρεπιπτόντως γίνεται με ότι φρούτο μας κατεβάσει η γκλάβα, απλά το κλασσικό είναι το γαλλικό κλαφουτί με τα κεράσια....το παραδοσιακό ας πούμε!
Υλικά
800-900 γρ. κεράσια απύρηνα
5 μέτρια αβγά (μου φάνηκαν πολλά για να πω την αλήθεια)
250 ml γάλα φρέσκο
8 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 κ. σ. αλεύρι γ. ο. χ. (μη βάλετε φαρινάπ, το έπαιξα έξυπνη και σχεδόν την πάτησα...)
80 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 βανίλιες
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες, φαρδύ και αρκετά βαθύ. Απλώνουμε στον πάτο τα κεράσια.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σαν ομελέτα, μέχρι το μείγμα ν' αφρατέψει και ν' αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι μέσα από σουρωτήρι, για να μη σβολιάσει, τις βανίλιες, και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα και το μισό βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κεράσια, σκορπάμε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να δούμε το γλυκό να ξανθαίνει και να έχει φουσκώσει σαν σουφλέ.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το ραντίζουμε με ζάχαρη-άχνη. Το κλαφουτί σερβίρεται χλιαρό.
Εκανα το λάθος να πω δεν πειράζει...βάλε φαρινάπ και 2 κουταλιές για όλες τις χρήσεις...αλλά φούσκωσε υπερβολικά, κρέμασε στο πλάι και ευτυχώς ψήθηκε ψιλοκρεμασμένο και δεν μου έκανε και το φούρνο χάλια...οπότε βάλτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δεν γίνεται ζύμη, αλλά ένας πολύ αραιός χυλός, οπότε μη φοβηθείτε αν δείτε ότι είναι έτσι.
Καλή σας απόλαυση!
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Κλασσική γαλλική συνταγή!
Μπράβο βρε Έφη που μας την πρόσφερες! Να' σαι καλά! Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, η εκδοχή με τα κεράσια είναι το αυθεντικό "κλαφουτί" κι όχι με άλλα φρούτα
Μπράβο βρε Έφη που μας την πρόσφερες! Να' σαι καλά! Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, η εκδοχή με τα κεράσια είναι το αυθεντικό "κλαφουτί" κι όχι με άλλα φρούτα
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Πότε το σκάρωσες πάλι αυτό? Μετά το φοβερό σου κλαφουτί με μήλα να και το κερασένιο...σκάω τώρα, θέλω να το δοκιμάσω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Το μεσημέρι και φυσικά δύο μικρά κομματάκια χαροπαλεύουν ακόμα στην ταρτιέρα...χαχαχα!!
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Ωωω μας κακομαθαίνετε
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αμάν, αμάν, αμάν!!! Τα δυο μικρά κομματάκια που χαροπαλεύουν δεν τα λυπάσαι?? Στείλε τα προς τα εδώ που κάτι τα θέλω!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Μπείτε στη σειρά για τα κομμάτια γιατί θα τα βγάλουμε σε κλήρο σε λιγάκι Τέλειο βρε Έφη..αχ
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Κλαφουτί με μήλα
» Κεράσια
» ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Γλυκιά φοκάτσα με κεράσια και βερύκοκα
» "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
» Κεράσια
» ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Γλυκιά φοκάτσα με κεράσια και βερύκοκα
» "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης