Αναζήτηση
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τα υλικά δημιουργούν μια μοναδική ισορροπία γλυκών και αλμυρών γεύσεων που ταιριάζουν απόλυτα με το κοτόπουλο. Δοκιμάστε και τη συνταγή για το αρωματικό κριθαράκι που το συνοδεύει, το οποίο είναι μαγειρεμένο σαν ρυζότο
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το κοτόπουλο:
6 μισά φιλέτα κοτόπουλου χωρίς το δέρμα (περίπου 400γρ. σύνολο)
2/3 κούπας αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα λευκό ημίξηρο κρασί
2/3 κούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/4 κούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
1 κούπα κόκκινα (ή ροζέ) γλυκά σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
2/3 κούπας τριμμένη φέτα
Για το κριθαράκι:
250γρ. κριθαράκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
1/2 κούπα κρεμμύδι, τριμμένο
2-2 1/2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα φιλέτα του κοτόπουλου να απλώσουν και να έχουν πάχος περίπου 0,5εκ.
Σ' ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ρίγανη. Αλευρώστε ελαφρά κι απ' τις δυο πλευρές τα φιλέτα κι αφήστε στην άκρη.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Δουλεύοντας σε δόσεις, βάλτε φιλέτα σε μια στρώση στο τηγάνι και σωτάρετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Κάθε δόση που τελειώνετε την αφήνετε σε μια πιατέλα κι αλατοπιπερώνετε. Κρατήστε το κοτόπουλο σκεπασμένο για να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και ξύστε με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια κρέατος από τον πάτο. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τα κουκουνάρια και μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε στο τηγάνι τα σταφύλια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και τότε τραβάτε από τη φωτιά.
Ρίξτε στη σάλτσα το τυρί κι ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Για το κριθαράκι, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κριθαράκι και σωτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν το άρωμά τους.
Προσθέστε 2 κούπες από το ζωμό κοτόπουλου κι αφήνετε να πάρουν τα υλικά βράση. Αλατοπιπερώστε, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι για να φεύγει ο ατμός και βράζετε για 6-7 λεπτά, μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί ο ζωμός. Προσθέστε 1/4 κούπας ζωμό ακόμα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί ξανά ώστε να προσθέσετε ακόμα 1/4 κούπας ζωμό. Συνεχίζετε κατ' αυτόν τον τρόπο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι αλλά να μη λασπιάσει. Τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μέντα, αλατοπίπερο κι ανακατεύετε με δυο πηρούνια.
Σερβίρετε αμέσως στα πιάτα βάζοντας κουταλιές από το κριθαράκι, φιλετάκια κοτόπουλου από δίπλα κι από πάνω περιχύνετε με τη σάλτσα σταφυλιού.
Σημ.: Καλό είναι να αρχίσετε να ετοιμάζετε το κριθαράκι κάποια στιγμή στα ενδιάμεσα της διαδικασίας μαγειρέματος του κοτόπουλου ώστε να τελειώσουν όλα στον ίδιο χρόνο και να μην χρειασθεί να ξαναζεστάνετε κάτι
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το κοτόπουλο:
6 μισά φιλέτα κοτόπουλου χωρίς το δέρμα (περίπου 400γρ. σύνολο)
2/3 κούπας αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα λευκό ημίξηρο κρασί
2/3 κούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/4 κούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
1 κούπα κόκκινα (ή ροζέ) γλυκά σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
2/3 κούπας τριμμένη φέτα
Για το κριθαράκι:
250γρ. κριθαράκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
1/2 κούπα κρεμμύδι, τριμμένο
2-2 1/2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα φιλέτα του κοτόπουλου να απλώσουν και να έχουν πάχος περίπου 0,5εκ.
Σ' ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ρίγανη. Αλευρώστε ελαφρά κι απ' τις δυο πλευρές τα φιλέτα κι αφήστε στην άκρη.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Δουλεύοντας σε δόσεις, βάλτε φιλέτα σε μια στρώση στο τηγάνι και σωτάρετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Κάθε δόση που τελειώνετε την αφήνετε σε μια πιατέλα κι αλατοπιπερώνετε. Κρατήστε το κοτόπουλο σκεπασμένο για να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και ξύστε με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια κρέατος από τον πάτο. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τα κουκουνάρια και μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε στο τηγάνι τα σταφύλια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και τότε τραβάτε από τη φωτιά.
Ρίξτε στη σάλτσα το τυρί κι ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Για το κριθαράκι, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κριθαράκι και σωτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν το άρωμά τους.
Προσθέστε 2 κούπες από το ζωμό κοτόπουλου κι αφήνετε να πάρουν τα υλικά βράση. Αλατοπιπερώστε, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι για να φεύγει ο ατμός και βράζετε για 6-7 λεπτά, μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί ο ζωμός. Προσθέστε 1/4 κούπας ζωμό ακόμα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί ξανά ώστε να προσθέσετε ακόμα 1/4 κούπας ζωμό. Συνεχίζετε κατ' αυτόν τον τρόπο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι αλλά να μη λασπιάσει. Τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μέντα, αλατοπίπερο κι ανακατεύετε με δυο πηρούνια.
Σερβίρετε αμέσως στα πιάτα βάζοντας κουταλιές από το κριθαράκι, φιλετάκια κοτόπουλου από δίπλα κι από πάνω περιχύνετε με τη σάλτσα σταφυλιού.
Σημ.: Καλό είναι να αρχίσετε να ετοιμάζετε το κριθαράκι κάποια στιγμή στα ενδιάμεσα της διαδικασίας μαγειρέματος του κοτόπουλου ώστε να τελειώσουν όλα στον ίδιο χρόνο και να μην χρειασθεί να ξαναζεστάνετε κάτι
Απ: ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Μμμμ αυτό το κριθαράκι όνειρο, γεμάτο άρωμα, για το κοτόπουλο δε το συζητώ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Χαίρομαι που σου άρεσε Ρένα μου . Να είμαι ειλικρινής στο κριθαράκι και γενικότερα στα ριζότα εγώ βάζω βιτάμ κι όχι το λάδι γιατί μου μυρίζει και δεν μου αρέσει, αλλά έγραψα τη συνταγή όπως είναι κανονικά. Το κοτόπουλο είναι πράγματι νοστιμότατο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ταίριαζε έτσι μαζί με σταφύλια...
Παρόμοια θέματα
» ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ
» Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεράτη σως Philadelphia
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
» Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεράτη σως Philadelphia
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» Μπιφτέκια κοτόπουλου
» ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης